Some-kiusatut

Sunnuntai 17.9.2017 - Maiju Tapiolinna


Some-kiusaajat piinaavat poliitikkoja sekä heidän perheitään. Somesta on tullut kiusauskanava, jossa tavalliset ihmiset saavat lokaa niskaansa. Some on vapauttanut ihmisten sananvapauden ihan uudella tavalla. Ennen saattoi saada nimettömiä kirjeitä tai puhelinsoittoja tuntemattomasta numerosta. Nyt annetaan helposti täysi laidallinen omalla nimellä ja kuvalla tai sitten feikkiprofiililla. Oli miten oli, käytöstavat ovat unohtuneet ja toisten kunnioitus.

Erityisesti sontaa sataa niskaan, jos uskallat ottaa kantaa villinä rehottavaan maahanmuuttoon tai sen lieveilmiöihin, kuten raiskauksiin tai muuhun väkivaltaan. Joudut taatusti melkoisen sanallisen solvauksen kohteeksi, jossa kaikki mielipiteesi tuomitaan vääriksi, sinut haukutaan rasistiksi ja olet muutoinkin ahdasmielinen.

Meillä isoin otsikoin itkevät Orpo ja Marttila siitä, miten heitä kiusataan. On tullut ainakin kolme viestiä. Ja toki kaikki tutkitaan. Voisin mennä poliisin puheille saavillisen solvauksia kanssa ja niihin tuskin saisin edes olankohautusta. Kokeilinkin piruuttani vuosi sitten erään hörhön törkeyksien osalta. Lopputulos oli se, että poliitikkona minut katsotaan julkisuuden henkilöksi, jonka vain on kestettävä enemmän lokaa kuin tavan tallaajan. Ei siis aiheuta tarvetta syyteharkintaan. Mielenkiintoista nähdä, miten nämä korkeamman kulttuurin poliitikot saavat suojaa some-solvaajilta? Onko kohtelu heillä sama?Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini