Hallitus tulee, oletko valmis

Keskiviikko 12.4.2023 klo 11.29 - Maiju Tapiolinna


Olivatko Sanna Marinin ja Maria Ohisalon väistöliikkeet osa suunnitelmaa hallituksen muodostamiseksi ilman Perussuomalaisia? Väitän, että Perussuomalaisten ulospeluu aloitettiin jo ennen vaaleja Kokoomuksen ja SDP:n toimesta. Marin ei halua tehdä yhteistyötä perussuomalaisten kanssa, mutta kokoomuksen seura kelpaa. Paras hallitusneuvottelija demareista olisi sopuisa ja sieväkäytöksinen Antti Lindtman, joka osoittaisi yhteistyökykyisyyttä kaikkien kanssa. Hymypojan ominaisuudella saataisin näppärästi demarit hallitukseen. Seurauksena olisi uusi Katainen-Urpilainen hallitus. EU-tukipakettien jako saisi iloisesti jatkoa.
Ohisalon väistöliike saattaa olla aidosti vastuunkantoa huonosti menneistä vaaleista, mutta takana saattaa olla osa silkkoa vedätystä. Kuka olisi sitten Vihreistä sopiva hallitusneuvottelija? Miten hommaa hoitaisi Fatim Diarra, jonka mukaan maaseudulla on vain insestiä, vaimon hakkaamista ja runkkaamista. Löytyisikö Vihreistä sopivaa hallitustunnustelijaa, jolla Vihreiden ilmastotavoitteita voitaisiin jälleen viedä kohti maalia yhdessä ilmastomyönteisen Kokoomuksen kanssa.
Vahvasti epäilen, että Perussuomalaisille paikka aukeaa opposition suurimpana puolueena. Kokoomuksella ja SDP:llä ei ole pienintäkään aikomusta päästää Perussuomalaista järjen ääntä hallitukseen. Orpo ei ota riskiä siitä, että Purra vetelisi bensaletkulla ympäri korvia ja estäisi halpatyövoiman kuljettamisen maahan.
Seuraavat viikot tulevat näyttämään, millainen on Suomen tuleva hallitus. Kuka syö kenenkin kädestä ja jatkuvatko konkurssin huuruiset vuodet. Selvää on kuitenkin se, että hallitus saadaan kasaan kokoonpanolla tai toisella.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini