Löytöjä menneisyydestä

Keskiviikko 25.6.2014 klo 1.10 - Maiju Tapiolinna


Joskus sitä tekee löytöjä ja ehdottomasti paras löytö on Helsingin Sanomien Kuntavaalit 2012 vaalikoneen vastaukset! Jäljet jäävät Internetiin halusi sitä sitten tai ei!

Viime viikon valtuustossa Vihreiden Kuusela oli voimakkaasti vastaan Perussuomalaisten valtuustoaloitetta kansanäänestyksestä. Hän sanoi toki kannattavansa kuntalaisten mielipiteen kuulemista, mutta pakolaisasiassa hänen mukaansa tähän ei tarvetta olisi.
Olen hyvin hämmästynyt sillä juuri pakolaiskysymys on kuntalaisten mielipiteitä voimakkaasti jakava. Eikö tämä todellakaan ole sellainen asia, josta äänestys tulisi järjestää? Miten mielipiteet ovatkaan jalostuneet kunnallisvaalien jälkeen? Helsingin Sanomien vaalikoneen vastauksessa 2012 kuntavaaleissa Kuusela oli täysin samaa mieltä siitä, että kuntalaisia on kuultava ja vielä vahvisti mielipiteensä lisäämällä vastauksen.

 “Hanna Kuusela: Jo yksikin kunnallinen äänestys virkistäisi muistiamme siitä, että kuntalaiset osaavat ja tietävät. Politiikassa suurin virhe on ajatella, että vaaleilla valitut edustajat osaavat muita paremmin. Äänestykset lisäävät aina keskustelun määrää ja innostavat ihmisiä - siksi niissä ei pidä säästellä. Kuntalaisille on siis annettava lisää suoraa päätäntävaltaa, ja kunnallisten kansanäänestysten pitäisi olla sitovia.”


On hyvin mielenkiintoista, miten Kuusela ei koe pakolaisasiaa kansanäänestyskelpoiseksi? Vasta-argumentoinnissaan hän vertasi pakolaisia kehitysvammaisiin ja yli 80-vuotiaisiin ja onnistui sotkemaan pakolaisiin myös Karjalan evakot. Ihmettelen näitäkin vertauksia sillä Karjalaisethan olivat suomalaisia, jotka joutuivat lähtemään kotiseudultaan venäläisten hyökätessä ja vallatessa osan Suomea itselleen.

Väitteet Perussuomalaisten rasistisuudesta ovat täysin tuulesta temmattuja. Emme ole rasisteja, emmekä ole kivittämässä pakolaisia. Perustamme aatteemme isänmaallisuudelle ja asetamme etusijalle oman kunnan avuntarvitsijat. Se on meidän tehtävämme valtuutettuina.


Pulinat pois, jos valtuusto on tehnyt päätöksen kansanäänestystä vastaan. Valtuutettuina ja luottamushenkilöinä olemme tehneet parhaamme, jotta kuntalaisten ääni saataisiin kuuluville. Seuraavaksi pakolaisasiaa käsitellään tulevan budjetin yhteydessä.
Korostan vielä, että työperäiset maahanmuuttajat perheineen ovat tervetulleita Nurmijärvelle. He ovat veronmaksukykyisiä kuntalaisia ja nurmijärveläisiä siinä kuin me geneettisesti suomalaiset. Pakolaiset ovat tervetulleita Nurmijärvelle muun muuttoliikkeen myötä. Emme ole toimittamassa maahanmuuttajia maan rajojen ulkopuolelle.


Lieneekö tahallista väärinymmärrystä vai eikö oivalleta eroa kiintiöpakolaisten ja maahanmuuttajien välillä? Samaan sotketaan Karjalan evakot ja muut erityisryhmät. Oleellista on se, että pyrimme ensisijaisesti huolehtimaan nurmijärveläisten hyvinvoinnista. Jos tähän riittävät rahat löytyvät pulisematta, olen täysin valmis hyväksymään kiintiöpakolaisten vastaanottamisen Nurmijärvelle. Jos taloustilanne on niin tiukka kuin se nyt näyttää olevan, en tule hyväksymään, että kuntalaisten edun ohi ajetaan vanhurskauden, empatian ja lähimmäisenrakkauden nimissä! Miten kukaan voi kuvitella huolehtivansa kiintiöpakolaisten tarpeista, jos kuntalaiset nääntyvät nälkään toimeentulotukijonossa?

Avainsanat: PS, rasismi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini