Yhteistoimintaneuvottelut tappaa Suomen talouskasvun!

Tiistai 30.12.2014 klo 16:46 - Maiju Tapiolinna


Viimeinen työpäiväni Altialla on huomenna 31.12.2014. Olen YT neuvotteluiden kautta irtisanottu, kuten moni muukin tässä maassa.

Valtio haluaa pidentää työuria, mutta valtion omistusohjauksessa oleva yritys sen sijaan potki viimeisimmissä YT neuvotteluissa pihalle vanhimmasta päästä olevaa henkilökuntaa. Jos pois potkittujen liittoon kuuluvien toimihenkilöiden keski-ikä on yli 50 v ja olen 49 vuotiaana nuorin irtisanottu, niin eikö kyseessä ole puhtaasti ikärasismi? Yksi liittoon kuulumaton irtisanottu on iältään 43 vuotta eli juuri siinä iässä, kun uudelleen työllistyminen alkaa olla hankalaa. Osa irtisanomisista ei luottamushenkilöiltä saatujen tietojen mukaan perustunut pelkästään väitettyihin tuotannollis-taloudellisiin syihin vaan syynä muutamien tulkintojen mukaan, näyttää olleen puhtaasti pärstäkerroin tai poliittiset luottamustehtävät.

Oma irtisanomiseni lähtee liittojen väliseen käsittelyyn laittomana heti tammikuussa.  Liitto saa ilmeisesti myös hoitaa minulle asianmukaisen työtodistuksen Altialta, koska viimeisin esimieheni on valmis kirjoittamaan työtehtäväni vain soveltuvin osin työtodistukseen. Työtodistuksen tulee perustua koko työhistorian aikana suoritettuun työhön, eikä siihen, miten alle vuoden esimiehenä ollut henkilö työtehtävät kokee tai mikä on viimeisin kirjoitettu toimenkuva ollut.

Alkavassa eduskuntavaalikampanjassani tulen iskemään tiukasti kiinni tähän Suomea perikatoon ajavaan yhteistoimintamenettelyyn, joissa valheellisin perustein vähennetään väkeä huonosti asioita hoitavan johdon jäädessä yritykseen jatkamaan samaa laskukierrettä. Mikäli tie Eduskuntaan aukeaa, tulee tämä asia olemaan yksi tärkeimmistä ajamistani asioista.

Yhteistoimintaneuvottelut eivät ole vain yhden ihmisen työpaikan menetys, vaan se koskee koko suomalaista yhteiskuntaa. Se on kaikkien kukkarosta pois!

Avainsanat: YT, Altia, irtisanottu, työttömyys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini