Seksillä veroeuroja

Tiistai 24.10.2017 klo 11:25 - Maiju Tapiolinna


Suomi 100 vuoden edistysaskel olisi bordellitoiminnan laillistaminen Suomessa. Maassamme oltiin huomattavasti edistyksellisempiä 1860-luvulla, jolloin mm. Punavuoressa, Kampissa ja Hietalahdessa oli useita ilotaloja, joissa työskenteli ammattiprostituoidut. He olivat siveyspoliisin tarkastustoimiston kirjoissa ja sukupuolitautien ehkäisemiseksi heille oli järjestetty säännölliset lääkärintarkastukset. Tuolloin bordellitoiminta oli yhteiskunnallisesti säädeltyä ja seksipalveluiden tarjoaminen bordelleissa oli luvallista. Hieman ennen Suomen itsenäistymistä bordellit suljettiin.

Suomessa seksin myynti ja ostaminen on laillista. Rikoslaki kieltää parittamisen, seksin ostamisen ihmiskaupan uhrilta ja seksin mainostamisen. Maassamme arvioidaan vuositasolla olevan noin 8000 rakkauden ammattilaista, joista jotkut tekevät työtä ammattimaisesti ja toisilla kyseessä on tilapäinen kokeilu.

Seksin myynnin ja ostamisen kieltäminen vilahtelee ajoittain poliitikoilta. Suoraan sanottuna en ymmärrä miksi. Laillistetut bordellit poistaisivat alalta hämäräkaupan, saataisiin ammattiliitot ja työehtosopimukset, työterveyshuolto sekä valtion kassaan verotuloja. Toimintaa voitaisiin laajentaa jopa siten, että Kela korvaisi osan esim. vaikeavammaisten seksipalveluista. Bordellit saattaisivat jopa ehkäistä seksuaalirikoksia.

Kaikki me tiedämme, millä nimikkeillä seksiä Suomessa myydään tällä hetkellä. Turha naivistinen ajattelu ja kukkapipot joutavat kaappiin.  Jos rouvat pelkäävät puolisoidensa katoavan seksiammattilaisen matkaan, veikkaan sen olevan täysin turha pelko. Voihan rouvat itsekin käyttää bordellien palveluita haluamallaan tavalla. Laillistettuna jokaiselle sukupuolelle ja sukupuolettomalle löytyisi varmasti omat palvelunsa, joista nauttia. Ollaan rohkeita ja haudataan vanhat tabut! Laillistettu bordellitoiminta ei ole keneltäkään poissa!

 

Avainsanat: #bordellit, #suomi100


Kommentit

22.2.2018 7:02  MarkkuLehtomaa

Periaatteessa se mikä on yhdessä EU - maassa mahdollista, on muissakin. Oletan että bordellitoiminta saadaan Suomeen lailliseksi toiminnaksi pienen valituskierteen kautta.
Ensin pitää anoa toiminnalle lupaa. Ensimmäinen palaute on luonnollisesti ?EI?. Valitetaan ylemmälle tasolle jolloin asian käsittelee muu kuin suomalainen virkamies. Pidän hyvin todennäköisenä valitusprosessin lopputuloksena bordellitoiminnan saamista luvanvaraiseksi toiminnaksi, johon toki samalla säädetään edellytykset luvan myöntämiseksi, mutta kumminkin.

Nyt jos olisi kaukaa viisas niin perustaisi yrityksen ILOTALO OY (kaupparekisteriin ilmoitus ja nimen varaus). Huuto.net palvelussa on ainakin ollut domain ilotalo.fi. Tuo kannattaisi ostaa yrityksen käyttöön.

Uskon että kun on käsissä perustettu yritys, luvat ja domain, nämä saa myytyä helposti miljoonilla.

Moni hotellitoimintaansa kannattavuuden rajoilla pyörittävä yritys lähtisi investoinnilla ja uudella liikeidealla uuteen nousuun. Olisi todennäköisen mediamyllytyksen jälkeen varmasti Suomen tunnetuin hotelli.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini