Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

Maanantai 22.5.2017 klo 0.20 - Maiju Tapiolinna

Vihdoin ja viimein olen saanut muutamat velvollisuudet hoidetuksi ja pääsen keskittymään puoluesihteeriehdokkuuteen täydellä tarmolla. Kiertäisin mielelläni jokaisen piirin ja yhdistyksen jo ehdokasaikana, mutta en valitettavasti leipätyöni vuoksi siihen pysty. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö puoluesihteerinä kiiruhtaisi paikkakunnalta toiselle. Kolmivuorotyö sairaanhoitajana jää vasta sitten, kun nuija kopauttaa minut uudeksi puoluesihteeriksi. Seuraavan kolmen viikon ajan pyhitän kaiken vapaa-aikani tähän mittelöön ja tulen kutsumaan itseni kylään!

Esittelyvideoni on viimeistelyä vailla valmis ja muutakin materiaalia on tulossa ihan lähipäivinä. Tulevaan tehtävään vaaditaan pitkää poliittista kokemusta. Poliittinen ansioluetteloni löytyy kotisivuiltani. Se on varmasti tutustumisen arvoinen.

Menneissä kuntavaaleissa ideoin oman lehden sekä lehden paikallisyhdistyksellemme. Yhdistyslehden idea ja pohja kopioitiin pariin muuhunkin yhdistykseen menestyksellisesti. Hienoa, pyörää ei koskaan kannata keksiä kokonaan uudelleen. Toimin paikallisyhdistyksemme vaalipäällikkönä toista kertaa. Kunnallisvaaleissa 2012 saatiin Nurmijärven Perussuomalaisille viisi uutta valtuustopaikkaa kolmen entisen lisäksi. Kauden aikana tapahtui kaksi loikkaa toisiin puolueisiin. Nyt 2017 kuntavaaleissa onnistuimme säilyttämään kuusi valtuustopaikkaa ja kannatuksemme putosi ainoastaan himpun edellisestä ollen yli 4 % enemmän kuin valtakunnallinen perussuomalaisten kannatus. Voisin väittää, että vaalimenestyksen takana oli yhdistyksen ja ehdokkaiden saumaton yhteistyö, joka saatiin aikaiseksi delegoimalla tasaisesti tehtäviä kaikille.

Sain neljänneksi eniten ääniä Nurmijärvellä eli 557, jolla ylsin sijalle 20 puoluetasolla. Edellisissä vaaleissa sain 201 ääntä, joten äänten kasvu% edellisistä vaaleista oli 177 %. Huimaa sinällänsä, kun ajattelee, miten PS-kannatuksen ylipäätään kävi. Kannatuksen nostaminen vaikeassa tilanteessa vaatii valtaisaa työtä ja poliittista kokemusta. Pelkästään sormien napsauttaminen ei riitä. Vaalitulokseni kuntavaaleissa on yksi esimerkki siitä sisukkaasta työstä, jota puolueen eteen teen. Puoluesihteerinä jatkan samaa tiukkaa linjaa, jolla menestytään maakuntavaaleissa, presidentinvaaleissa sekä eduskuntavaaleissa.

Minulle politiikka on intohimo ja polttoaineena ovat haasteet! Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

1 kommentti . Avainsanat: #perussuomalaiset #puoluesihteeri

Takki on saman värinen molemmin puolin

Torstai 8.10.2015 klo 14.53 - Maiju Tapiolinna

Perussuomalaiset sukeltaa, kannatus on romahtanut kirkuvat päivän pääotsikot. Luvut tulivat kuin vastauksena eiliseen blogiini äänestäjien sitouttamisen tärkeydestä ja aktiivisesta tiedottamisesta. Neljän kuukauden hallitustaival on aivan liian lyhyt todellisen kannatuksen arvioimiseksi, mutta se on vakavasti otettava varoitus äänestäjiltä.

Vaalivoittoa tärkeämpää on kentän sitouttaminen. Kannatuksen romahtamisessa on kyse ajantasaisen tiedon puutteesta. Odotukset Perussuomalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa hallituksessa ovat olleet suuret ja pettymys näkyy nyt kannatusprosentin laskussa, joka on ihan luonnollista.

Tästä on turha maalailla puolueen hajoamista tai hallituksesta lähtöä. Perussuomalaiset ovat puolue, jota tarvitaan siinä missä muitakin, meillä ei ole syytä häpeään. Perussuomalaisten takki on saman värinen molemmin puolin. Sitä ei tarvitse kääntää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #puolueidenkannatus #perussuomalaiset

! Vaalirauhan sietämätön kepeys

Keskiviikko 4.3.2015 klo 13.43 - Maiju Tapiolinna

Eduskuntavaalit ovat yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä tapahtuma ja kansalaisilla on oikeus saada ehdokkaista mahdollisimman monipuolinen  ja kattava kuva äänestyspäätöstä ajatellen. Olen aina vaalien kynnyksellä etsiskellyt tietoa ehdokkaista paikallislehdistä. Nykyinen internetin avara maailma antaa entistä paremmat mahdollisuudet meille tietoyhteiskunnan kasvateille, mutta paikallislehdet ovat taas vanhemman väen tärkein tiedonsaantikanava vaaleja ajatellen.

Tarjosin eräälle paikallislehdelle juttua yhteiskunnallisesti tärkeästä, mutta vähemmän tunnetusta aiheesta, josta olisi syytä keskustella enemmänkin. Toimittaja, jolle tarjouksen tein totesi, ettei voi lähteä jutuntekoon ehdokkaiden tasapuolisen kohtelun nimissä. Hän oli tästä keskustellut myös päätoimittajan kanssa. Vaalirauha siis astunut mukaan kuvioihin.

Selailin sitten samaista lehteä tasapuolisuutta silmällä pitäen ja huomasin sen koskevan vain muutamia ehdokkaita. Silmäilin varmuudeksi vielä muutaman lehden taaksepäin vahvistaakseni epäilykseni. Toki toimittajilla on valinnanvapaus jutuissaan, mutta kannattaisi sanoa suoraan asian todellinen laita, eikä verhota sitä olemattoman vaalirauhan taakse.

Onneksi meillä ehdokkaillakin on vapaus valita, mille lehdille ilmoituskulumme kannamme ja millaista yhteistyötä meillä on jatkossa tarjota toimittajille. Toimittajien tehtävä ei mielestäni ole ohjata äänestyskäyttäytymistä puoluelogon perusteella, vaan heidän tulisi antaa mahdollisimman laaja kuva erilaisista ehdokkaista ja heidän ajatusmaailmastaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #eduskuntavaalit, #lehdistö, #puolue