Turvapaikanhakijolille riittää asuntoja

Torstai 6.4.2017 klo 15.23 - Maiju Tapiolinna


Nurmijärven viidakkorummussa vaalilehdessäni ollutta kirjoitusta väitettiin valheelliseksi. Kirjoitukseni pohjana kuitenkin on Nuvan toimitusjohtajalta saamani vastaus kysymykseeni.

Kysymys kuului: Mikä mahtanee olla tällä hetkellä vuokra-asuntojonon tilanne Nurmijärvellä? Kuinka paljon on jonossa ilman asuntoa olevia ja kuinka paljon asunnonvaihtajia? Onko varauduttu nopeasti sijoittamaan turvapaikan saaneita maahanmuuttajia?

Nuvan toimitusjohtajan vastaus oli: Vapaana ei ole huoneistoja.  Kun puhutaan turvapaikan hakijoista, niihin varaudutaan erikseen ja tällöin jätetään vapautuvia täyttämättä kun tiedetään että kunta on päätöksiä tehnyt ja vaatii tyttäriltä palveluja.

Tällä hetkellä asuntojonossa on keskimäärin 400 ruokakuntaa (noin 1500 henkilöä) joista asunnottomia joitakin ja samoin vaihtajia joitakin mutta näiden molempien ryhmien määrä on pienehkö.

Olemme saaneet kunnalta 3 pikkumökkiä vuokrattua ja peruskorjanneet niitä juurikin soten pyynnöstä korvamerkittynä turvapaikan hakijoille joten ne alkavat olla valmiit ja voidaan luovuttaa tulijoille helmikuun lopussa jos tarpeen.

Tästä tehkööt jokainen omat johtopäätöksensä!

vuokra-asunnot_matuille.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini