Poikkeavaa vai ei?

Sunnuntai 4.12.2022 - Maiju Tapiolinna


On se vaan tämä yhteiskunta nurjahtanut. Ennen kaikki poikkeava piilotettiin pirttien takanurkkiin. Sinne pistettiin vammaiset, vähämieliset ja piilotettiin naimattomien naisten isätön jälkikasvu. Tätä on sitten parjattu, miten oli tuolloin yhteiskunta nurin niskoin.
Eipä ole asiat paremmin nytkään. Erilaisuutta ei edelleenkään sallita, vaan kaikki pitää tunkea samaan muottiin. Miksi? Mitä haittaa on homoseksuaalisuudesta, halusta vaihtaa sukupuolta tai tahdosta mennä naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa? Olen itsekin joskus ollut näistä varsin kriittinen, mutta kyseessä on kuitenkin jokaisen yksilön henkilökohtainen asia.
Ajatelkaapa, jos et tunne oloasi hyväksi omassa kehossasi naisena tai miehenä? Se käy psyykkeen päälle ja hiljaksiin sairastuttaa koko kehon. Mitä siitä sitten, jos haluat omalla ilmoituksella vaihtaa sukupuolta? Keneltä se on poissa? Tässä yhteiskunnassa puututaan aivan liikaa asioihin, jotka ovat hyvin henkilökohtaisia. Tuomitaan ja parjataan, vaikka se peili omassa kätösessä voisi olla tarpeen.
Onneksi meidän nuorempi sukupolvi on ajatuksiltaan avoimempia ja hyväksyvät erilaisuutta tuomitsematta. Siihen meidän kaikkien pitäisi pyrkiä. Huonoilla elämäntavoilla hankitaan paljon erilaisia elintasosairauksia, jotka ovat yhteiskunnalle kalliita hoitaa. Onko se sitten hyväksyttävämpää?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini