Valtuustopuhe 28.1.2015

Torstai 29.1.2015 klo 15.43 - Maiju Tapiolinna


Kasipallosta pois hypännyt Nurmijärvi saa nyt taistella metropolihallintoa vastaan.  Toivoa sopii, että nykyiseltä hallitukselta valmisteluaika loppuu kesken ja uusi hallitus kuoppaa moisen hallintomallin mahdottomana ensitöikseen.

Nykyisen hallituksen aikana on muodostunut vahva käsitys siitä, että valtiovallan tahtotila on aikaansaada erilaisia hallintohimmeleitä, jotka heikentävät kuntien itsemääräämisoikeutta, lisäävät hallinnollisia kustannuksia sekä alueen asukkaiden verotaakkaa. Pyritäänkö näillä tempuilla hakemaan maksajaa Helsingin jatkuvasti nouseviin kustannuksiin vai tuhoamaan alueellinen 14 kunnan muodostaman Uudenmaan liiton erinomainen yhteistyö, jota jatkossakin voitaisiin kehittää?

Jos niin ikävästi kävisi, että metropolihallintolaki menisi läpi, tarkoittaisi se Nurmijärvelle noin 3 milj. euron lisäkustannuksia SOTE-uudistuksen vuotuisten 5 milj. euron päälle. Lyhyellä matematiikalla laskettuna kustannuksemme paisuisivat noin 8 milj. euron edestä  vuodessa. Hallituksen aivopieru kävisi siis kalliiksi kunnan asukkaille ja yrityksille sekä raskas ja jäykkä hallinto tulisi estämään seudullisen kehityksen.

Metropolialueen kuntien vapaaehtoisella yhteistyöllä voitaisiin parhaiten vastata tulevaisuuden haasteisiin. Kukaan vastuullinen luottamushenkilö ei kiistä Helsingin seudun ongelmia kuten liikennettä, asumisen kalleutta, vuokra-asuntojen puutetta, seutukaavoituksellisia haasteita tai alueellista eriarvoistumista. Ongelmat eivät ratkea suurkuntia pystyttämällä ja kasvattamalla uutta byrokratiaa vanhan päälle.

Nurmijärven Perussuomalaisten mielestä Uudenmaan liiton toimintaa kehittämällä päästäisiin parhaaseen alueen kuntia palvelevaan ja kustannustehokkaaseen hallintomalliin. Kiitämme viranhaltijoitamme erinomaisen ja kriittisen lausunnon laatimisesta. Kunnassamme on ymmärretty oikein alueellisen itsemääräämisoikeuden uhanalaisuus ja kustannusnousu. Edelleen itsenäinen Nurmijärvi maistuu parhaalta.

Avainsanat: #nurmijärvi, #metropolihallinto


Kommentit

7.2.2015 17.55  Sanna

KYLLÄ itsenäiselle Nurmijärvelle!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini