VALTUUSTOPUHE 12.11.2014

Keskiviikko 12.11.2014 klo 21.59 - Maiju Tapiolinna


Pakolaisia vai ei, siitä päättää tämä valtuusto. Varsin  suurta tunneperäisyyttä herättävä päätös, tutkii asiaa sitten puolesta tai vastaan. Kuka on kuullut kuntalaisia ennen päätöksentekoa? Ainoastaan lehdistö, jonka mielipidemittauksen mukaisesti pääosa kuntalaisia on pakolaisten vastaanottoa vastaan. Toisinkin voidaan väittää, koska otanta ei ole ollut suuren suuri. Olisi ollut mahdollisuus kuulla kuntalaisia Perussuomalaisten tekemän aloitteen mukaisesti, mutta sitä ei katsottu tarpeelliseksi.

Puhun nyt ryhmän suulla, mutta myös omalla suulla. En ole rasisti. Minusta ei tule rasistia, enkä kohtele ihmisiä rasistisesti. Olen pakolaiskriittinen, mutten maahanmuuttovastainen. Voisin adobtoida ja kasvattaa omanani tummaihoisen lapsen. Voisin myös elää maahanmuuttajaperheen naapurina. Arvostan ihmisyyttä ja humaaneja ajatuksia, mutta en voi hyväksyä ihmisten hädänalaisen tilan hyväksikäyttöä rahan varjolla.

Suomeen on tullut jo maamme ensimmäisten itsenäisten vuosien aikana tuhansia pakolaisia Venäjän vallankumouksen takia. Chilestä maahamme saapui pakolaisia 70-luvun puoleen väliin asti. Heistä suurin osa on palanut kotimaahansa Pinochetin hallinnon jälkeen 1990-luvulla. Ensimmäiset sata kiintiöpakolaista saapui Suomeen 1979 Vietnamista. Alun sympatiat heitä kohtaan muuttuivat nopeasti ja venepakolaiset leimattiin elintasopakolaisiksi. Lisää pakolaisia saapui Suomeen 1990-luvulla Jugoslavian hajoamissotien myötä. Varsinaisen pakolaisaallon kuitenkin  aiheuttivat Suomeen saapuneet somalit.

Suomi on yksi viidestätoista maasta, jotka vastaanottavat YK:n kiintiöpakolaisia, joilla on jo YK:n pakolaistoimiston myöntämä pakolaisstatus . Suurin osa heistä on turvapaikanhakijoita, joita vainotaan poliittisin perustein. Kiintiöpakolaisia vastaanottaa 25 maata Suomi mukaan lukien. Suomeen otettavien pakolaisten lukumäärä on ollut noin 750 vuodesta  2001 alkaen.

Nyt noin 20 – 25 heistä on tarkoitus sijoittaa Nurmijärvelle. Meillä ei kelan lisäksi vastaanottamassa ole kuin muutama vakaasti oman mielipiteensä taakse asettunut valtuutettu sekä sosiaali ja terveystoimen johtaja, joka juuri tässä asiassa on ottanut normaalia voimakkaamman ohjaavan otteen. Pakolaisilla ollaan valmiita teettämään kaikki ne työt, jotka eivät kantasuomalaisille kelpaa. Laskelmia kuluista ja toteutuneista hyödyistä pidämme epärealistisina, jopa virheellisinä ja tarkoituksellisesti väärin laskettuina.

Me perussuomalaiset emme halua olla mukana edistämässä ihmiskauppaan verrattua maahanmuuttoa. Emme voi hyväksyä, että ns. paskaduunit teetetään hädänalaiseen tilaan joutuvilla ihmisillä, eikä heidän tasapuolista sopeuttamista  suomalaiseen väestöön edistetä. Emme voi hyväksyä myöskään sitä, että pääosa avun tarvitsijoista jää ilman apua lähtömaassa.

Tästä syystä esitämmekin, että Nurmijärvelle ei oteta kiintiöpakolaisia eikä uusita sopimusta ELY-keskuksen kanssa . Maksamme itse mahdolliset omaehtoisesti kuntaan muuttavista turvapaikanhakijoista aiheutuvat kustannukset.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini