! Pata kattilaa soimaa

Lauantai 10.1.2015 klo 11:30 - Maiju Tapiolinna


Valkenevassa aamussa on maaliskuun tuntu. Ulkona tuoksuu kevät, ilma on pienen yöpakkasen jälkeen kostea ja taivaanrannassa näkyy ohut kajo auringosta. Ilmassa väreilee kuitenkin annos myrskyä.

Sananvapaus  on saanut vakavan iskun Pariisin terroritekojen vuoksi. Ihmisten järjetön lahtaaminen on saanut pilapiirtäjät maailmalla ottamaan kantaa iskuun tarttumalla kynään. Kantaa ovat ottaneet myös ne muslimit, jotka eivät hyväksy tällaisia mielipuolisia tekoja. He pelkäävät joutuvansa sijaisuhreiksi fundamentalistien järjettömille teoille.

Uhkakuva tulevasta pistää mietteliääksi. Islam on maailman toiseksi suurin sekä nopeimmin kasvava uskonto.  Ainoastaan joka viides muslimi on etniseltä taustaltaan arabi ja puhuu äidinkielenään arabiaa. Islamilaisuus ulottuu aina Afrikasta Aasiaan ja muuttoliikkeen myötä se leviää aina syvemmälle länsimaihin.

Kaikki Islamin uskoiset eivät ole terroristeja ja kylvä kuolemaa jälkeensä asein ja pommein. Valtaosa heistä on syvästi uskonnollisia ja rauhaa rakastavia ihmisiä kuten kuka tahansa. Valitettavasti  löyhän pakolaispolitiikan takia ääriaineistoa on päässyt soluttautumaan aitojen pakolaisten joukossa ympäri Eurooppaa.  Tämän vuoksi kaikki pakolaiset saavat leiman otsaansa ja saman leiman saavat otsaansa ne, jotka vaativat pakolaispolitiikan tiukentamista Ranskan kaltaisten terroritekojen ehkäisemiseksi.

Keskinäisen syyttelyn ja ahdasmielisyyden sijaan on kaikki panokset ladattava terrorismin ehkäisyyn. Kuka tahansa meistä voi olla seuraava uhri koto-Suomessa tai lomamatkalla maailmalla. Pakolaismyönteisyyden ja –vastaisuuden kiistellessä keskenään rehottaa ääriajattelijoiden suunnitelmat seuraaviin iskuihin. Siinä meille tekemistä ahdasmielisyyden sijaan.

 

 

 

 

 

Avainsanat: islam, arabi, fundamentalismi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini