Kannatuspuheenvuoro Rajamäen terveyskeskuksen rakentamisen aikaistamiselle

Keskiviikko 18.12.2013 - Maiju Tapiolinna


Kiistelyä Rajamäen terveysaseman tarpeellisuudesta on käyty vuosikausia. Erityisesti terveysaseman kohtalo oli liipaisimella vuonna 2007, jolloin sen säilyttämiseksi pohjois- Nurmijärvellä nousi kansanliike. Silloinen valtuusto joutui taipumaan kuntalaisten tahtoon ja terveysasema säilyi.

Tuolloin istuneen valtuuston olisi pitänyt samassa yhteydessä tehdä periaatepäätös kyseisten tilojen perusparantamisesta ja mahdollisesta laajennuksesta jo samaisen valtuustokauden aikana.

Terveysaseman tilojen perusparantaminen pääsi kuitenkin investointiohjelmaan, mutta joutui siirron kohteeksi pääterveysaseman uudisosan rakentamisen alla. Terveysasema säilyi investoinneissa, mutta vaikutti siltä, että Rajamäen terveyspalveluja lähdettiin tarkoitushakuisesti ajamaan alas vedoten tulevaan SoTe uudistukseen.

Esitin kunnanhallituksen talousarviokäsittelyssä suunnittelumäärärahan jakamista vuosille 2014 ja 2015 ottamatta kantaa rakentamisen aloitusvuoteen. Tuossa kokouksessa meillä ei ollut käytettävissä rakennuspäällikkö Ville Könösen esitietoa tulevasta hankesuunnitelmasta ja rakennuksen kunnosta. Esitiedoista käy ilmi, että rakentaminen tulee siirtymään seuraavalle valtuustokaudelle, mikäli sitä ei aloiteta vuonna 2015. Pahimmillaan se saattaisi tarkoittaa koko terveysaseman lakkauttamista. Spekulaatiot sijainnista ja mahdollisista muista terveysaseman käyttöön sopivista tiloista Rajamäellä voi nyt unohtaa. Esimerkiksi vanhat kaupan tilat, eivät koskaan tulisi olemaan yhtään sen toimivampia kuin nykyisetkään. Käpylän alueen kaavoituksen valmistumista odotellessa siirtyisi terveysasemahanke vielä kauemmaksi.

Kannatan George Kopteffin tekemää muutosesitystä Rajamäen terveysaseman suunnittelun aloittamiseksi 2014–2015 ja rakentamisen aloittamiseksi 2015–2016.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini