"En halua kuulla sellaista keneltäkään"

Keskiviikko 24.7.2019 - Maiju Tapiolinna


Iltalehden toimittajan soittaessa ja kysyessä vaikuttimiani tutkintapyynnön tekemiseen vastasin hänelle, ettei ketään voi nimitellä rasistiksi. Lähes samoilla sanoilla pääministeri Antti Rinne tuomitsi Husu Husseinin rasistisyytöskirjoitukset Perussuomalaisista ja heidän äänestäjistään. Olen Antin kanssa täysin samaa mieltä siitä, että toisen ihmisen arvostus ja kunnioitus ovat kadonneet poliittisesta keskustelusta. On pystyttävä keskustelemaan vaikeistakin asioista kriittisesti solvaamatta muita.

Arvopohjaa on kovasti toitotettu ja tässä olisikin hyvä avaus sille. Blogiini, jossa käsittelin Husu Husseinin sanomisia ja tekemääni tutkintapyyntöä, tuli pääosin kannustavaa kommentointia puhelimitse, tekstiviesteillä ja kotisivujeni kautta. Joukkoon mahtui muutama ylilyönti, mutta näinhän aina toki käy.

Maahanmuuttokriittisyys ei ole rasismia, ei myöskään laittoman maahanmuuton, raiskausten tai rikosten kritisointi. Some-keskusteluissa kaikki voisivat ottaa ryhtiä ja miettiä hetken, millaista terminologiaa kulloinkin käyttää.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan, millaisiin toimenpiteisiin Antti Rinne ryhtyy niin Husu Husseinin kuin Hussein al-Taeen kanssa. Heillä selkeästi on yhteistä keskusteltavaa lomien jälkeen.

Omaa tutkintapyyntöäni en vedä pois, sillä pääministeri ei kuitenkaan suorita virallista tutkintaa. Toki voin Husu Husseinin kanssa asiasta kasvokkain keskustella ja katsoa pääsisimmekö yhteisymmärrykseen.

Avainsanat: Antti Rinne, Husu Hussein, rasismi


Kommentit

24.7.2019 15.34  J. Jörgensen

Oikealla asialla toki olet. Mutta eihän tämmösistä ulostuloista saa kuin rupia persuuksiin (ja vahingon sielullensa, sanoisi kaverini). Kohteliaiden puheiden tai tutkimuspyyntöjen aika on jo taakse jäänyttä. Toivottavasti ymmärrät, että niin kauan kuin nämä mölisijät voivat luottaa siihen, että eihän ne (me) kuitenkaan muuta kuin jupise keskenään tai korkeintaan huutavat hampaatonta virkavaltaa tai oikeuslaitosta apuun, he ovat täysin turvassa täällä. Sitä turvallisuudentunnetta heille ei tule missään tapauksessa antaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini