Pari sanaa johtajuudesta

Sunnuntai 18.9.2022 - Maiju Tapiolinna


Oletko koskaan ajatellut, miten merkityksellinen on hyvä esimies?
Esimies, joka kuuntelee, auttaa ja ymmärtää. Tekee itsensä tarpeettomaksi, mutta on aina tarvittaessa lähelläsi. Vaikka joskus räjähtääkin, niin räjähtää aiheesta, eikä nalkuta turhia. Esimies, joka leijonan tavoin puolustaa omiaan ja paukuttelee henkseleitään, kun työntekijät onnistuvat.
Työssä onnistumisen merkittävin asia on hyvä esimiestyö. Luottamus työntekijän ja esimiehen välillä on ensiarvoisen tärkeää. Ilman luottamusta ei synny tuloksia. Toistuva työntekijän lyttääminen ja aliarvioiminen vie työstä tehot.
Työurani on pitkä ja olen ollut onnekas, sillä minulla on ollut hyviä esimiehiä. Joukkoon mahtuu pari huonoakin. Nämä hyvät esimiehet ovat motivoineet hankalissakin työtilanteissa. Heillä on ollut taitoa ja näkemystä johtamiseen. Se ei ole ollut heille itseisarvo. Heille on ollut tärkeintä röyhistää rintaa työntekijöidensä menestyksestä. Huonot esimiehet ovat niitä, jotka omivat alaistensa menestymisen itselleen, moittivat alaisiaan ja asiakkaitaan sekä luovat raskaan luottamuksettoman ilmapiirin.
Menestyvän yrityksen takana on avoin johtaminen. Ilkeydellä ja vähättelyllä ei johdeta ketään. Negatiivisuus on käännettävä positiiviseksi voimavaraksi. Epäonnistumiset onnistumisiksi. Pandemian jälkeen on haettu uusia linjoja työntekoon. Etätyö on lisääntynyt ja samalla työntekijöiden vastuu omasta työstä. Uudistuvassa maailmassa eläminen vaatii perinteisten rajojen rikkomista ja rohkeutta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini