Muslimi tai kristitty, tappamiseen ei ole oikeutusta

Sunnuntai 17.3.2019 klo 14.00 - Maiju Tapiolinna


Uuden-Seelannin moskeijaisku oli törkeä veriteko, jossa väkivaltaa ihannoiva mielipuoli lahtasi kylmäverisesti ihmisiä. Miehiä, naisia ja lapsia, jotka harjoittivat pahaa aavistamatta omaa uskontoaan. Heillä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta puolustautua, kun rynnäkkökiväärillä aseistautunut terroristi tyhjensi heihin lippaan toisensa perään.

Kun maailmalla pamahtaa ja ihmisiä kuolee, lähdetään heti etsimään syytä äärioikeistosta. Jossain kohtaa onnistutaan vetämään Perussuomalaiset mukaan ja vaaditaan heiltä selityksiä tapahtuneeseen. Kukaan täyspäinen poliitikko ei voi hyväksyä minkäänlaista terrorismia tai ideologista väkivaltaa. Ihonväri, uskonto tai poliittinen suuntaus ei oikeuta tappamaan ketään.

Paikallinen vasemmistopoliitikko kyseli Facebook-profiilissani, miten koetatte kääntää huomion Moskeijaiskusta muualle. Veti kyllä hiljaiseksi miettiessäni miehen ajatuksenjuoksua. Törkeää vastakkainasettelua ja vihan lietsomista, jossa motiivi ei ole itse tapahtuneessa, vaan oman poliittisen agendan ajamisessa. Tuli voimakas tunne siitä, että uhrit olivat hänelle pelkkiä numeroita.

Jos kysytään, miten hullut saadaan pysäytettyä ennen kuin ajavat moskeijan eteen kolme rynnäkkökivääriä auton takaboksissa, niin vastaus on ei mitenkään. Lahtausmentaliteetilla varustettu äärimmäisen väkivallan ihannoija on pysäyttämätön. Tällaiset yksittäiset hullut keksivät aiheensa ihan mistä tahansa. Hulluinta on ajatus siitä, että me Perussuomalaiset toisella puolella maailmaa olisimme jotenkin vastuussa tapahtuneesta iskusta. Emme me seisseet moskeijan edessä ase tanassa ampumassa. Melkoista vastakkainasettelua ja ääriaineksen etsimistä.

Oli kyseessä ihan minkä tahansa uskontokunnan edustajan kylmäverinen tappaminen, niin se on jyrkästi tuomittavaa. Jokaisen elämä on arvokas, eikä kukaan meistä voi päättää sitä, minne syntyy ja milloin. Tällaisiin sekopäisiin tappamisiin ei kannata sotkea minkäänmoista maahanmuuttopolitiikkaa. Hulluja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Tässäkään tapauksessa tekijä ei ollut viranomaisten tarkkailulistalla, jotta teko olisi ollut edes teoriassa estettävissä.

Syvin kunnioitukseni moskeija-ampumisen uhrien muistolle ja omaisten tuskalle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini