Pimeän persulogiikan olemus

Torstai 25.7.2019 - Maiju Tapiolinna


Pahkasikahuumori on aina ollut mieleeni. Sopivan rääviä, älykästä ja nauruhermoja kutkuttavaa. Valeuutinen Persulandiasta on ryhmä Facebookissa. Sanankäänteineen se ei ole lähelläkään Pahkasikaa, mutta kehittyessään siitä saattaa tulla verraton legenda.

Kyseisen ryhmän tarkoitus on ivata vähintään persua päivässä. Aiheeksi etsitään sopivaa persu-uutista mediasta, sivalletaan sanan terävällä miekalla ja isketään pilkkakirveellä. Nauramatta tuon ryhmän juttuja ei voi lukea, vaikka toisinaan nauruun sekoittuu säälin kyynel.

Selkeästi ryhmän humoristeilla on omat suosikkipersut, kuten Jussi-, Laura- ja Teuvo-persu. Satuin tänään vilkaisemaan uusimmat valeuutiset ja kas, olin päässyt jo oikein kolmasti päivän persuksi tekemäni rikosilmoituksen tiimoilta.

Valeuutisten vahva epäilys oli, että pyrin persueliittiin panemalla paremmaksi kuin mestaripersu. Spekuloitiin myös, mitähän se persu seuraavaksi keksii ja todettiin, että onhan se persulainen solvaus aina vain parempaa.

Vakavasti näitä juttuja ei voi ottaa, vaikka luulenkin niitä kirjoiteltavan vakavalla mielellä. Persuvitsi päivässä piristää kummasti. Odottelen innolla seuraavaa valeuutisten julkaisua.


Kommentit

28.7.2019 1.09  Käärmeelle ansionsa mukaan

Tapa ittes käärme


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini