"Äärihallaaholaisuutta"

Maanantai 25.9.2017 klo 11.30 - Maiju Tapiolinna

Syvä huokaus! Matti Torviselta ovat aamulääkkeet jääneet väliin. Jos kannattajakorttien keruu ei onnistu, kenen on vika? Olisko niin, ettei Sininen tulevaisuus kuitenkaan ole niin houkutteleva vaihtoehto kuin luulivat? Eiköhän valtaosa suomalaisista osaa erottaa pehmoisen audin takapenkin ja opposition toisistaan.

Syvimmiltään tässä on kyse ollut alunperinkin siitä, ettei haluttu demokratian toteutuvan puolueessa. Puheenjohtajavaihdos oli väistämätön seuraus kentällä kasvaneesta tyytymättömyydestä ja puoluekokouksessa siitä äänestettiin täysin reilulla pelillä. Naurettavaa edes väittää, että puoluekokouksen kaltainen massa ihmisiä saataisiin masinoitua äänestämään halutulla tavalla. Äänestystulos kertoi muutostarpeesta perussuomalaisissa.

Torvinen syyttää nyt kannattajakorttien keräysvaikeuksista "äärihalla-aholaisia". Mielenkiintoinen termi sinällänsä! Mahtaneeko sinisten leirissä vallita "äärielolaisuus"? Puoluetoimistomme on myös Torvisen mukaan lobbareista koostuva porukka, joka käskyttää mustamaalaamaan sinistä tulevaisuutta. Torvisen kannattaisi varmaankin ottaa laput silmiltään ja vilkaista hieman sivuilleen. Ihmisiä ei kannata pitää tyhminä. Ei tarvita mitään lobbausliikettä tai organisoitua mustamaalausta. Kyllä siniset ovat hoitaneet hommansa ihan itse.

Linkki alkuperäiseen juttuun http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709242200414686_pi.shtml

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #perussuomalaiset #hallaaho

Sopimattomat perussuomalaiset

Tiistai 13.6.2017 klo 0.12

Olen koettanut laskea kuinka monetta kierrosta haudassaan heittää Tony Halme. Perussuomalaisten puoluekokous on puhunut ja uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Jussi Halla-aho. Päätöksessä on kyse sisäisestä valinnasta, mutta tästä kehitelläänkin megaluokan hallituskriisi. En voi väittää, ettenkö olisi osanut odottaa tätä. Siksi taajaan ovat Sipilän ja Orpon bongorummut takoneet sanomaa yhteistyön loppumisesta, mikäli Brysselin nuiva erakko valittaisiin puheenjohtajaksi.

Sipilä ja Orpo ovat naamioineet epäonnistuneen hallitusohjelman Perussuomalaisen arvomaailman taakse. Nämä kaksi herraa hyväksikäyttävät Jussi Halla-ahon valintaa tyytymättömyytensä välikappaleena ja vetelevät marionettien naruja ylhäältä. Olemme keskellä hallituksen hajoamista, jonka ovat aiheuttaneet nämä lahjakkaat narunvetelijät, eikä suinkaan Perussuomalaisten puheenjohtajavalinta.

Tony Halme tunnettiin suorasukaisista ja lahjomattomista sutkautuksistaan. Eipälemättä nytkin viikingillä olisi tähän tilanteeseen alastonta sanottavaa.  Jussi Halla-aho on älykkö, joka harkitsee sanansa ja kertoo avoimesti mielipiteensä, kun kokee siihen olevan tarvetta. Halme ja Halla-aho ovat legendoja. Heillä molemmilla on valtaisa karisma, jossa korostuu peittelemättömästi oman kansan hyvinvointi. Toinen on poissa, mutta toinen vahvasti kiinni tavallisen kansan arjessa.

Älä anna pelolle valtaa! Näin hoetaan, kun jotain odottamatonta tapahtuu. Nyt on pelolle antautunut maamme presidentti, pääministeri ja valtiovarainministeri. Tosin, voi olla, että pelon sijaan määräävä tekijä onkin sopiva kauppahinta. Kuka hyötyy ja miten, perussuomalaisten pudottamisesta pannukakun laidalta? Saako Vaasa päivystysairaalansa? Kiristyykö alkoholipolitiikka? Aivan sama, mikä on kauppatavarana.Merkttävä tekijä on, kuka maksaa ja miten.

Sipilä levittää siipensä niiden suojaksi, jotka kokevat poliittisen kotinsa palaneen viikonlopun puoluekokouksessa. Tarjoaa suojaa kuten antaisi kotinsa laittomasti maahan tulleille. Ja mitä tekee presidentti?  Hän puuttuu häikäilemättömästi sisäpolitiikkaan sekä kiihottaa Kokoomuksen ja Keskustan Perussuomalaisia vastaan. Orpo suree lahjapaketiksi käärityn Soten perään tukien Niinistöä ja Sipilää hallituksen kaatamisessa.

Surkuhupaisat Robin Hoodit vailla vertaansa sillä erotuksella, että ottavat köyhiltä ja antavat rikkaille. Maailmaa syleilevä kolmikko vie köyhän kukkarosta vuoretkin. Ehkä Perussuomalaisille oppositio on parempi vaihtoehto kuin olla huijarikolmikon taluttimessa. Muistaa kannattaa, että Perussuomalaiset vielä nousevat kuin Fenix-lintu tuhkasta.

1 kommentti . Avainsanat: #hallituskriisi, #perussuomalaiset

Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

Maanantai 22.5.2017 klo 0.20 - Maiju Tapiolinna

Vihdoin ja viimein olen saanut muutamat velvollisuudet hoidetuksi ja pääsen keskittymään puoluesihteeriehdokkuuteen täydellä tarmolla. Kiertäisin mielelläni jokaisen piirin ja yhdistyksen jo ehdokasaikana, mutta en valitettavasti leipätyöni vuoksi siihen pysty. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö puoluesihteerinä kiiruhtaisi paikkakunnalta toiselle. Kolmivuorotyö sairaanhoitajana jää vasta sitten, kun nuija kopauttaa minut uudeksi puoluesihteeriksi. Seuraavan kolmen viikon ajan pyhitän kaiken vapaa-aikani tähän mittelöön ja tulen kutsumaan itseni kylään!

Esittelyvideoni on viimeistelyä vailla valmis ja muutakin materiaalia on tulossa ihan lähipäivinä. Tulevaan tehtävään vaaditaan pitkää poliittista kokemusta. Poliittinen ansioluetteloni löytyy kotisivuiltani. Se on varmasti tutustumisen arvoinen.

Menneissä kuntavaaleissa ideoin oman lehden sekä lehden paikallisyhdistyksellemme. Yhdistyslehden idea ja pohja kopioitiin pariin muuhunkin yhdistykseen menestyksellisesti. Hienoa, pyörää ei koskaan kannata keksiä kokonaan uudelleen. Toimin paikallisyhdistyksemme vaalipäällikkönä toista kertaa. Kunnallisvaaleissa 2012 saatiin Nurmijärven Perussuomalaisille viisi uutta valtuustopaikkaa kolmen entisen lisäksi. Kauden aikana tapahtui kaksi loikkaa toisiin puolueisiin. Nyt 2017 kuntavaaleissa onnistuimme säilyttämään kuusi valtuustopaikkaa ja kannatuksemme putosi ainoastaan himpun edellisestä ollen yli 4 % enemmän kuin valtakunnallinen perussuomalaisten kannatus. Voisin väittää, että vaalimenestyksen takana oli yhdistyksen ja ehdokkaiden saumaton yhteistyö, joka saatiin aikaiseksi delegoimalla tasaisesti tehtäviä kaikille.

Sain neljänneksi eniten ääniä Nurmijärvellä eli 557, jolla ylsin sijalle 20 puoluetasolla. Edellisissä vaaleissa sain 201 ääntä, joten äänten kasvu% edellisistä vaaleista oli 177 %. Huimaa sinällänsä, kun ajattelee, miten PS-kannatuksen ylipäätään kävi. Kannatuksen nostaminen vaikeassa tilanteessa vaatii valtaisaa työtä ja poliittista kokemusta. Pelkästään sormien napsauttaminen ei riitä. Vaalitulokseni kuntavaaleissa on yksi esimerkki siitä sisukkaasta työstä, jota puolueen eteen teen. Puoluesihteerinä jatkan samaa tiukkaa linjaa, jolla menestytään maakuntavaaleissa, presidentinvaaleissa sekä eduskuntavaaleissa.

Minulle politiikka on intohimo ja polttoaineena ovat haasteet! Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

1 kommentti . Avainsanat: #perussuomalaiset #puoluesihteeri

Poliittisen syyskauden avaus

Sunnuntai 14.8.2016 klo 17.35 - Maiju Tapiolinna

Nurmijärven PS avasi syksyn poliittisen kauden ja kuntavaalitaiston tänään Kirkonkylän markkinoilla. Aamun rankkasade ja kehno keli verotti kävijöitä, mutta ilma komistui ja väkeä kävi tasaisesti teltalla jutustelemassa. Galluppien perusteella olisi voinut odotella melkoista syöksyvirtausta teltalla, mutta tänään taas nähtiin, miten media ohjaa tuloksia.

Ihmisistä huokui yleinen tyytymättömyys hallituksen toimiin ja kyllästyneisyys tasaisesti kaikkiin puolueisiin. Toki muutama tomerakin kävijä joukossa oli, mutta tyytyväisenä poistuivat teltalta PS-lehti kainalossa. Ymmärrettävästi ikäihmiset kokivat asemansa kurjaksi terveyspalveluiden ja lääkekorvausten suhteen sekä kritisoivat kovasti YLE-veroa ja sen pakkomaksamista surkeasta ohjelmatarjonnasta huolimatta. Yhtenä keskeisenä teemana oli poliittisin mandaatein saatujen johtajapestien ikuisuus ja ylisuuret palkkiot. Nuhteita tuli Soinille lammasmaisuudesta, mutta toisaalta myös ymmärrettiin se, ettei yksi puolue tee hallitusta ja kompromisseihin on pyrittävä.

Hyvä fiilis jäi ja erityisen mukavaa oli tavata omia uskollisia äänestäjiä, joita kävi mukavasti teltalla tervehtimässä.  Juuri heidän ansiostaan tätä jaksaa tehdä vuodesta toiseen.

Kiitos taas meidän upealle PS-porukalle, jotka sadetta ja tuulta uhmaten kasasitte teltan sillä aikaa, kun nukuin yövuoron jälkeisiä unia. Päästessäni teltalle paistoi jo aurinko kirkkaalta taivaalta. Toin kuulemma auringon mukanani. Olette te pojat ihania!

Seuraavan kerran Nurmijärven PS telttailee Rajamäen kyläpäivillä 27.8. Valitettavasti osaltani tuo tapahtuma jää lomamatkan vuoksi väliin, mutta toivoa sopii, että periscopesta näen parhaat palat meidän teltalta. Jussi Niinistö vierailee entisessä kotikunnassa ottaen vastaan ilmoittautumisia uusilta kuntavaaliehdokkailta. Kekseliäät miehemme ovat kehittäneet ihan mahtavan ohjelmanumeron, jota et voi missata! Tule siis PS-teltalle aitoon tunnelmaan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #nurmijärvenps, #kirkonkylänmarkkinat, #perussuomalaiset

Maahantulo haltuun ? rajat väliaikaisesti kiinni

Perjantai 29.1.2016 klo 17.17

Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallituksen kannanotto 28.1.2016

JULKAISUVAPAA HETI

Maahantulo haltuun – rajat väliaikaisesti kiinni

-Suomen tulee väliaikaisesti irtautua toimimattomasta Schengen-sopimuksesta avoimien rajojen osalta ja päättää itse, millä ehdoilla Suomeen saavutaan. Turvallisista maista saapuvia turvapaikanhakijoita ei tule laskea maahan, Uudenmaan perussuomalaisten maahanmuuttotyöryhmän puheenjohtaja ja Uudenmaan perussuomalaisten piirihallituksen 1. varapuheenjohtaja Maiju Tapiolinna sanoo.

Poliisihallinnossa turvapaikanhakijoista vastuussa olevien henkilöiden on käytävä kertomassa turvapaikanhakijoille maamme lakien mukaisesta ikään ja sukupuoleen riippumattomasta henkilökohtaisesta koskemattomuudesta. Koskemattomuuden rikkomisesta seuraa rangaistus ja este turvapaikan saannille.

Suomesta ja Euroopasta kotimaihinsa palaneiden alueita tulee pitää turvallisina turvapaikkahakemuksia käsiteltäessä.

Vastaanottokeskusten toiminnalle on saatava hintakatto, jotta turvapaikanhakijoiden ympärillä pyörivä villi rahastus saadaan kuriin ja siitä valtiolle aiheutuvat kulut voidaan minimoida.

Ihmissalakuljettajien toiminta rajoillamme tulee tehokkaasti estää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #perussuomalaiset, #uusimaa, #schengen

Mäenpään pahapoika

Torstai 3.12.2015 klo 0.56 - Maiju Tapiolinna

Voi meitä suurisuisia perussuomalaisia! Taas on enteriä painettu ennen kuin sisältöä on tarkoin punnittu. Tällä kertaa ei kyseessä ole Immos-kohu, vaan asialla on ollut Ilmajokelainen varakansanedustaja Juha Mäenpää. Onhan se toki tahditonta sanoa, että rukouksiini on vastattu, kun joku on mennyt tuikkaamaan tuleen Niinisalon uudeksi vastaanottokeskukseksi tarkoitetun kerrostalon.

Juhan hyvin tuntien tiedän, että sormet syyhysivät näppäimistöllä ja teksti pamahti eetteriin ennen kuin harkinta ylitti julkaisukynnyksen. Ja aivan varmasti tiedän, ettei Juha todellakaan ole rukoillut vastaanottokeskuksen palamisen puolesta, vaan tämä oli Juhan hätähuuto Suomen kansan puolesta. Minä en tuomitse Juhaa sanomisistaan.

Suomessa pitäisi olla sananvapaus, joka on kansalaisen perusoikeuksiin kuuluva oikeus ilmaista julkisuudessa mielipiteitään joutumatta rangaistuksi. Laissa on rajoituksia sananvapaudelle, eikä se saa loukata toista oikeushyvää. Pohdittavaksi jää, rikkoiko Juhan sanomiset sananvapauden rajoituksia. Noussut kohu ei kuitenkaan ole suhteessa sanomisiin. Juha varmasti oppi tästä läksynsä ja seuraavan kerran lukee postauksensa pariin kertaan ennen julkaisua.

Olisi se monella muullakin paikallaan harkita sanomisiaan. Valitettavasti vain tämä turvapaikanhakijoiden ryntäys Suomeen sekä sen ympärillä pyörivä järjetön liiketoiminta on löysyttänyt monien kielenkannattimet sekä saanut ihmiset tekemään ajattelemattomuuksia. En häpeä sanoessani, että ymmärrän hyvin ihmisten tunteita, jotka tekojen takana ovat.

Tuomitsen väkivaltaisuudet ja tuhotyöt, koska ne eivät vie asiaa eteenpäin. En halua meidän kantasuomalaisten olevan samanlaisia barbaareja kuin naisia raiskaavat turvapaikanhakijat. Meillä on oikeus puolustaa omaa maatamme sanallisesti ja suojella sitä perintönä lapsillemme. Tämä on isänmaamme, jonka eteen sotiemme veteraanit ovat taistelleet.

1 kommentti . Avainsanat: #turvapaikanhakijat, #sananvapaus, #perussuomalaiset

Takki on saman värinen molemmin puolin

Torstai 8.10.2015 klo 14.53 - Maiju Tapiolinna

Perussuomalaiset sukeltaa, kannatus on romahtanut kirkuvat päivän pääotsikot. Luvut tulivat kuin vastauksena eiliseen blogiini äänestäjien sitouttamisen tärkeydestä ja aktiivisesta tiedottamisesta. Neljän kuukauden hallitustaival on aivan liian lyhyt todellisen kannatuksen arvioimiseksi, mutta se on vakavasti otettava varoitus äänestäjiltä.

Vaalivoittoa tärkeämpää on kentän sitouttaminen. Kannatuksen romahtamisessa on kyse ajantasaisen tiedon puutteesta. Odotukset Perussuomalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa hallituksessa ovat olleet suuret ja pettymys näkyy nyt kannatusprosentin laskussa, joka on ihan luonnollista.

Tästä on turha maalailla puolueen hajoamista tai hallituksesta lähtöä. Perussuomalaiset ovat puolue, jota tarvitaan siinä missä muitakin, meillä ei ole syytä häpeään. Perussuomalaisten takki on saman värinen molemmin puolin. Sitä ei tarvitse kääntää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #puolueidenkannatus #perussuomalaiset

Tynkkysen lista

Keskiviikko 7.10.2015 klo 20.17 - Maiju Tapiolinna

Sebastian Tynkkynen nostatti melkoisen kohun vaatimalla Perussuomalaisten puoluevaltuuston, eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteistä kokousta. Tynkkynen haluaa yhteiskokouksen selkeän kannan hallitusohjelmaan jo tehdyistä kirjauksista hallitun maahanmuuton ja tukipaketittoman markkinatalouden puolesta. Mediassa yhteiskokouksen järjestäminen on  haluttu ymmärtää vaatimuksena hallituksesta lähtöön ja jopa epäilty sen ennakoivan puolueen kahtia jakautumista. Toimittajat odottavat uusia otsikoita ja Perussuomalaisten keskinäistä käsirysyä.

Syitä ja seurauksia on joskus hyvä pohtia. Sebastian Tynkkysellä ei varmasti ole pahat mielessä, vaan hän haluaa aidosti avointa keskustelua kentän ja puoluejohdon välille yhteisten näkemysten luomiseksi. Ihan samaa tapahtuu muissa puolueissa, mutta ne osaavat tapella suljettujen ovien takana ja ennen median eteen astumista ojennetaan nuttura ja väännetään irvistys hymyyn. Näinhän meidänkin pitäisi tehdä, eikä puida mediassa sisäisiä asioita, jotka johtuvat pitkälti tiedottamisesta tai oikeammin sen puutteesta.

Käsittääkseni Tynkkynen oli informoinut puoluejohtoa aikeistaan. Tuolloin olisi pitänyt molempien osapuolien ottaa kupposet kahvia ja pohtia tavasta hoitaa asia ilman mediaa. Jos keskusteluyrityksiä on ollut, eivät ne ainakaan ole kovin hedelmällisiä olleet. Vanha sanonta hyökkäys on paras puolustus, tuli sitten tässäkin toteen näytetyksi. Lauma vahingoniloisia hyeenoja odottelee kynät terävinä Perussuomalaisten kannalta mahdollisimman epäedullista ratkaisua.

Näen nyt kenttää hiertävän tilanteen pitkälti puutteellisen tiedottamisen ongelmaksi. Massiivisen vaalivoiton jälkeen äänestäjät olisi pitänyt tiukasti sitouttaa puolueeseen, joka onnistuu täsmällisellä ja suunnitellulla tiedottamisella. Kun kenttäväki ei tiedä mitä tapahtuu ja miksi tiettyjä päätöksiä tehdään, eivät he myöskään voi ratkaisuja äänestäjille perustella. Monien mukaan kenttä on elänyt iltapäivälehdistöltä saadun tiedon varassa ja vetänyt omia johtopäätöksiä hätiköidysti.

En toki syytä puoluejohtoa siitä, ettei mitään tietoa olisi tihkunut. Sitä vain on tullut liian harvoin. Kentän rauhoittamiseksi olisi riittänyt muutaman virkkeen lyhyet tiedonannot jäsenistölle sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa. Kaikki eivät käy lukemassa Suomen Uutisia tai hae tietoa päätöksistä eduskunnan sivuilta. Puolueen tehtävä on tarjoilla tietoa jäsenistölle mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Jäsenistön on ymmärrettävä se, ettemme pysty hallituksessa yksin toteuttamaan meidän tahtoamme ja joudumme tekemään kipeitäkin joustoja. On myös muistettava, että muiden puolueiden tekemät vaalilupaukset  ja hallituksen tekemät päätökset eivät kohtaa yhtään paremmin kuin meidänkään. Jos haluamme olla sylkykuppeina ja valtakunnan pelleinä, voimme politiikan sijaan riidellä julkisesti. Itse päätämme sylkykupin syvyyden.

Puoluejohdon vastuulla on ottaa tiedottaminen napakasti haltuun. Kaikkien vastuulla on typerän keskinäisen nokittelun lopettaminen. Uskon edelleen vahvasti Perussuomalaisten yhtenäisyyteen ja kasvukipujen helpottumiseen. Olemme juuri ja juuri murrosiän ylittänyt puolue ja meidän on aikuistuttava.  Ilman kentän täydellistä tukea ei puolueemme olisi tehnyt tuplajytkyä, emmekä olisi tällä hetkellä toisiksi suurimpia. Riitely mediassa on tyhjänpäiväistä ja sillä rikomme saavuttamamme vaalivoiton sekä teemme meistä naurettavia.

 

 

2 kommenttia . Avainsanat: #Perussuomalaiset, #SebastianTynkkynen

Perussuomalainen eduskunta

Perjantai 11.9.2015 klo 9.32 - Maiju Tapiolinna

Viime päivien uutisoinnin perusteella Suomen hallituksessa on 14 perussuomalaista ministeriä ja eduskunnassa on 200 perussuomalaista kansanedustajaa. Melkoinen jytky!

Hallituksen syntisäkin rooli on pudonnut perussuomalaisten niskaan, no luonnollisesti syystä, ettei eduskuntaan viime vaaleissa tullut valituksi kuin perussuomalaisia.

Ottamatta nyt kantaa hallituksen tekemiin päätöksiin, jotka kirskuvat edelleen takahampaissani, ei näiden päätösten takana ole pelkästään perussuomalaiset. Ei pelkästään Perussuomalaisten ovi käy ulos. Samassa tahdissa läpättää myös Keskustan ja Kokoomuksen ovi, mutta kahden viimeksi mainitun kohdalla media ei saisi lehteään myydyksi. Perussuomalaiset myy, väitteen perusteella milloin mitäkin.

Rapatessa roiskuu, olemme hallituspuolue, emme tee päätöksiä yksin ja se näkyy piikkeinä kannatuksessa. Oppositiosta on helppo huudella, sen me myös tiedämme. Ovi käy myös sisään ja uusia jäseniä tulee.

Valitettavaa on, että muutamia pitkän linjan perussuomalaisia on lähtenyt riveistämme. En usko, että hallituksen viime päivien tekemät päätökset ovat olleet ainoa syy lähtöpäätökseen ja toivoisin muilta eroa harkitsevilta malttia. Ikävät päätökset kuuluvat politiikkaan, hallituksen tekeleitä selittelee kenttäväki toreilla, mutta niinhän se on ollut aina.

Jos asiakas ostaa pilaantuneen kalan kaupasta, niin kassan vika se viime kädessä on. Hallitus on nyt kalatiski, leikkaukset pilaavat elintarvikkeen ja me perussuomalaiset olemme kaupan kassa, jolle asiakkaat purkavat ensimmäisen pettymyksensä epäonnistuneesta illallisesta.

Olimme mukana myös yli odotusten onnistuneella aterialla.  Kalatiski pullisteli pyyntituoretta saalista, eikä ovi käynyt kuin sisälle.

Vaalivoiton hetkellä riemuittiin, nyt kannetaan vastuuta. Ei ole olemassa puoluetta, jossa päivästä toiseen kilistellään maljoja. Nyt vaaditaan jaksamista. On hetkiä, jolloin ei ole kivaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #sipilänhallitus #leikkaukset #perussuomalaiset