PS saa kunnanhallituspaikkansa takaisin

Maanantai 17.10.2016 klo 22.07

§ 259 Luottamushenkilöiden toimikauden jatkuminen 31.5.2017 saakka kuntavaalien ajankohdan ja uuden valtuustokauden alkamisajankohdan siirtymisen vuoksi

Esittelijän tarkennusesitys esittelytekstiin: Poistetaan sanat ”tarvitse” ja ”voi”. Esittelyteksti kuuluu seuraavasti: Hallitusneuvos Eeva Mäenpäältä saadun tulkinnan mukaan siirtymäsäännöstä sovelletaan myös kahteen 2 vuoden jaksoon valittuihin toimielimiin, joten kunnanhallitusta ei valita tässä vaiheessa uudelleen, vaan kunnanhallitus jatkaa 31.5.2017 saakka ja edelleen siihen saakka, kunnes uusi kunnanhallitus on valittu. Tämä koskee myös kunnanhallituksen valitsemia toimielimiä. Kuntaliitto ohjeistaa kuntia jatkossa tällä samalla tavalla.

Esittelijän tarkennusesitys päätösesityksen ensimmäiseen lauseeseen: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy luottamushenkilöiden toimikauden jatkumisesta seuraavaa:

Keskustelun kuluessa Tapiolinna Toivosen kannattamana esitti, että päätösesitykseen lisätään seuraavaa: Valtuusto suorittaa joulukuun 2016 kokouksessa kunnanhallituksen vaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi 1.1. – 31.5.2017 ja edelleen siihen saakka, kunnes heidän tilalleen on valittu uudet luottamushenkilöt. Vastaavasti kunnanhallitus valitsee kunnanhallituksen henkilöstöjaoston, vammais- ja vanhusneuvostot sekä veteraaniasiainneuvottelukunnan tammikuun 2017 kokouksessa.

Esittelijän esitystä kannattivat Helminen, Meros, Sandelin ja Mäkelä. Tapiolinnan esityksen kannalla Tapiolinnan lisäksi olivat Handolin, Schildt, Sivula, Toivonen ja Vaulamo, Manner oli poissa.

Päätös: Kunnanhallitus oli äänestyksen tuloksena äänin 4-6-1 (poissa) hyväksynyt Tapiolinnan esityksen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #Nurmijärvi, #PS, #kunnanhallitus

! Riittää, kun nimi on kirjoitettu oikein

Keskiviikko 25.2.2015 klo 0.50 - Maiju Tapiolinna

Maanantaisen MOT:n jälkeen jäi varsin vahva ruskean aineen maku suuhun. Tiedotusvälineiden ja erityisesti YLE:n perussuomalaisviha on säälittävän surkeaa. Onko ohjelmantekijöiden joukossa niin paljon porvaripuolueiden edustajia, että heidän pelkonsa puolueen noususta huipulle pakottaa ala-arvoisiin uutisointeihin? Oli, miten oli niin pieni kölin alta uitto olisi YLE:lle paikallaan.

En väitä, etteikö puolueen sisäiset riitelyt pitäisi ainakin osittain paikkaansa, mutta missä puolueessa ei tapeltaisi? On aivan päivänselvää, että tukkanuottasilla ollaan puolueessa kuin puolueessa, mutta mölyt pidetään ovien sisäpuolella, eikä niitä riepotella julkisuudessa. Se on täysin oikea toimintatapa ja oven auetessa jokaisella on nuttura suorassa ja irvistyksen tilalla hymy. Tämä on se, mikä jäsenistömme on opittava.

Ylipäätään tiedotusvälineiden nuiva suhtautuminen Perussuomalaisiin huvittaa. Toimittajien tahto on saada meidät housut nilkoissa kiinni ja kuviin. Jos vielä sattuisi olemaan kunnon kännissä niin aina olisi parempi. Julkisuutta ei tipu, jos annat asiallisia lausuntoja tai käyttäydyt kuin käytöskirjan mallioppilas.

Erityisesti vaalien alla ehdokkaat toivovat saavansa palstatilaa ja positiivista julkisuutta. Useimpien puolueiden edustajille sitä suodaan ruhtinaallisesti oli asiayhteys sitten, mikä tahansa. Tätä samaa toki odottaisin perussuomalaisille. Useampi eduskuntakausi menee ennen kuin arvoisat tiedotusvälineet ottavat meidät vakavasti ellei hampaisiin löydy vähintäänkin kaltaistamme nousevaa puoluetta.

Tulevissa vaaleissa povataan rökäletappiota perussuomalaisille. Tehdäänkö meistä mediapelin uhreja kuten aikoinaan Paavo Väyrynen tuumi hävitessään presidentinvaaleissa. Ja höpsistä! Mielipidemittaukset kannatusprosentteineen saa piilottaa päivänvalolta. Tulokset ovat juuri sitä, mitä halutaan mitata ja uskotella kansalle: ”Katsokaa nyt, miten huonosti niillä menee.” Ah ja voi, kun ei mene. Katsotaan sitten vaalipäivänä, minne kamerat kääntyvät. Kaikki julkisuus on julkisuutta, kunhan vain nimi on kirjoitettu oikein.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #eduskuntavaalit, #PS, #YLE