Rikolliset kuntavaaliehdokkaat

Lauantai 1.4.2017 klo 17.44


Helsingin Sanomat uutisoi näyttävästi, miten Perussuomalaisissa kuntavaaliehdokkaissa on eniten rikollisia. Äkkiseltään jutusta sai sen vaikutelman, että parasta aikaa kuntien valtuustoihin on rynnimässä melkoinen rikollisliiga samaisesta puolueesta, jota itsekin edustan.

Noheva nurmijärveläinen valtuuston puheenjohtajakin jo ehti mainostaa facebookprofiilissaan tätä rikollistaustaisuutta ja rivien välistä oli nähtävissä kevyehkö sormen heilautus suuntaamme. Eipä vain kannattaisi kieltään lipsauttaa ennen kuin herkkupala on hollilla. Samaisesta tutkimuksesta näet kävi ilmi, että Nurmijärvellä ei ole nostettu yhtään syytettä perussuomalaisten ehdokkaita vastaan vuosina 2012–2017. Sen sijaan samaan aikaan puhtoisessa taustassa olisi ollut toivomisen varaa muutamassa muussa nurmijärveläisessä puolueessa. Syytteitä oli nostettu kahta (2) kokoomuslaista, yhtä (1) demaria, kahta (2) keskustalaista, yhtä (1) vasemmistolaista, kahta (2) vihreää, yhtä (1) Kristillisdemokraattia ja yhtä (1) Itsenäisyyspuolueen kuntavaaliehdokasta vastaan.

Meillä Suomessa on käytössä oikeusjärjestelmä, joka tuomitsee rikoksesta kerran ja sen jälkeinen kumuloituminen turpakäräjillä ei ole lainopillisesti sallittua. Arvoisa lehdistömme vain hyvin mielellään toimittaa tätä turpakäräjien syyttäjän virkaa ja antaa lisärangaistuksen lööppien muodossa. Tokihan tämä koskee kaikkia puolueita, mutta erityisesti Perussuomalaiset halutaan nostaa haarukan piikkiin ennen vaaleja.

Vaikka Nurmijärvellä komeilemme nollasaldolla, on koko maan tilastojen suhteen toivomisen varaa. Ehdokashaastattelussa tulee erittäin tarkoin selvittää ehdokkaiden taustat ja huomioida mahdollisten tuomioiden vaikutukset luottamustehtävien hoitoon sekä puolueen imagoon. Lähtökohtaisesti kerran rikollinen ei välttämättä ole aina rikollinen tuomion saatuaan ja rangaistuksen suoritettuaan. Tarinan opetus lienee se, ettei syyttävää sormea kannata nostaa ennen kuin on omat jauhot pengottu pohjia myöten.

Lähde: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005151817.html?share=667bbadc3fba32a6e88ba42c5d8563b1


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini