Suomalainen sisukas nainen, tinkimätön kuntapoliitikko ja maakuntavaltuutettu. Kokenut sairaanhoitaja ja hankintapäällikkö. Sydämen asia terve maahanmuutto, kansalaisten hyvinvointi ja sujuva liikenne. Suomen ja suomalaisten ongelmien korjaaminen etusijalla ennen maailmanparannusta.

Kasvoin poliittisessa ilmapiirissä perheen ainoana lapsena Nurmijärvellä. Linja-autonkuljettaja ja rekkamies isällä sekä yrittäjä äidillä oli usein vahvasti erilaiset mielipiteet yhteiskunnallisista asioista. Isä oli liiton miehiä, kun taas äiti enemmänkin oikeistolainen.

Opiskelin sairaanhoitajaksi ja perustin perheen. Elämä heitti haasteilla kolmen lapsen sairastuttua pitkäaikaisesti. Arjessa oli pyörittämistä pienen vilkkaan pojan ja kolmen erityishoitoa tarvitsevan tytön kanssa. Työn ohessa toimin omaishoitajana jaksamiseni äärirajoilla. Omaishoidon tukea en saanut, enkä kotiapua kuin pari kertaa. Sosiaalityöntekijä katsoi minua silmiin ja sanoi: ”Kyllä nuori ihminen jaksaa.”

Oman poliittisen herätykseni koin, kun Lech Walesa johti Puolassa Gdanskin telakan lakkoa vuonna 1980 ja taivutti Puolan johdon antamaan lakko-oikeuden työläisille. Paavin myötävaikutuksella Walesa perusti kommunisminvastaisen ammattiyhdistysliikkeen ja antoi sysäyksen Itä-Euroopan vapautumiselle.

Walesan esikuva ja sosiaalityöntekijän karkeat sanat väsyneelle äidille johtivat politiikan poluille 15 vuotta sitten. Kymmenen vuotta kunnanvaltuutettuna, kahdeksan vuotta kunnanhallituksessa, kaksi vuotta maakuntavaltuutettuna, teknisen lautakunnan puheenjohtajuus sekä muutama muu luottamustoimi yhdessä moniammatillisuuden kanssa ovat olleet hyvä korkeakoulu politiikkaa ajatellen.