Tapahtumateollisuus tarvitsee munaa

Torstai 13.5.2021 - Maiju Tapiolinna


Tapahtumateollisuus on sukeltanut tarpeeksi. Nurmijärvi on täynnä erinomaisia paikkoja suurten tapahtumien näyttämöksi. Meiltä löytyy taatusti kovia nimiä takomaan jättitapahtumiin kymmeniä tuhansia kävijöitä. Kunnasta tarvitaan halua erottautua ilmiötehtaana.

Hyvinkää huimaa tapahtumillaan. Steelfest vetää raskaan metallin kävijöitä tuhansien verran. Rockfest kymmenien tuhansien ja kaikki tietävät Red Carpetin. Hyvinkää on onnistunut siinä, mikä monelle muulle kunnalle on märkä päiväuni.

Katsotaanpa nyt kuntaa sillä silmällä. Mistä löytyisi Hyvinkään lentokenttää vastaava tapahtumapaikka? Viljapeltoa on kaikkialla. Pari puimuria saataisiin komeasti sivuun muutamilla tonneilla. Kuntaa voitaisiin markkinoida muutoin kuin Aleksis Kiven pitäjänä, vaikka se meille nurmijärveläisille onkin tärkeää.

Todellisuudessa tästä kunnasta puuttuu munaa järjestää todellista säpinää, tähtikaartia ja tuloja yrittäjien kassaan. Elokuva ja pari pientä roolia ei vie parrasvaloihin, mutta Hyvinkäällä järjestettävän Rockfestin kaltainen tapahtuma taatusti toisi euroja monen kassaan.

Tarvitaan ideatalli tai tähtitiimi pohtimaan, mitä täällä voitaisiin järjestää. Nurmirock oli aikoinaan hyvä päänavaus, mutta täysin liian pieni ständi. Tuo kertaa sata alkaisi olla oikeassa suunnassa.

Mahtaako kunnassa olla tietoa täällä asuvista taiteilijoista? Nyt olisi korkein aika saattaa yhteen kaikki julkimot kunnan alueella. Lähes joka kesä soi Peräkorpirock, mahtava tapahtuma, mutta valitettavasti liian pieni ja privaatti.

Haastan kunnanjohtajan ottamaan pallon unelmatallista, joka tuo Nurmijärven historiaan kymmeniä tuhansia keräävän tapahtuman järjestäjänä. Voimme olla yksi  ylitse muitten, jos tahtoa riittää.

Avainsanat: Nurmijärvi, rock, festarit, dreamteam


Kommentit

13.5.2021 11.02  Petri Kaitala

Moi,

Kaunis ajatus kaikenkaikkiaan, mutta pari pikku juttua:

-Vieraiden majoitus. Nurmijärveltä ei vaan löydy kapasiteettia tuhansien vieraiden majoitukseen. Joukkoliikenneyhteydet ovat surkeat ja sekavat. Taksiakin joutuu uudistuksen myötä odottamaan parhaimmillaan tunteja.

- Venue (tapahtumapaikka) Ehdotettu pelto. Käytännössä syntyy valtava ongelma, jos esim edeltävällä viikolla sataa. Tapahtuman pystyttäjien kalusto jää savipeltoon jumiin. Lavarakenteiden, ruokarekkojen, telttojen pystyttäjien ym ym ym henkilöstön kalusto liikkuu pääasissa kuorma-autoilla. Vaatisi melkoisen määrän henkilökuntaa, jos kaikki pitäis kantaa käsin lähimmästä risteyksestä.

Hyvinkään lentokenttä ei ole vertailukelpoinen venue nurmijärveläiseen peltoon.

Olin rakentamassa rockfestiä 2019, ja olen myös asioinut pellolla..

Eri peltovaihtoehdoista heinäpelto voisi olla se toimivin..

Mutta: ei kritiikkiä ilman parannusideoita:

Hotel Kiljava Resortilla on hyvä ja dynaaminen toimari. Heillä on halu tehdä tuotettaan tunnetuksi. Kenties sieltä löytyisi kumppani.. Kombolla Kiljava Hotelli-Nurmijärven Kunta-Sääksin rannan karavaanarit-Sääksi yleisesti voisi saada jotakin aikaan..

Ystävällisin terveisin:

Petri Kaitala
Messu -ja tapahtuma-alan yrittäjä
Nurmijärvi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini