Poliittisen syyskauden avaus

Sunnuntai 14.8.2016 klo 17.35 - Maiju Tapiolinna

Nurmijärven PS avasi syksyn poliittisen kauden ja kuntavaalitaiston tänään Kirkonkylän markkinoilla. Aamun rankkasade ja kehno keli verotti kävijöitä, mutta ilma komistui ja väkeä kävi tasaisesti teltalla jutustelemassa. Galluppien perusteella olisi voinut odotella melkoista syöksyvirtausta teltalla, mutta tänään taas nähtiin, miten media ohjaa tuloksia.

Ihmisistä huokui yleinen tyytymättömyys hallituksen toimiin ja kyllästyneisyys tasaisesti kaikkiin puolueisiin. Toki muutama tomerakin kävijä joukossa oli, mutta tyytyväisenä poistuivat teltalta PS-lehti kainalossa. Ymmärrettävästi ikäihmiset kokivat asemansa kurjaksi terveyspalveluiden ja lääkekorvausten suhteen sekä kritisoivat kovasti YLE-veroa ja sen pakkomaksamista surkeasta ohjelmatarjonnasta huolimatta. Yhtenä keskeisenä teemana oli poliittisin mandaatein saatujen johtajapestien ikuisuus ja ylisuuret palkkiot. Nuhteita tuli Soinille lammasmaisuudesta, mutta toisaalta myös ymmärrettiin se, ettei yksi puolue tee hallitusta ja kompromisseihin on pyrittävä.

Hyvä fiilis jäi ja erityisen mukavaa oli tavata omia uskollisia äänestäjiä, joita kävi mukavasti teltalla tervehtimässä.  Juuri heidän ansiostaan tätä jaksaa tehdä vuodesta toiseen.

Kiitos taas meidän upealle PS-porukalle, jotka sadetta ja tuulta uhmaten kasasitte teltan sillä aikaa, kun nukuin yövuoron jälkeisiä unia. Päästessäni teltalle paistoi jo aurinko kirkkaalta taivaalta. Toin kuulemma auringon mukanani. Olette te pojat ihania!

Seuraavan kerran Nurmijärven PS telttailee Rajamäen kyläpäivillä 27.8. Valitettavasti osaltani tuo tapahtuma jää lomamatkan vuoksi väliin, mutta toivoa sopii, että periscopesta näen parhaat palat meidän teltalta. Jussi Niinistö vierailee entisessä kotikunnassa ottaen vastaan ilmoittautumisia uusilta kuntavaaliehdokkailta. Kekseliäät miehemme ovat kehittäneet ihan mahtavan ohjelmanumeron, jota et voi missata! Tule siis PS-teltalle aitoon tunnelmaan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #nurmijärvenps, #kirkonkylänmarkkinat, #perussuomalaiset

Kasi-pallo pyörii vai pyöriikö?

Torstai 18.9.2014 klo 22.51 - Maiju Tapiolinna

Olemme vihdoin saaneet käsiimme kahdeksan kunnan yhdistymisselvityksen loppuraportin. Kuntaselvityksen lähentymiskriteereiden perusteella Nurmijärvi ja Järvenpää selviäisivät parhaiten itsenäisinä kuntina. Loppuraportin perusteella en näe mitään syytä jatkaa yhdistymissuunnitelmia Nurmijärven osalta, eikä loppuraportti muutoinkaan antanut mitään yllätyksellistä lisäarvoa verrattuna väliraporttiin. Kuntien yhdistymiseen liittyy liikaa hallitsemattomia riskejä tilanteessa, jossa yhtaikaa pyöritellään SOTE-ratkaisua, kuntalakiuudistusta ja Metropolihallintolakia. Lisäksi talousanalyysin perusteella kuntien talous jäisi liikaa niiden omaehtoisen sopeuttamisen varaan.

Kahdeksan kunnan liittymishyödyt olisivat Nurmijärven kannalta lähinnä poikittaisen joukkoliikenteen kehittyminen ja Hanko-radan valjastaminen henkilöliikenteeseen. Joukkoliikennettä on mahdollista kehittää ilman kuntauudistusta ja Hanko-radan sähköistäminen tullee toteutumaan liikenneviraston sähköistyssuunnitelmien mukaisesti. Poikittaisen joukkoliikenteen lisääminen lisäisi nurmijärveläisten työllistymis- ja työssäkäyntimahdollisuuksia Järvenpää-Kerava-Tuusula akselille.

City-alueiden mallissa nykykyinen Nurmijärven kunta jakaantuisi alueellisesti kahteen cityyn, jossa Rajamäki liittyisi Hyvinkääseen, kun taas muu Nurmijärvi jäisi omaksi cityksi. Rajamäkeläisille Hyvinkää toki on luonnollinen asioimissuunta ja voitaisiin ehkä ajatella Rajamäen kehittyvän alueellisesti tehokkaammin kuin nykyään.

Loppuraportissa maalaillaan lähidemokratian aiempaa parempaa toteutumista, mutta itse näen tässä päätäntävallan karkaamisen nykyisen Nurmijärven kunnan alueelta Järvenpään, Keravan ja Tuusulan alueelle. Alueellinen kehitys olisi siis täysin kiinni luottamushenkilöiden entisistä asuinkunnista.

Vakavin uhka olisi terveyspalveluiden karkaaminen nykyisistä taajamista city-alueen keskitettyyn kiireettömään terveyskeskukseen. Päivystys olisi keskitetty ainoastaan yhteen pisteeseen kaupungin alueella. Asukkaiden matkat päivystysvastaanotolle pidentyisivät kohtuuttomasti sekä mahdollisesti aiheuttaisivat vakavia terveydellisiä riskejä. Tällä mallilla yksityiset lääkäriasemat rikastuisivat ja terveyspalvelujen taso laskisi.

Jäitä hattuun! Säilytetään Nurmijärvi vahvana, itsenäisenä peruskuntana.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntaliitos, Nurmijärvi, Hyvinkää, Mäntsälä, Sipoo, Pornainen, Kerava, Järvenpää, Tuusula