Onnistunut rekrytointi mitataan teoilla

Lauantai 4.5.2019 klo 12.23 - Maiju Tapiolinna

Eduskuntavaalit ovat ohi ja pääsemme taas käymään kaupassa ilman esitteiden tuputtajien ahdistelua. Kaikki nuo uudet parhaat kaverisi koskaan, joilla oli juuri Sinulle asiaa vielä ennen vaaleja unohtavat sinut vaalien jälkeen.

Kunnes taas ovat vaalit! Jälleen jokaisen kandidaatin on aika vuorollaan vakuuttaa Sinut, miksi juuri hänen olisi saatava kansanedustajan työ. Ja mikäpä siinä, palkka on hyvä ja lomat ovat pitkät. Itse hommakin on varmasti mielenkiintoinen ja mielekäs.

Olisi kuitenkin syytä muistaa, että kyse on nimenomaan työpaikasta. Kyse on vieläpä työstä, jolla pitäisi olla tavanomaista painavampi tarkoitus. Yhteisistä asioista sopiminen edustuksellisen demokratian periaatteiden mukaan ja eritoten kansalaisten verorahojen käytöstä päättäminen, heidän puolestaan.

Eri intressiryhmillä on tietysti kaikilla omat vaalimansa preferenssit ja lempilapset mutta viimekädessä työntekijä ei kanna vastuutansa kollegoillensa tai kahviporukalle vaan työnantajalleen. Eli tässä tapauksessa äänestäjällensä. Sanomattakin on selvää ettei työntekijän myöskään kuulu toimia työnantajansa intressien vastaisesti tai häntä vahingoittaakseen. 

Kyse on neljän vuoden määräaikaisuudesta kerrallaan. Se lienee tarpeeksi pitkä aika työantajalle arvioida miten työntekijä on tehtävistään suoriutunut. Jotenkin se monien kohdalla vain tuppaa unohtumaan tässä rekrytointivaiheessa. Tuoreillakin kokelailla on tässä vaiheessa esittää edellisiä pestejä mm. kunnallispolitiikan saralta pätevyytensä mittareina.

Sinua puhutellaan kuitenkin hienovaraisesti suunniteltujen sloganeiden, tarkasti harkittujen asusteiden ja maireilla hymyillä höystettyjen mainoskuvien mielikuvilla sekä erinäköisillä lupauksilla tulevista toimista. Työantajana tehtävä on kuitenkin valita oikea henkilö tehtävään eikä langeta kiiltokuviin tai viihdetaiteeseen. Kyse ei ole kilpailusta kenellä on kaunein hymy ja kallein hammashoito, kenellä taasen maltillisuutta viestittävin villapaita tai menestyksekkäimmän miehen kravatti.

Äänestäjinä, työnantajina, meillä on velvollisuus pyrkiä valitsemaan sellainen ehdokas, joka on oikeasti osoittanut olevansa äänemme arvoinen. Vaalien jälkeen voit arvella, olemmeko onnistuneet valinnassamme?

Kommentoi kirjoitusta.

Kansallinen hyväksikäyttö

Tiistai 9.4.2019 klo 17.30 - Maiju Tapiolinna

Suomea on luonnehdittu EU:n mallioppilaaksi, sekä kiittävien että kriittistenkin äänien toimesta. Meillä toteutetaan annetut määräykset pilkulleen, ainakin virkamiehistössä ja tyytymättömyys jää usein miten satunnaiseksi napinaksi halkopinon tai oluttuopin äärelle.

 Väheksyvä Volgan mutka -kasvatus onkin hyvin ylläpitänyt juopaa, joka on ollut tämän niemimaan väestön keskuudessa läsnä ilmeisesti jo ammoisista ajoista saakka. Valtaapitävä, ellei ainakin sen etuja valvova, paikallinen eliitti samaistuu mieluummin johonkin muuhun kuin alamaisiinsa. Se palvelee, usein suunnattomalla innokkuudella, suuren maailman vaikuttajia, joiden kanssa se kulloinkin on samaan pöytään halunnut.

 Vaikka innokkaille pyrkyreille tarjolla olisikin piireissä harvemmin ollut muuta kuin tähteitä, ovat ne tarjonneet kuitenkin meriitin lisäksi kipeästi tarvitun pesäeron rahvaaseen, jolle historiallisesti onkin langennut lähinnä vain tuotantoportaan, tykinruoan ja maksumiehen osa "herrojen seikkailuissa".

Samat tahot viljelevät mielellään myös yhteisvastuullisuuteen ja me-henkeen vetoavaa retoriikkaa aina kun se on omien tarkoitusperien kannalta edullista. Milloin talkookutsun kaikuessa rakennetaan "yhteistä Eurooppaa" nettomaksajina, milloin "maksetaan velkaa" muuten vaan. Ilmastonmuutokset, kasvihuoneilmiöt ja otsonikadot korjaillaan kuulemma "meidän esimerkillämme" kun syyllistäminen maailmantilasta, todellisesta tai väitetystä, ei suoraan onnistu.

Kansankynttilöiltämme usein miten unohtuu tässä vaiheessa mainita, että mallioppilaan hyveenä pitämään uhrautuvaisuuteen ei muualla suhtauduta läheskään samalla ihailulla ja ymmärryksellä kuin voisi kaiken sen tiimoilta tapahtuvan moraalisen hurskastelun perusteella luulla. Useimpien mielestä kyse on yksinkertaisesti vain hölmöydestä. Hölmöydestä, jota on myös helppo käyttää hyväksi.

Sinisilmäisen luottamuksen ja hyväntahtoisuuden evoluution synnyttäneet ympäristötekijät ovat saattaneet vaipua taka-alalle mutta välitön, omaa etua ajattelematon altruismi elää edelleen meissä. Aikoinaanhan tämä ominaisuus oli yhteisön selviytymisen elinehto ankarissa olosuhteissa. Se auttoi kestämään sodat, katovuodet, koettelemukset ja jälleenrakentamiset.

 Näennäisen yltäkylläisyyden ja pinnallisen, materialistisen hyvinvoinnin aikakaudella voi joistakin tuntua siltä, että jaettavaa riittäisi loputtomiin. Moraalisen vastuuntunnon väittämä ja moraalisen ylemmyydentunnon houkutus sekoittuvat iloisesti keskenään ja hyvillä aikeilla aletaankin nyt kuvaannollisesti kivetä tietä helvettiin; hyväntahtoisuus on näin kääntynyt itseään ja tarkoitusperäänsä vastaan. Vastavuoroisuutta ei enää edes edellytetä, kun hyväntekemisen kymmenottelijamme kilvan lunastelevat nigerialaiskirjeitä yhteiseltä tililtämme aina vain kirkkaampien sädekehien toivossa.

 "Puolivillaisen rasismin" synnistä puhtaaksipesuun kuuluu oleellisesti ulottaa vieraille myös kutsu lihapatojen, runsaudensarvien ja taikaseinien äärelle. Jokseenkin kaikkia osapuolia halventavasti järjestelyn vastaanottoa pehmennetään väittämällä, miten tulijat tulevat tekemään ne työt, jotka suomalaisille eivät muka kelpaa.

Täystyöllisyydestä ei enää edes puhuta, ei tavoitteena, ei edes unelmana. Sen sijaan puhutaan avoimesti "työvoimareservistä" jota "käytetään kun on tarvetta". Työvoiman pitää kuitenkin saada vapaasti liikkua sekä olla täysin vapaasti liikuteltavissa. Meidän pitää saada vapaasti valita ulkomailta saapuva työvoima. Samanaikaisesti verot ja työnantajamaksut on toki mahdollista suorittaa jonnekin muualle. Puheet "työvoimareservistä" onkin siis syytä kuitata vain vitsinä. Varsinkin kun kuulemme jatkuvasti itseään toistavaa hokemaa maassa muka raivoavasta työvoimapulasta.

 Niin kutsuttu "työvoimareservi", eli jokainen suomalainen työtön, sivuutetaankin julkisessa keskustelussa väheksyvään sävyyn leimaamalla se elämäntapatyöttömien, työtä vieroksuvien ja töihin kykenemättömien pohjasakaksi, jolla ei ole minkäänlaista toivoa tai tulevaisuutta. Lienee kohtuullista kysyä onko näille ihmisille enää edes kyse Suomen kansasta vai pelkistä sattumanvaraisista hallintoalamaisista Suomessa? Itse suhtautuisin näiden tahojen esittämiin talkookutsuihin vähintäänkin epäileväisesti.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Sari Sairaanhoitaja

Lauantai 6.4.2019 klo 0.50 - Maiju Tapiolinna

Kuinka  moni muistaa Sari Sairaanhoitajan? Vuonna 2007 saatiin suuri vaalilupaus "työväenpuolueelta" sairaanhoitajan palkkakuopan peittämisestä. Sopiva summa oli 500 € lisää liksaa kuussa. Ja kuinkas sitten kävikään? Kun vaalit olivat ohi, ei Sari Sairaanhoitaja rahaa nähnyt! Kun hoitajat uhkasivat joukkortisanomisilla, niin se kiellettiin lailla. "Työväenpuolue" sai äänensä ja valtansa ja Sari Sairaanhoitaja sai nuolla näppinsä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sairaanhoitaja

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #omaishoitajat

Muslimi tai kristitty, tappamiseen ei ole oikeutusta

Sunnuntai 17.3.2019 klo 14.00 - Maiju Tapiolinna

Uuden-Seelannin moskeijaisku oli törkeä veriteko, jossa väkivaltaa ihannoiva mielipuoli lahtasi kylmäverisesti ihmisiä. Miehiä, naisia ja lapsia, jotka harjoittivat pahaa aavistamatta omaa uskontoaan. Heillä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta puolustautua, kun rynnäkkökiväärillä aseistautunut terroristi tyhjensi heihin lippaan toisensa perään.

Kun maailmalla pamahtaa ja ihmisiä kuolee, lähdetään heti etsimään syytä äärioikeistosta. Jossain kohtaa onnistutaan vetämään Perussuomalaiset mukaan ja vaaditaan heiltä selityksiä tapahtuneeseen. Kukaan täyspäinen poliitikko ei voi hyväksyä minkäänlaista terrorismia tai ideologista väkivaltaa. Ihonväri, uskonto tai poliittinen suuntaus ei oikeuta tappamaan ketään.

Paikallinen vasemmistopoliitikko kyseli Facebook-profiilissani, miten koetatte kääntää huomion Moskeijaiskusta muualle. Veti kyllä hiljaiseksi miettiessäni miehen ajatuksenjuoksua. Törkeää vastakkainasettelua ja vihan lietsomista, jossa motiivi ei ole itse tapahtuneessa, vaan oman poliittisen agendan ajamisessa. Tuli voimakas tunne siitä, että uhrit olivat hänelle pelkkiä numeroita.

Jos kysytään, miten hullut saadaan pysäytettyä ennen kuin ajavat moskeijan eteen kolme rynnäkkökivääriä auton takaboksissa, niin vastaus on ei mitenkään. Lahtausmentaliteetilla varustettu äärimmäisen väkivallan ihannoija on pysäyttämätön. Tällaiset yksittäiset hullut keksivät aiheensa ihan mistä tahansa. Hulluinta on ajatus siitä, että me Perussuomalaiset toisella puolella maailmaa olisimme jotenkin vastuussa tapahtuneesta iskusta. Emme me seisseet moskeijan edessä ase tanassa ampumassa. Melkoista vastakkainasettelua ja ääriaineksen etsimistä.

Oli kyseessä ihan minkä tahansa uskontokunnan edustajan kylmäverinen tappaminen, niin se on jyrkästi tuomittavaa. Jokaisen elämä on arvokas, eikä kukaan meistä voi päättää sitä, minne syntyy ja milloin. Tällaisiin sekopäisiin tappamisiin ei kannata sotkea minkäänmoista maahanmuuttopolitiikkaa. Hulluja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Tässäkään tapauksessa tekijä ei ollut viranomaisten tarkkailulistalla, jotta teko olisi ollut edes teoriassa estettävissä.

Syvin kunnioitukseni moskeija-ampumisen uhrien muistolle ja omaisten tuskalle.

Kommentoi kirjoitusta.

Diabeetikoiden piilaakso

Maanantai 4.3.2019 - Maiju Tapiolinna

Suomi on innovatiivisten ihmisten ja teknologian huippumaa. Iltalehden artikkelissa kerrottiin, miten hoitovälineiden hitaaseen kehittymiseen kyllästyneet diabeetikot ovat alkaneet rakentaa oman keinohaiman avoimen lähdekoodin avulla. Koodin lisäksi tarvitaan insuliinipumppu, glukoosisensori, bluetooth-lähetin, kännykkä tai tietokone. Mitä pidemmälle luin artikkelia, sitä vakuuttuneemmaksi tulin kotitekoisesta keinohaimasta.
Terveydenhuoltoalan ammattilaisena en voi suoraan suositella itse rakennettua keinohaimaa, mutta jos siitä saa avun diabeteksen hyvään hoitotasapainoon, niin mikäpä siinä. Diabetes johtaa hoitamattomana kuolemaan ja hoidettunakin aiheuttaa helposti lisäsairauksia. Hoitomotivaation löytäminen on todellista tuskaa, kun hoito on pielessä ja sokerit korkealla.
Omassa perheessä olen seurannut lähes 20 vuoden ajan diabeteksen hoidon kehittymistä kahden diabeetikon äitinä. Kun ensimmäinen lapsistani sairastui diabetekseen vuonna 2000, alkoivat vasta pikainsuliinit tulla markkinoille. Insuliinit ja hoitovälineet ovat aivan huimasti kehittyneet vuosien aikana, mutta silti liian hitaasti.
Hoitovälineitä pitäisi ajatella diabeteksen hoitokustannusten säästäjänä, ei kalliina investointina potilaaseen. Kansantaloudellisesti diabeteksen lisäsairauksien hoito on paljon kalliimpaa kuin uudet ja tehokkaat hoitovälineet.
Avataan Suomeen oma DM-piilaakso ja päästetään innovatiiviset diabeetikkonuoret kehittämään tehokkaita hoitovälineitä sillä aikaa, kun odotamme omista kantasoluista kasvatettujen saarekesolusiirtojen arkipäiväistymistä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #diabetes, #keinohaima, #insuliinipumppu

Vessapaperirullan vaihto 15 e

Torstai 31.1.2019 - Maiju Tapiolinna

Hoitajamitoituksen lisääminen lakiin on kuin massiivisen verenvuodon tyrehdyttämistä laastarilla. Ajatuksena kaunis, mutta toimivuudeltaan kuin huonosti vetävä vessa. Laki ei tuo parempia palveluita, jos perusosaaminen kilpailutuksessa ja palveluiden ostamisessa on pielessä.

Kilpailutuksessa valintaperusteena julkisella puolella on perinteisesti halvin hinta. Valitettavasti Stockmanin laatua ei saa Seppälän hinnoin. Yksityisomisteiset ulkomaiset terveysjätit eivät tee hyväntekeväisyyttä, vaan maksimoivat omat voittonsa. Heille ikääntyvä ihminen on euroja. Turha kuvitella, että he perustavat hoitokoteja pelkästä hyvästä sydämestä.

Esperi Care ei ole mikään yllätys terveydenhoitoalan ammattilaisille. Karu todellisuus on paljastunut monelle hoitajalle työn kautta. Kallis hoivakoti on ollut vanhukselle vain säilytyspaikka ennen kuolemaa. Meillä Suomessa yksityiset terveydenhuoltopalvelut ovat aina olleet vähintäänkin Jumalasta seuraava, mutta todellisuus on täysin päinvastainen.

Suurin syy kurjiin hoivapalveluihin on julkinen hankintalaki ja sen puutteellinen tulkinta. Kuvitellaan, että halvin hinta on määräävä tekijä kilpailutettaessa. Toki niinkin, jos kilpailutuksen kriteereitä ei ole huolellisesti aseteltu. Valintaperuste voi hinnan sijaan olla laatu. Kilpailutus voidaan pisteyttää laatu edellä. Hyvään kilpailutukseen kuuluu myös selvittää tarkoin erikseen hinnoiteltavat palvelut ja pohtia, mitkä niistä tulisi sisällyttää perushinnoitteluun. Ei ole merkityksellistä ostaako hoivapalveluita vai sokeria. Merkityksellistä on ymmärtää, mitä rahalla saa.

Nyt pyöritellään silmiä kun, vessapaperirullan vaihtaminen maksaa 15 euroa. Ei siinä ole mitään laitonta, jos hinnoittelu perustuu asianmukaiseen asiakkaan ja palvelutoimittajan väliseen sopimukseen. Yksityissektorilla jokainen työvaihe hinnoitellaan erikseen toisin kuin kuntien omissa hoivapalveluissa. Yksityinen tuottaa palveluita saadakseen taloudellista hyötyä ja kunnallinen lakisääteisesti. Ei se sen kummempaa ole hankinnan näkökulmasta.

2 kommenttia . Avainsanat: #espericare, #hoivapalvelut, #hankinta

Missä on avoin keskustelu maahanmuuton ongelmista?

Maanantai 7.1.2019 - Maiju Tapiolinna

Maahanmuuton ongelmista on pystyttävä keskustelemaan avoimesti. Lakaisukulttuuri maton alle pois näkyvistä ei voi enää jatkua. Avoin ja asiallinen keskustelu puuttuu poliitikoilta turvapaikanhakijoiden korkeasta rikollisuudesta, maahanmuuttajien heikosta työllistymisestä, kotoutumisen epäonnistumisesta ja siitä, mitä kaikki tämä lysti maksaa veronmaksajille.

Meille tuli kolme vuotta sitten 32 500 turvapaikanhakijaa. Miten se tapahtui? Heille tehtiin Suomi houkuteltavaksi maaksi saapua. Isoin syyllinen tähän oli pääministeri Juha Sipilä, joka tarjosi kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Sana levisi kuin kulovalkea ja rajat paukkuivat. Suomi on ihana ja suvaitsevainen maa. Tulkaa tänne ja kuluttakaa varallisuuttamme.

Turvapaikanhakijat ovat todellakin kuluttaneet kansalaisten veroeuroja ja silti halutaan työntää pää pensaaseen ja nähdä maahanmuutto ylevänä monikulttuurisena lahjana. Valtamedia on lyönyt vettä myllyyn ja aiheuttanut kansan jakautumista puolesta ja vastaan. Suomalaisten mitta alkaa olla täynnä. Kaupakeskuksissa roikkuu kotoutumatonta väkeä, jotka aiheuttavat kauppiaille asiakaskatoa, väkivaltaisia tilanteita ja jatkuvaa poliisin väliintuloa tarvitaan. Avoimesti ei uskalleta edes puhua siitä, miten valtaisia ongelmia maahanmuuttovoittoisten alueiden kouluissa on.

Ihmettelen edelleen, missä kuplassa osa ihmisistä asuu? Heille on edelleen tärkeää täyttää maa väellä, joka ei työllisty, jolla ei ole koulutusta ja joista useat syyllistyvät erilaisiin rikoksiin. Jopa meidän kulttuurimme halutaan vaihtaa tulijoiden kulttuuriin.

Suljen pois tästä kaikki ne asialliset maahanmuuttajat, jotka tekevät työtä Suomessa maksavat veronsa ja ovat omaksuneet maan tavat. He joutuvat kärsimään haittamaahanmuutosta ja heille lyödään väärä leima otsaan. Se on kohtuutonta heille.

Tulevat eduskuntavaalit ratkaisevat kohtalomme. Seuraava iso maahanmuuttoaalto on tulossa. Meillä ei ole siihen varaa. Nyt on uskalletteva puhua avoimesti ja lopetettava syyttely vihapuheesta ja rasismista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #maahanmuutto

Vihapuhetta

Torstai 6.12.2018 klo 23.51 - Maiju Tapiolinna

"Sydäntä särkee se, miten tytön elämä on pilalla. Koskaan ei unohdu, miten iljettävä raiskaava sikajoukko on nöyryyttänyt nuoren tytön. Kesken aikuiseksi kasvun joutuu vielä lapsena sellaiseen, mitä ei edes moni aikuinen koen elämänsä aikana.

Olen myös tasan varma siitä, että nämä törkyperseäijät tekevät yhteistyötä tyydyttääkseen himonsa lasten kanssa. Jokainen raiskaustapaus on liikaa! Vaarassa ei ole pelkästään tytöt ja naiset Oulun seudulla, vaan kaikki ympäri Suomen.

Näiden eläimelliset himot omaavien joukko soluttautuu pitkin Suomea ja tuhoaa monen lapsen ja nuoren elämän. Jokainen elukka koneeseen ja palautukseen. Täällä ei ole tilaa tuolle alhaiselle sontajoukolle!"

Yllä olevan kirjoituksen julkaisin Facebookissa muutama päivä sitten. Onko Facebook lastenraiskaajien asialla, vai miksi sain kirjoituksesta vihapuhevaroituksen? Jokainen voi lukemalla päätellä, täyttääkö julkaisuni vihapuheen merkit? Kyseessä on kannanotto Oulun tapauksiin ja perustuu puhtaasti lehdistöstä saatuihin tietoihin. Ilmeisesti seuraajissani on henkilö tai henkilöitä, joihin kalikka kalahti. Surullista!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #vihapuhe #Oulu

Kotoutumisen arviointi ontuu Nurmijärvellä

Keskiviikko 14.11.2018 klo 13.33 - Maiju Tapiolinna

Kunnanhallitus on päättänyt esittää, että vuonna 2019 Nurmijärvi ottaisi 20 – 25 kiintiöpakolaista ja että heidän kotoutumistaan arvioitaisiin ennen seuraavien kiintiöpakolaisten vastaanottoa hyvissä ajoin ennen vuotta 2023.

Valtuusto linjasi vuonna 2014, että ensimmäisen vastaanottoerän jälkeen arvioidaan kotoutumisprosessin onnistumista sekä päätetään kanta tuleviin kiintiöihin hyvissä ajoin ennen vuotta 2019. Kotoutumisen arviointi aloitettiin keväällä 2018 lähettämällä arviointikysely 41 työntekijälle, jotka olivat työskennelleet kiintiöpakolaisten kanssa. Heistä 23 vastasi kyselyyn ja vastausten perusteella lähdettiin arvioimaan kotoutumispalveluita.

Kotoutumisen sijaan siis arvioitiin kotoutumispalveluita, eikä kunnollista arviota kiintiöpakolaisten kotoutumisesta kuntaan ole esitetty. Aidan sijasta puhuttiin seipäästä ja käännettiin fokus kotoutumispalveluiden onnistumiseen. Esitysmateriaalissa myös sanottiin, ettei kiintiöpakolaisilla ole tilivelvollisuutta tekemisistään. Varsin erikoista, sillä me veronmaksajat tarjoamme kaiken tulijoille.  Meillä on oikeus velvoittaa niin tulijoita kuin järjestelmää siihen, että kotoutuminen ja kaikki siihen liittyvä työllistymistä myöten onnistuisi. Ei ole olemassa ihmisoikeuksia ilman ihmisvelvollisuuksia!

Ihmettelen muutoinkin suuresti, miten pelkällä olankohautuksella voidaan ohittaa aiemmat valtuuston päätökset ja hyväksyä puutteelliset arviot. Jos kyseessä olisi ikäihmisten kipeästi tarvitsemat palvelut, niin ääni kellossa soisi ihan toisin. Kiintiöpakolaisten vastaanotosta on noussut teatraalinen inhimillisyyskysymys.  Missä on inhimillisyys, kun vanhus makaa omissa ulosteissaan kotona ilman apua? Kuinka moni kokee silloin vastaavaa myötätuntoa? On samantekevää, kuoleeko pakolaisleirillä nälkään tai kotiin ilman apua. En yksinkertaisesti ymmärrä sitä kaksinaismoralismia, joka velloo pakolaiskeskustelussa. Kuulisin mielelläni, miten omia vähäosaisia puolustettaisiin yhtä lujasti ja vaadittaisiin heille parhaat mahdolliset palvelut.

Koska luotettavaa tietoa kotoutumisen onnistumisesta ei ole, tulee noudattaa valtuuston aiempaa linjausta. Kotoutumisen tulee olla selkeästi mitattavissa, jotta kiintiöpakolaisia voidaan jatkossakin vastaanottaa. Nyt tehdyn arvion perusteella voidaan rivien välistä lukea, ettei edes arviointia toteuttaneet henkilöt olleet tietoisia siitä, mitä arvioivat.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajana esitin, ettei Nurmijärven kunta ota vastaan kiintiöpakolaisia vuonna 2019. Kunnan tulisi edelleen jatkaa aiemmin vastaanotettujen kiintiöpakolaisten kotouttamista ja arvioida selkeästi kotoutumisen onnistumista.

Valtuusto äänesti asiasta siten, että tekemäni esitys hävisi äänin 41-9, yksi vaiti.

1 kommentti . Avainsanat: #kiintiöpakolaiset

Lisää baanaa Helsinkiin

Maanantai 12.11.2018 klo 22.12 - Maiju Tapiolinna

Helsingin liikenne ruuhkautuu pahasti niinä aikoina, kun mennään töihin tai päästään töistä. Sisääntulo- ja ulosmenotiet eivät yksinkertaisesti vedä. Halutaan rakentaa kaupunkibulevardeja torppaamaan keskustaan suuntautuva liikenne kokonaan. Joukkoliikenteessä ei tähän ole tarpeeksi potkua, eikä liitäntäpysäköintipaikkoja.

On päivänselvää, että maalta tullaan kaupunkiin töihin autolla. Ensimmäinen pullonkaula ison kirkon suuntaan alkaa päivittäin olla muutama kilometri Nurmijärven Myllykukon liittymästä etelään. Liikennejumi johtuu siitä, etteivät kehätiet vedä tarpeeksi autoja.

Olen useana päivänä Helsinkiin ajaessa pohdiskellut, että miksi E12 tietä ei levennettäisi molemmin puolin vähintäänkin yhden kaistan verran. Tällöin saataisiin hitaalle liikenteelle oma kaistansa, eivätkä rekat hidastaisi liikennettä. Kehien ruuhkautumista se ei poista, vaan kehät tulisi myös vastaavasti leventää ruuhkaisimpien tieosuuksien kohdalta kolmikaistaisiksi. Tämän lisäksi nopeudet tulisi nostaa nykyisistä ja erityisesti talvinopeudet tulisi ottaa käyttöön vasta talven todella tullen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #helsinki, #autobaana, #moottoritie

Mikä on eduskunta?

Keskiviikko 17.10.2018 - Maiju Tapiolinna

On tässä tullut montaa mieleen, mutta yksi vain on kysymys! Mikä on eduskunta? Kenen asiaa se ajaa? Kenen lakeja se säätää? Keitä se ajattelee ja keiden elämää tahtoo tukea?

Eduskunta tuntuu olevan polkaisuautomaatti, joka potkii köyhää päähän ja voitelee rikasta. Demokraattinen elin se ei ole. Se saa, joka kovimpaa huutaa, kotimaa ei ole mitään ja suomalaisuudella ei ole mitään väliä. Vanhukset saavat nääntyä nälkään, lapsiperheet ovat rasite, köyhät häpeä ja asunnottomat hyödyttömin kasti.

Ken eduskunnan portaita käy, voi kaiken inhimillisyyden heittää. Meidän asioistamme päättävät ihmiset, joilla ei ole inhimillisyyttä. Jotka eivät tunne empatiaa. Joille oma napa on lähinnä.

Vain muutama eduskunnassa ajattelee, tuntee ja tekee toisin. Sellainen on eduskunta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #eduskunta, #inhimillisyys

Pölhöaktivismi on tuomittavaa

Perjantai 3.8.2018 klo 1.34 - Maiju Tapiolinna

Aikamme kettutyttö Aino Pennanen kuvittelee tehneensä suuren urotyön vastustaessaan pakkopalautuksia lentokoneessa. Melkein kollegoiksi voisi tituleerata kolmea kettutyttöä, jotka vuonna 1995 päästivät satoja kettuja irralleen turkistarhoilta luontoon. Heidät tuomittiin kolmesta törkeästä vahingonteosta, vahingonteosta sekä tarpeettoman kivun ja tuskan tuottamisesta eläimille. Vahingonkorvauksia he saivat maksettavakseen noin 800 000 markkaa, joka tuolloin oli melkoinen summa riihikuivaa rahaa.

Lait ovat tehty noudatettaviksi ja rikkomuksista seuraa rangaistus. Pölhöaktivismi on tuomittavaa. Lentokoneen myöhästyttäminen lapsellisella seison, enkä suostu istumaan tempuilla vaatii kunnon vahingonkorvaukset. Palautukset tapahtuvat Suomen lakien mukaisesti, eikä niihin ole nokan koputtamista, vaikka olisi miten Vihreä. Kaikki taloudelliset tappiot ovat kylmästi laitettava pölhöaktivistin maksettavaksi.Törkeää vahingontekoa, jonka vuoksi kanssamatkustajat pahimmillaan myöhästyvät vaihtolennoiltaan ja kyseisen koneen lentoaikataulu jää jälkeen useiden tuntien ajan.

Arvostuskyvyttömänä pidän puolueen puheenjohtajaa, joka pitää rikollista toimintaa hyväksyttävänä ja vieläpä kannustaa moiseen. Hänen mukaansa on kyse kansalaisrohkeudesta. Tonnin stiflat ja keppihevonen samassa varressa sekä keskenkasvuinen anarkisti kuvaa parhaiten moista ajattelumaailmaa. Vihreä vallankumous tarvitsee nyt tuotantoonsa rutkasti kasvinjalostusta, jotteivat rikkakasvit pääse rehottamaan valtoimenaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Pitäisikö suomalaisuus kiintiöidä?

Torstai 21.6.2018 klo 23.13 - Maiju Tapiolinna

Meillä pitää olla naiskiintiöt, mieskiintiöt, sukupuolettomat kiintiöt, kaikille omat kiintiönsä. Kiintiöt vasenkätisille, kiintiöt oikeakätisille. Kaikki pitää kiintiöidä! On pakolaiskiintiö, Sipilä-kiintiö...ei muualla Euroopassa kiintiöitä tarvita!

Onko naisen euro pienempi kuin miehen? On, voi olla, ehkä on tai ei ole. Euroopassa nainen on matriarkka. Perheen pää, äiti ja nainen. Hän ei tarvitse kiintiöitä. Meillä tarvitaan kiintiöt ihan kaikkeen. Mistä se juontaa juurensa? Feminismistä? Huonosta itsetunnosta?

Suomalaiset ovat kadonneet vuoteen 2070 mennessä. Sekoittuneet eri rotuihin, joita maahamme saapuu. Pitäisikö suomalaisuus kiintiöidä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #suomalaisuus

Afrikka muuttaa Eurooppaan

Tiistai 5.6.2018 klo 1.32 - Maiju Tapiolinna

Itä-Euroopan maat eivät halua osallistua EU:n taakanjakoon pakolaisten vastaanottamisessa. Italiassa pelätään maan muuttuvan pakolaisleireiksi. Ranska, Sveitsi ja Itävalta ovat kiristäneet rajavalvontaansa. Unkariin ei edes kannata unelmoida. Rajat kiinni, Eurooppa eurooppalaisille, Suomi suomalaisille.

Nyt taistelemme pelkkiä lillukanvarsia vastaan ymmärtämättä sitä totuutta, ettei jatkuva some-raivo ja vihapuheet maahanmuutosta hyödytä ketään. Suurin ongelmamme ei ole Lähi-Idästä saapuvat turvapaikanhakijat.

Tällä hetkellä noin miljoona afrikkalaista suuntaa kohti Eurooppaa. He etsivät parempaa elämää ja työpaikkaa. Lähi vuosina tulijoiden määrä kasvaa kymmeniin miljooniin. Meillä ei ole vielä pienintäkään käsitystä siitä, kuinka mittavan ongelman kanssa tulemme olemaan tekemisissä.

Afrikan väestön on ennustettu kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä, jolloin siellä asuu 2,5 miljardia ihmistä. Afrikassa on asukkaita jo nyt viisi kertaa enemmän kuin Euroopassa. Kymmenen vuoden kuluttua Afrikan väestön keski-ikä on 21 vuotta, kun taas eurooppalaisten on 45 vuotta.

Kaikki voima tulisi kohdistaa Afrikan nuorisotyöttömyyteen ja hallitsemattomaan väestönkasvuun, jos haluamme säilyttää Euroopan väestön sellaisena kuin se nyt on. Fertiili-ikäisten afrikkalaisten muuttaessa Eurooppaan tapahtuu vääjäämätön rotujen sekoittuminen, joka hiljalleen johtaa valkoisen rodun katoamiseen.

2 kommenttia . Avainsanat: #afrikka, #väestönkasvu #turvapaikanhakijat

Ollaan toteemeja yhdessä

Sunnuntai 8.4.2018 klo 22.02

Olen saanut viestejä, joissa hoitajat kertovat saaneensa työnantajaltaan ikäviä kommentteja, että ovat tykänneet tai kommentoineet facebook postauksiani liittyen hoitotyön arvostukseen tai Erja Penttiin. Pidetään lippu korkealla ja yritetään yhdessä saada asioihin parannusta. Ollaan toteemeja yhdessä, jos niikseen on!

toteemi.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Sote-pomo tylyttää henkilökuntaa

Sunnuntai 1.4.2018 klo 21.33 - Maiju Tapiolinna

Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymän palvelujohtaja Erja Pentti tylyttää julkisen puolen työntekijöitä peräänkuuluttaen heille käytöstapoja ja asennemuutosta (Aamuposti 28.3.) Aamuposti uutisoi Pentin sanoneen Hyvinkään kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavasti: "Julkinen puoli ei tule pärjäämään sote-kisassa yksityisiä vastaan ilman asenteen muuttumista. Valitettavasti palveluote ja asenne eivät ole sellaisia kuin tänä päivänä pitäisi olla. On paljon työntekijöitä, jotka käyttäytyvät töissä kuin toteemit: ilmekään ei värähdä, kun ihminen tulee asiansa kanssa, Pentti sanoi. Käytös- ja tapakoulutus on edessä, jotta julkinen puoli pärjää tässä kisassa.”

Kuntayhtymän hallituksen jäsenenä tunnen syvää myötähäpeää Pentin sanomisista. Pääluottamusmiehenä koen tällaisen räikeän yleistämisen olevan suoran osoituksen arvostuksen puutteesta työntekijöitä kohtaan: eli epäluottamuslause heille, joiden palkka on pieni mutta vastuu suuri. He joustavat ja venyvät ylipitkiin työvuoroihin, kun sijaisia ei saada. He mukautuvat olosuhteisiin, joissa työn raskaus kuormittaa heidän omaa terveyttään, he joutuvat altistumaan epäasialliseen kohteluun ja jopa väkivallan uhkaan.

Työntekijöiltä ei heru ymmärrystä Pentin puheille. Useassa Keski-Uudenmaan kunnassa ollaan käynnistämässä yhteistoimintaneuvotteluja Sote-henkilöstön siirtymiseksi kuntayhtymän palvelukseen. Palvelujohtajan asenne tulevia alaisiaan kohtaan ei anna hyvää kuvaa uudesta työnantajasta.

Keski-Uudenmaan Sote tulee toteutuessaan olemaan yli 3 000 työntekijän työnantaja. Hyvin hoidettu henkilöstöpolitiikka takaa tyytyväiset työntekijät ja tyytyväiset asiakkaat. Puskista huutelulla työyhteisö voi huonosti ja työn laatu kärsii.

Pentin tulisi pohtia, millaisen työantajakuvan hän palvelujohtajana antaa kuntayhtymästä. Erityisesti hänen tulisi miettiä, millainen hän on itse ollut työantajana, sillä hänet on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa korvauksiin henkilökohtaisen avustajansa laittomasta irtisanomisesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: erja, pentti,

Saako synnyttää?

Sunnuntai 11.2.2018 klo 20.10 - Maiju Tapiolinna

Viime viikolla Nurmijärven paikallislehti uutisoi, miten klaukkalalainen äiti synnytti  valtaväylän varrella matkalla sairaalaan. Synnytys tapahtui ambulanssissa, joka ehti täpärästi paikalle, kun vauva päätti kiirehtiä maailmaan.

Tänään uutiset kertoivat, miten Valvira on tiukentanut määräyksiään ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuuluvassa Oulaskankaan sairaalassa synnytetään laittomasti.  Sairaala ei täytä vaadittua 1000 synnytystä vuodessa, vaan jää sadan verran alle. Valviran vaatimusten mukaisesti  sairaalaan on järjestetty anestesiapäivystystä, lasten tehohoitoa ja lastenlääkäripäivystystä. Sekään ei riitä.

Oulaskangas sijaitsee suurten lapsiperheiden alueella. Monisynnyttäjille tulee usein pikainen lähtö sairaalaan, eikä ambulanssikaan ehdi yhtä nopeasti paikalle kuin pääkaupunkiseudulla. Pelko matkasynnytyksistä on aiheellinen, sillä lähimmät synnytyssairaalat sijaitsevat Oulussa ja Kokkolassa, jonne matkaa on reilu 100 km molempiin.

Lyhyistä etäisyyksistä huolimatta matkasynnytyksiä tapahtuu eniten Etelä-Suomessa, jossa sairaalaverkko on tiheä. Vuoden 1991 jälkeen on Suomessa lakkautettu 20 synnytysosastoa. Soten myötä liipasimella tulee olemaan monen muun aluesairaalan synnytysosasto, joka ei määrällisesti tai laadullisesti täytä tulevaisuuden vaatimustasoa.

Ikävää sanoa, mutta keskittämällä synnytykset isoihin sairaaloihin vaarannetaan potilasturvallisuus lisäämällä matkasynnytyksiä. Lapsen synnyttäminen omassa autossa tai taksissa ei todellakaan ole turvallista. Harvalla isällä tai taksikuskilla on kätilökoulutusta takataskuammattina. Ambulanssi ei aina ole parin minuutin matkan päässä. Kuinka monta lasta pitää menehtyä tai vammautua vakavasti ennen kuin palataan takaisin entiseen? Entäpä sitten äitien turvallisuus?

Tulevassa Sotessa hehkutetaan valinnanvapautta. Onko sitä synnyttäjille? Saavatko äidit valita suurten sairaaloiden sijaan lähempänä kotiaan sijaitsevan pienemmän ja viihtyisemmän synnytyssairaalan? Valitettavasti eivät! Tulevaisuudessa vain suuri on kaunista ja keskittäminen tehokasta. Ihmishenki ei maksa mitään.

1 kommentti . Avainsanat: #sote, #synnytys, #matkasynnytykset

Pääluottamusmies - muurinaukossa?

Tiistai 28.11.2017 klo 19.30 - Maiju Tapiolinna

Eräs ystävä pyysi minua perustelemaan sen, miksi minä haluan pääluottamusmieheksi. Pohdin sopivaa kielikuvaa ja sitten mieleeni välähti ajatus siitä, että pääluottamusmies seisoo muurin aukossa.

Aikoinaan, kun linnoitettuja kaupunkeja piiritettiin, pyrki piirittäjä rikkomaan muurit jostain paikasta, että voisi rynnätä kaupunkiin avuttomien siviilien kimppuun. Kun muuri oli rikottu, seurasi totuuden hetki. Puolustajan oli tultava hyökkääjää vastaan tähän muurinaukkoon. Siihen ei mahtunut montaa, vaan ainoastaan yksi, jonka tukena sitten muut seisoivat. Tämän yhden rohkean oli otettava vastaan yksitellen hyökkäävä vihollinen, seisottava muiden kilpenä ja suojana.

Pääluottamusmiehen tehtävä on tällainen. Kun sopimukset murenevat ja toinen osapuoli ei enää kunnioita työntekijää, on pääluottamusmiehen pystyttävä puolustamaan omiaan. Se on hänen tärkein tehtävänsä. On tietenkin osattava neuvotella, ymmärrettävä vastapuolta ja pyrittävä ratkaisuihin, mutta pääluottamusmies on se lopullinen ankkuri, johon tämä ay-järjestelmä nojaa, niin ettei yksityinen työntekijä jää yksin.

Se ”muurilla seisoja” ei peräydy, ei pelkää, ei vapise eikä tingi perusasioista. Niistä tärkeimmistä periaatteista ei anneta periksi. Kun ajat kovenevat ja sopimukset romahtavat – silloin tarvitaan muurin aukolla seisojaa. Minä haluan olla juuri se henkilö. Sinun puolustajasi.

Kommentoi kirjoitusta.

Seksillä veroeuroja

Tiistai 24.10.2017 klo 11.25 - Maiju Tapiolinna

Suomi 100 vuoden edistysaskel olisi bordellitoiminnan laillistaminen Suomessa. Maassamme oltiin huomattavasti edistyksellisempiä 1860-luvulla, jolloin mm. Punavuoressa, Kampissa ja Hietalahdessa oli useita ilotaloja, joissa työskenteli ammattiprostituoidut. He olivat siveyspoliisin tarkastustoimiston kirjoissa ja sukupuolitautien ehkäisemiseksi heille oli järjestetty säännölliset lääkärintarkastukset. Tuolloin bordellitoiminta oli yhteiskunnallisesti säädeltyä ja seksipalveluiden tarjoaminen bordelleissa oli luvallista. Hieman ennen Suomen itsenäistymistä bordellit suljettiin.

Suomessa seksin myynti ja ostaminen on laillista. Rikoslaki kieltää parittamisen, seksin ostamisen ihmiskaupan uhrilta ja seksin mainostamisen. Maassamme arvioidaan vuositasolla olevan noin 8000 rakkauden ammattilaista, joista jotkut tekevät työtä ammattimaisesti ja toisilla kyseessä on tilapäinen kokeilu.

Seksin myynnin ja ostamisen kieltäminen vilahtelee ajoittain poliitikoilta. Suoraan sanottuna en ymmärrä miksi. Laillistetut bordellit poistaisivat alalta hämäräkaupan, saataisiin ammattiliitot ja työehtosopimukset, työterveyshuolto sekä valtion kassaan verotuloja. Toimintaa voitaisiin laajentaa jopa siten, että Kela korvaisi osan esim. vaikeavammaisten seksipalveluista. Bordellit saattaisivat jopa ehkäistä seksuaalirikoksia.

Kaikki me tiedämme, millä nimikkeillä seksiä Suomessa myydään tällä hetkellä. Turha naivistinen ajattelu ja kukkapipot joutavat kaappiin.  Jos rouvat pelkäävät puolisoidensa katoavan seksiammattilaisen matkaan, veikkaan sen olevan täysin turha pelko. Voihan rouvat itsekin käyttää bordellien palveluita haluamallaan tavalla. Laillistettuna jokaiselle sukupuolelle ja sukupuolettomalle löytyisi varmasti omat palvelunsa, joista nauttia. Ollaan rohkeita ja haudataan vanhat tabut! Laillistettu bordellitoiminta ei ole keneltäkään poissa!

 

1 kommentti . Avainsanat: #bordellit, #suomi100

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »