Afrikka muuttaa Eurooppaan

Tiistai 5.6.2018 klo 1.32 - Maiju Tapiolinna

Itä-Euroopan maat eivät halua osallistua EU:n taakanjakoon pakolaisten vastaanottamisessa. Italiassa pelätään maan muuttuvan pakolaisleireiksi. Ranska, Sveitsi ja Itävalta ovat kiristäneet rajavalvontaansa. Unkariin ei edes kannata unelmoida. Rajat kiinni, Eurooppa eurooppalaisille, Suomi suomalaisille.

Nyt taistelemme pelkkiä lillukanvarsia vastaan ymmärtämättä sitä totuutta, ettei jatkuva some-raivo ja vihapuheet maahanmuutosta hyödytä ketään. Suurin ongelmamme ei ole Lähi-Idästä saapuvat turvapaikanhakijat.

Tällä hetkellä noin miljoona afrikkalaista suuntaa kohti Eurooppaa. He etsivät parempaa elämää ja työpaikkaa. Lähi vuosina tulijoiden määrä kasvaa kymmeniin miljooniin. Meillä ei ole vielä pienintäkään käsitystä siitä, kuinka mittavan ongelman kanssa tulemme olemaan tekemisissä.

Afrikan väestön on ennustettu kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä, jolloin siellä asuu 2,5 miljardia ihmistä. Afrikassa on asukkaita jo nyt viisi kertaa enemmän kuin Euroopassa. Kymmenen vuoden kuluttua Afrikan väestön keski-ikä on 21 vuotta, kun taas eurooppalaisten on 45 vuotta.

Kaikki voima tulisi kohdistaa Afrikan nuorisotyöttömyyteen ja hallitsemattomaan väestönkasvuun, jos haluamme säilyttää Euroopan väestön sellaisena kuin se nyt on. Fertiili-ikäisten afrikkalaisten muuttaessa Eurooppaan tapahtuu vääjäämätön rotujen sekoittuminen, joka hiljalleen johtaa valkoisen rodun katoamiseen.

2 kommenttia . Avainsanat: #afrikka, #väestönkasvu #turvapaikanhakijat

Kunnan rahasäkki suuta myöten auki

Tiistai 17.1.2017 klo 20.55 - Maiju Tapiolinna

Se on taas kunnan rahasäkki suuta myöten auki, kun maahanmuuttajia olisi tulossa kuntaan.  ELY-keskus näet haluaa sijoittaa Nurmijärvelle yksin tulleita alaikäisiä turvapaikansaanneita nuoria, joilla useilla on traumaattinen tausta. Ajatus on sinällänsä hyvä, sillä kodinhan nämä vastaanottokeskuksissa oleilevat alaikäiset tarvitsevat. Heidät sijoitettaisiin Nukarille Kalliolan kannatusyhdistyksen ylläpitämään perhekotiin, mutta....

Mikä se mutta sitten on? No tietenkin se, että kunnanhallitukselle oli valmisteltu päätösesitys, jonka sosiaali- ja terveystoimenjohta Erja Pentti esitteli kunnanhallitukselle maanantaisessa kokouksessa. Päätösesityksen mukaisesti kunnanhallitus esittäisi valtuustolle, että kunta perustaisi ilman huoltajaa tulleiden oleskeluluvan saaneiden alaikäisten perheryhmäkotitoimintaan 14 väliaikaista paikkaa heti, kun kunnanhallituksen päätös saisi lainvoiman. Samalla tarkistettaisiin ELY-keskuksen ja Kalliolan Kannatusyhdistys ry:n kanssa tehdyt sopimukset vastaamaan perheryhmäkodin laajentumista sekä toiminnan vakinaistamista. Tähän päätökseen liittyen sosiaali- ja terveystoimiala voisi tarvittaessa rekrytoida oleskeluluvan saaneiden nuorten jälkihuollon järjestämistä varten yhden sosiaaliohjaajan 20 nuorta kohden kuntakorvauksen puitteissa. Perussuomeksi sanottuna tämä tarkoittaisi sitä, että kunnanhallitus tekisi päätöksensä näkemättä sopimusta, jossa määriteltäisiin mihin kunta sitoutuu, millä kustannuksilla ja kuinka pitkäksi aikaa. Toisin sanoen kunnanhallitus löisi leiman allekirjoituksineen tyhjään paperiin, jonka sisältö voitaisiin määritellä täysin vapaasti sen enempiä mutinoita.

En voinut hyväksyä tällaista avointa valtakirjaa, jolla kuntalaisia voitaisiin rahastaa vapaasti. Tämän vuoksi esitin kunnanhallitukselle asian palauttamista uudelleen valmisteluun. Ajatustani kannatti vielä tässä vaiheessa Kimmo Kakko PS, Olli Helminen SDP, Juhani Viljakainen Kesk ja Outi Mäkelä Kok. Käsittelyn jatkamista kannatti Kirsti Handolin Kesk, Leni Pispala Vihr, Marja-Leena Sandelin SDP, Markku Schildt Kok, Kallepekka Toivonen Kesk ja Petri Vaulamo Kok., joille hävisimme yhdellä äänellä. Käsittelyä siis jatkettiin ja keskustelun kuluessa Handolin esitti mm. Toivosen kannattamana päätösesitykseen seuraavaa: Kunnanhallitus edellyttää, että valtuuston kyselytunnilla jaetaan ELY-keskuksen ja kunnan välinen uusi sopimusluonnos, jossa on kerrottu turvapaikanhakijooiden lukumäärä, kustannukset sekä se, että sopimus on voimassa toistaiseksi.

Edelleenkin oltiin tilanteessa, jossa tehtäsiin sopimus ilman, että oltaisiin nähty sopimuksen sisältö päätöstä tehtäessä. Siis tyhjä paperi varustettuna kunnan leimalla, jossa tulijoiden lukumäärä, kustannukset ja sopimuksen kesto olisi vapaasti määriteltävissä. Koska en voinut tätäkään hyväksyä, esitin ettei kunta perusta ilman huoltajaa tulleiden ja oleskeluluvan saaneiden alaikäisten perheryhmäkotitoimintaan 14 väliaikaista paikkaa. Esitystäni kannatti Kimmo Kakko PS ja Juhani Viljakainen Kesk. Arvata sopii, että hävisimme äänestyksen Handolinin Kesk, Helmisen SDP, Pispalan Vihr, Sandelinin SDP, Schildtin Kok, Toivosen Kesk, Vaulamon Kok ja Mäkelän Kok ääniä vastaan.

Jätin kunnanhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen, koska kunnanhallitukselle ei ole voitu esittää selkeää sopimusta, josta kunta voi tietää, mihin sitoutuu, millä kustannuksella ja kuinka pitkäksi aikaa. Kunnanhallitus ei voi sitoutua päätökseen tai sopimukseen, jonka sisältöä ei ole etukäteen tiedossa. Lisäksi tämä on vastoin valtuuston edellistä päätöstä vastaanotettavien kiintiöpakolaisten ja turvapaikanhakijoiden lukumäärästä. Kanssani eriävään mielipiteeseen yhtyivät Kimmo Kakko PS ja Juhani Viljakainen Kesk.

Nyt jäämme jännityksellä odottamaan, mitä valtuusto päättää asiasta!

2 kommenttia . Avainsanat: #turvapaikanhakijat, #Nurmijärvi

Hoitajamitoitus lyö korville

Torstai 9.6.2016 - Maiju Tapiolinna

Taas lämpenee ohimolohko! Hoitajamitoitusta ollaan laskemassa, jotta kunta- ja valtiontalouksiin saataisiin säästöjä! Missään nimessä ei tule mieleen, että tällä tavoin saaduilla säästöillä rahoitettaisiin turvapaikkabisnestä!

Tällä hetkellä alimmalla mitoituksella 21 ikäihmisen hoidosta vastaa aamussa 5 hoitajaa, illassa 3 hoitajaa ja yöllä 1 hoitaja. Tämä siis tarkoittaa kiireisimmässä aamuvuorossa yhdelle hoitajalle neljää hoidettavaa, joista pahimillaan kaikki ovat vuodepotilaita. Yhden hoitajan vastuulla on siis huolehtia neljän ikäihmisen pesuista, pisuista ja ravinnosta. Jos mitoitusta lasketaan, vähenee hoitajat työvuoroa kohden. Ei tarvitse olla Einstein, jotta ymmärtää, mitä se tarkoittaa. Tämän jälkeen vuoteesta nousevat ainoastaan ne hoidettavat, joiden omat jalat kantavat. Kuntouttava toiminta jää unholaan ja vuodepotilaiden määrä kasvaa. Säästöjä? Ihmettelen suuresti, missä! Jokainen uusi vuodepotilas tuo lisää kustannuksia. Hoidamme siis vuoteessa ihmisiä, jotka voisivat osan päivää viettää vuoteen ulkopuolella ja nauttia ihmisarvoisesta elämästä.

Minua on arvosteltu siitä, että vertaan ikäihmisiä ja pitkäaikaissairaita turvapaikanhakijoihin. Ja myöskin siitä, että en ole aiemmin puolustanut ikäihmisten ja pitkäaikaissairaiden etuuksia. Väärin! Olen kasvattanut kolme pitkäaikaissairasta lasta aikuisiksi. Sivussa yhden täysin terveen, joka varmasti olisi tarvinnut äitiä enemmän kuin aika riitti! Jokainen heistä maksaa veronsa tälle valtiolle. Olen ollut hoitotyössä aikuistumisestani asti. Tein uraa toisella alalla 15 vuotta, mutta koko tämän ajan olin tiiviisti hoitotyössä kotona. Hain omaishoidontukea, jotta olisin voinut hoitaa kolmea sairasta lasta kotona, mutta juuri silloin sattuivat kunnan määrärahat omaishoitoon loppuneen. Yksi lapsistani oli kolme vuotiaana viettänyt yli puolet elämästään sairaalassa. Kahden muun kanssa selvisin helpommalla, vain kymmeniä hoitokertoja ja poliklinikkakäyntejä vuodessa. Vaikea epilepsia ja siihen yhdistettynä diabetes toi pieniä haasteita yöuniin. Onnekseni äitini ja isäpuoleni olivat hyvässä kunnossa ja jaksoivat auttaa silloin, kun itse en pystynyt jakautumaan kodin, työn ja sairaalan välillä.

Tässä kului vuosia, hetkiä joista yhtäkään en antaisi pois, ehkä joitain hieman silottelisin. Edelleenkin olen maahanmuuttokriittinen! Eipä tullut apua seurakunnalta arjen pyöritykseen tai tukea jaksamiseen. Ei viety jalkapallo-otteluihin tai virkistymään. Selvisin omasta henkilökohtaisesta katastrofista omin voimin.

Muistan vieläkin hetken, kun naapurin rouva sanoi, että kyllä teidän kelpaa, kun saatte niitä hoitotukia lastenne sairauksiin. Siihen tuumin, että äläpä muuta sano, maksakaa te, niin me nautimme! Oli rouva pieni ahneuksissaan laskeskellut, että muutamalla satasella kuussa pääsee rikastumaan, varsinkin kun ansionmenetykset ja sairaskulut perheessä oli vähintäin kaksi kertaa isommat kuin kelan tuet. Mielenkiintoista muuten, ettei yksikään sosiaalityöntekijä auttanut minua hoitotukianomusten täyttämisessä.

Niin, sanokaa mitä sanotte, mutta olen tiukasti nähnyt kolikon kääntöpuolen ja katson oikeudekseni arvostella tätä turvapaikanhakijoiden hyyssäämistä maassamme. Valitettavasti vain jokainen hyyssääjä kusee omiin muroihinsa. Jokainen hyyssääjä on joskus vanha. Kaikki eivät ole kuin Aira Samulin, vaan osa joutuu laitoshoitoon ja vaippoihin.

Mielenkiintoista on se, kuka tulevaisuudessa vaihtaa vaipat, jos 70 % lähihoitajista aikoo siirtyä toiselle alalle. Vai onko tämä turvapaikanhakijoiden keräily osa isompaa suunnitelmaa, jolla hoitoalan palkat poljetaan alas ja mitoitukset lasketaan, jotta rajojemme yli valuva massa voi tehdä hoitotyötä liukuhihnalla ja nostaa murto-osan siitä palkasta, jonka koulutettu hoitaja olisi ansainnut!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #hoitajamitoitus, #säästöt, #turvapaikanhakijat

Kuplii, kuplii kuumenee

Tiistai 7.6.2016 - Maiju Tapiolinna

Eipähän paljoa tarvitse lämmitellä, kun turvapaikkakeskustelu kuumenee ja kiehuu yli. Kertookohan tämä siitä tosiasiasta, että tavallinen veroja maksava suomalainen ei jaksa ymmärtää, miksi älypuhelin taskussa tuleva paperinsa hukannut turvapaikanhakija saa parempaa hoivaa ja huolenpitoa kuin esim. laitoksissa elävät pitkäaikaissairaat ja ikäihmiset. Ilolla näkisin huolta kannettavan myös heistä. Toisinajattelijat sen sijaan lietsovat itsensä raivon partaalle ja hyökkäävät oman kansan eduista kiinnipitävien kimppuun! Pääasiallinen argumentti edelleenkin on rasistiksi nimittely sekä väitteet epäinhimillisestä ajattelusta. Neutraalisti ajatellen tällaista ei pitäisi tapahtua, koska me kaikki maksamme näitä järjettömiä kuluja yhteisestä lompakosta.

On pystytty näyttämään toteen, että näillä älypuhelinsaapujilla on valtaosalla tavoitteena paremman elintason saavuttaminen, eikä heillä lähtömaassaan ole välitöntä hengenvaaraa tai edes uhkaa siitä. Turhaa sinisilmäisyyttä hyväksikäyttäen ja median typeryyden ansiosta lehtiotsikoihin nousee nyyhkytarinaa toisensa perään. Jo aiemmin olen peräänkuuluttanut järjenkäyttöä. Olen edelleen yhtä maahanmuuttokriittinen kuin aina ennenkin. Yhtään vapaata liekaa en ole yhdellekään ilman pakolaisstatusta saapuvalle antanut. En todellakaan hyväksy sitä, että turvapaikanhakijoista meille koituvat vuosittaiset kulut pyörivät sadoissa miljoonissa.

Meillä on kotihoidossa ihmisiä, jotka kuuluisivat vanhainkoteihin tai vuodeosastoille pitkäaikaissairaina. Meillä iäkkäät omaishoitajat hoitavat lähestulkoon ilman korvausta kotona asuvia vuodepotilaita. Ja keiltä sitten leikataan, kun tarvitaan lisää rahaa elintasosurffareiden elättämiseen? Niin, juurikin niiltä, jotka eivät nyyhkytarinaansa saa iltapäivälehtien otsikoihin. Kuinkahan monta kyynelkanavaa on omaishoitajilta tai hoitohenkilökunnalta tukkeutunut, kun aika ei riitä, henkilökunta ei riitä edes perustarpeiden hoitamiseen. Montako adressia on tämän eteen kerätty? Riittää, kun somasti ruskettuneella iholla ja tummilla nappisilmillä vedätetään, niin jo pukkaa mielenosoitusta, konserttia, ilmaista lakimiestä ja kaikkea sellaista apua, josta köyhä ja sairas mökinmummo ei osaa edes uneksia. Hyväosaisuus on vain niille, jotka osaavat törkeästi petkuttaa ja käyttää maamme lakeja väärin.

Ihan turha kaunistella, koska tässä maassa elää kansa, jota parhaillaan kusetetaan pisimmän kaavan kautta!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #turvapaikanhakijat, #ikäihmiset, #pitkäaikaissairaat

Mäenpään pahapoika

Torstai 3.12.2015 klo 0.56 - Maiju Tapiolinna

Voi meitä suurisuisia perussuomalaisia! Taas on enteriä painettu ennen kuin sisältöä on tarkoin punnittu. Tällä kertaa ei kyseessä ole Immos-kohu, vaan asialla on ollut Ilmajokelainen varakansanedustaja Juha Mäenpää. Onhan se toki tahditonta sanoa, että rukouksiini on vastattu, kun joku on mennyt tuikkaamaan tuleen Niinisalon uudeksi vastaanottokeskukseksi tarkoitetun kerrostalon.

Juhan hyvin tuntien tiedän, että sormet syyhysivät näppäimistöllä ja teksti pamahti eetteriin ennen kuin harkinta ylitti julkaisukynnyksen. Ja aivan varmasti tiedän, ettei Juha todellakaan ole rukoillut vastaanottokeskuksen palamisen puolesta, vaan tämä oli Juhan hätähuuto Suomen kansan puolesta. Minä en tuomitse Juhaa sanomisistaan.

Suomessa pitäisi olla sananvapaus, joka on kansalaisen perusoikeuksiin kuuluva oikeus ilmaista julkisuudessa mielipiteitään joutumatta rangaistuksi. Laissa on rajoituksia sananvapaudelle, eikä se saa loukata toista oikeushyvää. Pohdittavaksi jää, rikkoiko Juhan sanomiset sananvapauden rajoituksia. Noussut kohu ei kuitenkaan ole suhteessa sanomisiin. Juha varmasti oppi tästä läksynsä ja seuraavan kerran lukee postauksensa pariin kertaan ennen julkaisua.

Olisi se monella muullakin paikallaan harkita sanomisiaan. Valitettavasti vain tämä turvapaikanhakijoiden ryntäys Suomeen sekä sen ympärillä pyörivä järjetön liiketoiminta on löysyttänyt monien kielenkannattimet sekä saanut ihmiset tekemään ajattelemattomuuksia. En häpeä sanoessani, että ymmärrän hyvin ihmisten tunteita, jotka tekojen takana ovat.

Tuomitsen väkivaltaisuudet ja tuhotyöt, koska ne eivät vie asiaa eteenpäin. En halua meidän kantasuomalaisten olevan samanlaisia barbaareja kuin naisia raiskaavat turvapaikanhakijat. Meillä on oikeus puolustaa omaa maatamme sanallisesti ja suojella sitä perintönä lapsillemme. Tämä on isänmaamme, jonka eteen sotiemme veteraanit ovat taistelleet.

1 kommentti . Avainsanat: #turvapaikanhakijat, #sananvapaus, #perussuomalaiset