Hauskaa Juhannusta!

Perjantai 20.6.2014 klo 1.51 - Maiju Tapiolinna


Se on nyt Juhannus! Keski-kesän juhla hiljentää niin luottamustoimet kuin pääkaupunkiseudun liikenteen. Ihanaa kylmyydestä ja sateesta huolimatta!

Haluan nauttia kiireettömyydestä ja unohtaa hetkiseksi eilisen valtuuston 43 – 8 tappion kansanäänestyksen järjestämisestä Nurmijärvellä pakolaisten vastaanottamiseksi. Haluan myös unohtaa hetkeksi Hanna Kuuselan rajut sanat, joilla hän tuomitsi Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloitteen rasistiseksi. Miten kansanäänestys voi olla rasismia? Voidaanko kehitysvammaisista ja yli 80-vuotiaista koituvia kuluja verrata kiintiöpakolaisten ottoon? Pitääkö meidän siis järjestää kansanäänestys heidän hoitokuluista? Jos tuollainen aloite halutaan saada aikaiseksi, niin annan Kuuselalle ja Vihreiden valtuustoryhmälle vapaat kädet toteutukseen. Valtuustossa en tule moisen aloitteen taakse asettumaan, enkä jatkossa tule muutoinkaan tukemaan Vihreitä. On hyvin valitettavaa, että suurin osa heidän aloitteistaan päätyy venäläiselle tai norjalaiselle öljytankkerille!

Sanoin ehkä rumasti! Hyi minua! Se vain on niin, että sitä saa mitä tilaa ja erityisesti tässä tapauksessa. Aivan oikeutetusti Jussi Niinistö, yleensä niin rauhallinen mies, korotti äänensä valtuustossa ja vaati Hanna Kuuselalta vastausta, miten muka Perussuomalaisten valtuustoaloite kansanäänestyksestä on rasistinen. Sitä samaa kysyn itsekin! Miten rasismiksi voidaan tulkita kuntalaisten mielipiteen tiedustelu? Onko tosiaan rasistista vaatia omien kuntalaisten hyvinvointi kiintiöpakolaisten edelle? Kirkon mielestä olen syntinen ja jumalaton, mutta niin totta on se, että nurmijärveläisissä ruokapöydissä nähdään nälkää! Toimeentulotuen käsittelyaika ylittää komeasti sallitut seitsemän vuorokautta, eikä asuntojonossa oleville 500 nurmijärveläisperheelle löydy kotia.

En väheksy pakolaisten elämää pakolaisleirillä tai ylipäätään heidän avuntarvettaan. On täysin selvää, että he elävät epäinhimillisissä ja raskaissa oloissa poissa kotimaastaan. Koen vääryydeksi sen, että heitä kaikkia ei voida auttaa ja heistä valikoidaan parhaat päältä, jotka sitten tuotaisiin Nurmijärvelle. Suuri inhotukseni on nähdä viranhaltijoiden silmissä rahankiilto, kun he puhuvat 20 000 euron lisäkorvauksesta, jos pakolaisia otetaan tänä vuonna. Raha haisee ja inhimillisyys kätkeytyy sen taakse vai onko se ylipäätään inhimillisyyttä?

Pakolaisia vastaan minulla ei ole mitään. He ovat ihmisiä siinä kuin kuka tahansa meistä. Heidän kärsimyksensä eivät ole mitattavissa ja he ehdottomasti tarvitsisivat paremmat olosuhteet elämälleen. Meidän tehtävämme ei ole tuoda heitä kauas pois omasta ympäristöstä vaan meidän tulee auttaa heitä paikallisesti. Oikeiden auttajien tulisi olla niitä, jotka ovat sodat aloittaneet ja ajaneet ihmiset pois heidän asuinseuduiltaan. Heidän tulisi maksaa jälleenrakennuskustannukset ja huolehtia ihmiset uuden elämän alkuun.

Mikäli kiintiöpakolaisia nurmijärvelle tulee valtuuston päätöksellä, tulen heidät hyväksymään uusiksi kuntalaisiksi. Tulen osallistumaan heidän sopeuttamiseen ja avustamiseen tarvittaessa. En kuitenkaan tule hyväksymään sitä, että heidät hetken kuluttua unohdetaan. He eivät saa olla keino ansaita rahaa tai nostaa poliittista imagoa!

Hauskaa Juhannusta kaikille! Eläkää ihmisiksi ja pysykää poissa tilastoista!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini