Kultakala maljassa

Keskiviikko 12.6.2024 - Maiju Tapiolinna


Ihmettelen, millaisesta sisäisestä mekanismista on kyse, kun edelleenkin selitellään ja uskotellaan asioita vaalitappion takana. Kaiketi se on se kuuluisa kultakalaefekti. Polskit onnellisena omasa vedessä evät levällään, etkä huomaa ympäröivää maailmaa.

Vaalitappion syitä ei mielestäni tarvitse etsiskellä. Jo aiemmin olen todennut, ettei säätila tai urheilukilpailut ole olleet esteitä, miksi äänestäjiä ei ole uurnilla näkynyt. En ole ainut, jota ovat ärsyttäneet sakset ja leikkuulaudat. Luulisi, että korkeassa poliittisessa virassa olevalla ministerillä on edes sen verran tilannetajua, ettei moiseen ryhdy. Vähän on kuin entisen pääministerin bilevideot.

Lensikö hattu korkealle vai astuttiinko miinaan? Sopii miettiä, oliko saksikkaan kuvan takana harkittu temppu, jolla aloitettiin lähtölaskenta. Tässä kohtaa saattaa mielikuvitukseni laukata hieman liian vauhdikkaasti. Jos taas kuva julkaistiin luvalla, on harkintakyky pettänyt täysin. Sarkasmiksikin on harvinaisen happaman makuinen. Entäpä Hakkarainen? Hänen ehdokkuutensa evääminen maksoi vähintäänkin yhden paikan verran.

Syylliset pitää saada kiinni. Vasta sitten voidaan lähteä korjaamaan tilannetta. Eu-vaalit eivät kiinnosta? Missä EU, siellä ongelma? Soinin lanseerama slogan onkin nyt oiva selitys sukellukselle. Todelliset syyt kyllä tiedetään, muttei haluta tunnustaa. Tuolloin saattaisi joukkohypnoosi haihtua ja hovin vaatteet vaihtua kerjäläisen ryysyiksi.

Arvostan entisen puoluesihteerin toivetta aikaistetusta puoluekokouksesta, jotta EU-vaalitappio saataisiin keskusteltua jäsenistön kanssa auki. Mielestäni vaade on todella kohtuullinen. Entinen puoluesihteeri Luukkanen näet pisti kaikkensa peliin ja kiersi ahkerasti kenttää yli 60 paikkakunnalla. Hänellä varmasti on todellista tietoa taskussa. Mitenkähän mahtoi nykyinen sihteeri kierrellä?

Kenttä on se työkalu, joka tekee kuningattaria ja kuninkaita. Ilman kenttää saattaa kannatus romahtaa. Ainakaan kenttää ei sovi suututtaa. Kuka sitten ajelee omilla polttoaineilla ympäri maakuntia jakamassa esitteitä ja pystyttelemässä vaalitelttoja. Kun lähdetään kermavaahtolinjalle, on aina vaarana, että se happanee ennen aikojaan tai ei vatkaannu ukkosta ennen.

Miksi sitten kirjoitan tästä? Mielestäni olen oikeutettu ilmaisemaan närkästykseni toimintaan, jolla karkoitetaan äänestäjiä. Hallitusvastuun ymmärrän, leikata pitää, jotta taloutta saadaan elvytettyä. Pitääkö siitä kuitenkaan tehdä pilaa ja kyykyttää vähävaraisia? Edelleen perustan oikeutukseni siihen, että olen sijoittanut kohtuullisen käyttökelpoisen auton verran omaa rahaa puolueen kannatuksen nostoon. Vilpittömänä ajatuksena on ollut ajaa ideologiaa ja suomalaisuutta. Varmasti olen ollut hieman naivi tässä suhteessa. Parhaan vastineen sijoittamalleni rahalle olen saannut äänestäjieni kautta. Saan heidän mandaatillaan hoitaa yhteisiä asioita niin kunnassa kuin alueella.

 

Avainsanat: EU-vaalit 2024


Kommentit

13.6.2024 20.30  Leena Lauren

Oli hyvä ja iskevä kirjoitus,ihan kun olisi ollut minun omia ajatuksiani:)) Minua pänni aikoinani se, että " sisujengin" tultua valtaan, he kylmän viileästi potkivat persuksille meitä muita.Kuulit varmaankin meidän Vantaan ongelmista aikoinasi? Se oli kyllä kaiken vääryyden huippu. Valehtelulla ja kieroiluilla sekottivat koko hyvän meiningin.Sen vuoksi en Luukkasesta pidä olenkaan. Hänkin puhui meille muuta ,kun mitä sitten tekin!
Olin iloinen, kun persut pääsi hallitukseen ja ajattelin, vaikka en enää yhdistykseen kuulukaan, että Orpon kanssa saisivat jotain tähdellistä aikaiseksi. Ei se oikeen mennyt silleen. Leikkuulauta oli liian paljon liikaa, koska jokainen täysjärkinenhän asian tajuaa muutenkin, että rahaa ei ole, vaikka välillä tuntuu siltä, että Suomessa ei enää täysjärkisiä olekaan ja aina vaan vaaditaan rahaa ikäänkun mikään ei riittäisi. Viimeinen niitti tämän hallituksen ällötykseen oli se, että valtionyhtiöiden pomoille nostettiin bonus yms korvauksia 120-200%.Nyt pitäisi kaikilla olla selvät sävelet, että mitäänylimääräisiä ei anneta. Samassa veneessähän meidän kaikkien pitäisi olla, mutta emme ole ja on ikävä huomata, että persut pettivät äänestäjäkuntansa täysin.
Hakkaraisen erottaminen oli älytön juttu sinällään,koska hän olisi persujen äänillä varmasti vetänyt muita ehdokkaita peräänsä.
Purra tulee huomaamaan ennemmin taikka myöhemmin , että ylpeys käy lankeemuksen edellä. Tämä hallitus ei joka tapauksessa tule istumaan koko kauttansa ja hyvä niin.
Ehkäpä sinne "joutuvat" selvitysmiehiksi sitten he, jotka tämän jaskakasan tälle hallitukselle jälkeensä jättivät.
Olet sinä sitkeä sissi kuitenkin. Oikein hyvää kesälomaa perheellesi siellä Ranskassa, ja meidän Mice-mummolta ja Bambi-neidiltä terkut teidän koiruleillenne ja kisuillenne...
On kiva lukea sinun Belgi päivitysiäsi sieltä....Mikä hänen "oikea" nimensä on?:)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini