Maiju Tapiolinna puoluesihteeriksi

Maanantai 26.7.2021 klo 21.45 - Maiju Tapiolinna

Arvoisat puolueen jäsenet,

Vaatimattomuus ei kaunista, kun kyseessä on puolueen etu! Puoluesihteerillä on oltava jatkuvasti kaikki aistit valppaina. Hänen on oltava voimakas, nopea ja haavoittumaton. On nähtävä kauas, kuultava pienikin narahdus ja haisteltava tulevaa. Puhallettava pyörremyrskyn lailla omiensa eteen. Hänen on oltava innostava ja kannustava vastuunkantaja.

Puoluesihteerin rooli ei ole poliittinen asiantuntijuus omista poliittisista näkemyksistään huolimatta. Hänen tehtäviään on olla määrätietoinen johtaja, esimies puoluetoimistolla ja puoluejohdon oikea käsi. Hän on väkevä kentän ääni ja kasvot medialle sekä puolueen lujahermoinen vaalipäällikkö, joka vie Perussuomalaiset pääministeripuolueeksi.

Puolueen työpaikat on oltava avoimessa haussa jäsenistön sisällä. Käytössämme on valtaisa reservi järjestöammattilaisia läpi Suomen. Palkkauksen on perustuttava työn vaatimustasoon sekä tehtävien laajuuteen. Hyvävelikerhot ovat jo varattuna muille puolueille.

Tuuleen voi huutaa ja kuuta voi ulvoa, mutta tuloksia ei synny ilman rautaista johtajuutta. Osaan johtaa ja tehdä tuloksia. Tiedän, mitä tarvitaan, jos halutaan onnistua vaaleissa. Tästä ehkä parhaana osoituksena oma vaalitulokseni kuntavaaleissa. Etelä-Suomen media uutisoi muhkeaa äänisaaliistani otsikolla:" Matti Vanhanen ja Maiju Tapiolinna kahmivat ääniä – tässä ovat Nurmijärven ääniharavat"

Haasteet ovat minulle suurinta herkkua. Lupauksia en anna, mutta tekoja saatte. Annan käyttöönne lähes kahdenkymmenen vuoden kokemukseni erilaisista poliittisista luottamustoimista. Saatte osaamiseni tiukkana neuvottelijana sekä IT-nikkarina. Osaan myös puhaltaa pipin pois ja tiedän, miten taloutta hoidetaan. Tarjolla puoluesihteeriksi on rautarouva, jolla on paksu nahka ja paljon teflonia pinnassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: perussuomalaiset, puoluesihteeri, seinäjoki

Voima on meissä kuntalaisissa! KIITOS!

Sunnuntai 13.6.2021 klo 23.51 - Maiju Tapiolinna

Ihan mahtava fiilis! Ihan mieletön! SUPER ISO KIIIIITOS teille kaikille meitä Perussuomalaisia äänestäneille! Me teimme tämän yhdessä! Te olette meidän voima ❤
Parhaat kiitokset meidän jengille! Alusta asti oli voittajafiilis! Toinen toistamme tukien tiukoissakin paikoissa. Mä olen NIIN YLPEÄ teistä ❤
PARHAIMMAT KIITOKSET äänestäjilleni ❤ 601 ääntä on voimaa! Voima on meissä kuntalaisissa!
Lämpimät onnittelut myös kaikille valituille valtuutetuille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nurmijärvi, kuntavaalit, some, perussuomalaiset

Voima on meissä kuntalaisissa

Perjantai 11.6.2021 klo 20.46 - Maiju Tapiolinna

Kirkas kesäaurinko siivilöityy kauniisti sälekaihtimien läpi herätellen uinujan aikaiseen aamuun. Kuppi kahvia terassilla linnunlaulua kuunnellen. Silmä lepää vehreässä maisemassa tuulen lennätellessä viimeisiä voikukan höytyviä ympäriinsä. Mikä ihana rauha.

Takana on erikoinen vuosi omituisine käänteineen. Pandemia, vahva poliittinen vastakkainasettelu, siirretyt vaalit ja epävarmuus taloudesta ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan sekä yksilön elämään.

Raskaan pandemialaskun maksajiksi meillä Suomessa ovat joutuneet erityisesti ravintola- ja tapahtuma-alojen työntekijät ja yrittäjät. Moni on laittanut suljettu lapun viimeistä kertaa oveen. Viimeiseen asti on yritetty sinnitellä ja keksiä keinoja elinkeinon jatkamiseen kaikin keinoin.

Ikäihmisiin vuosi on iskenyt lujalla kädellä. Eristys omista rakkaista neljän seinän sisälle. Yhteyttä on pidetty puhelimen tai somen välityksellä. Yksinäiselle ihmiselle aika on ollut rankka. Ne ainoatkin kontaktit kauppareissuilla ovat jääneet väliin. Puhua on voinut vain itselleen ja odotta vastausta kaikuna. Eipä ole ihme, jos mielenterveys on ollut lujilla.

Tiedä sitten, onko tällä yhteiskunnasta eristäytymisellä ollut osansa siihen, että näissä kuntavaaleissa on rapa lentänyt. Ensimmäistä kertaa ehdolla olevat ovat pyöritelleet silmiään ja parkkiintuneemmat nahat pudistelleet höyhenistä kuonaa. Myönnettävä on, että hetkellisesti on omaankin nenään paksusta nahasta ja teflonista huolimatta noussut männynneulasten käryä. Ystäväni kysyi, miten jaksat tuota. Eipä siihen voi oikein muutakaan vastata kuin rakkaudesta lajiin. 

Sinä arvoisa kuntalainen käy antamassa äänesi sunnuntaina 13.6.2021. Toivotan kaikille ehdokkaille menestystä kuntavaaleissa ja hedelmällistä yhteistyötä tulevalla valtuustokaudella. Ensi viikolla tiedämme kuntamme uudet valtuutetut. Voima on meissä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nurmijärvi, kuntavaalit, some, perussuomalaiset

Tänään on suuri päivä!

Keskiviikko 26.5.2021 klo 10.45 - Maiju Tapiolinna

Ennakkoäänestys alkaa vihdoin ja varsinainen vaalipäiväkin on tuota pikaa.  Koronan ja monien muiden viivästysten jälkeen suomalaiset pääsevät vihdoinkin raapustamaan ehdokkaansa numeron vaalilippuun. Nyt on turha ruotia niitä syitä, jotka johtivat vaalien siirtoon, sillä tärkeintä on saada kuntalaiset vaaliuurnille.

Ainoa mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon on äänestäminen. Usein kuulee sanottavan, että äänestämättä jättäminen on kannanotto. Voidaan niinkin ajatella, mutta todellisuudessa se on oman vaikutusmahdollisuuden käyttämättä jättämistä. Yksikin ääni saattaa olla ratkaiseva ja kaikki äänet tarvitaan yhteiseen pottiin.

On vaarallista kuvitella, että oma ehdokas pääsee kuitenkin valtuustoon, joten voinkin äänestää hänen sijaansa, jota kuta muuta. Näin tämä ei tietenkään ole. Kukaan ei pääse valtuustoon ilman ääniä. Jos sinulla on mieleisesi ehdokas, anna äänesi hänelle!

Arvoisa kuntalainen! Toivomukseni on, että annat äänesi kuulua ja käyt äänestämässä, joko ennakkoon 26.5.–8.6. tai varsinaisena vaalipäivänä 13.6.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nurmijärvi, kuntavaalit, some, perussuomalaiset

Hätäjarru vai pelkokerroin

Perjantai 7.5.2021 - Maiju Tapiolinna

Lähdin kuntavaaleihin ehdokkaaksi ensimmäistä kertaa vuonna 2004 ajatuksena parantaa lapsiperheiden asemaa kunnassa. Tuolloin katselin kuntapolitiikkaa ruusunpunaisten lasien takaa, enkä olisi ikinä uskonut, mitä kaikkea se kätkee sisäänsä ja mitä kaikkea tulen vielä näkemään. Pala kerrallaan selvisi, millaista valtapeliä pelaillaan ja unohdetaan kuntalaisen etu. Se vaativa tehtävä, jota hoitamaan vaaleissa on hakeuduttu.

Ensimmäisessä luottamustehtävässäni päädyin kaavoituslautakuntaan. Pesti oli hyvin opettava monessa mielessä. Ennen ensimmäistä kokousta arvostettu kuntapoliitikko soitti minulle ja sanoi, että kaikki menee hyvin, kun teen vain kuten hän käskee. Kymmenen minuutin vuodatuksen jälkeen vastasin hänelle, että luuletko taluttavasi minua kuin pässiä narussa. Sainpa sitten myöhemmin kuulla monta moninaista kertomusta siitä, miten tämä samainen henkilö hoidatti omaa etuaan kunnallisissa luottamustehtävissä.

Kun sain lautakunnan juonesta kiinni, olin alituinen vastarannankiiski päätöksissä, joissa kuntalainen jäi soittelemaan lehdellä. Erityisesti raivostutti se, että ihmiset omistivat maata, jolle eivät saaneet rakentaa. Varsin usein kuulin viranhaltijoiden tokaisevan, että kuntalaiset hyötyisivät vain taloudellisesti, kun annettaisiin rakentamiselle poikkeamispäätös ja pistäisivät uuden talon lihoiksi heti sen valmistuttua. Varmasti joku niin olisi tehnytkin, mutta valtaosa oli kyllä liikkeellä ihan hyvin aikomuksin, eikä ketään voi kieltää myymästä omaisuuttaan. Tuli sitten päivä, jolloin ajauduin täydelliselle törmäyskurssille esittelijän kanssa. Samainen viranhaltija huusi minulle suu vaahdossa kokouksessa, että minut on laitettava koulutukseen, jotta ymmärtäisin olla heidän tekemiensä päätösesitysten takana. Laitoin asiasta selvityspyynnön silloiselle kunnanjohtajalle, joka ei koskaan vastannut minulle mitään. Tällä kokemuksella en olisi tyytynyt jääkauteen, vaan olisin taatusti vaatinut vastauksen, vaikka kirjain kerrallaan.

Paljon on mahtunut lähes kolmeen valtuustokauteen. Kirkkaimpana tähtenä olen koko ajan pitänyt kuntalaisten minulle antamaa mandaattia. Edustan heitä päätöksenteossa ja pyrin kuntalaisten kannalta parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Sanon ääneen sen, minkä koen kuntalaisen asemaa heikentävänä tekijänä. Välillä tuntuu, että saa ulvoa kuin tuuli nurkissa ja silti myrskyvaroitusta ei oteta vakavasti. Somen mukaantulo politiikkaan on tuonut päätöksenteon lähemmäs kuntalaista ja myös antanut kuntalaisille aktiivisen mahdollisuuden arvostella nopeassa tahdissa siinä viranhaltijoita kuin luottamushenkilöitäkin.

Ennen tölvittiin toisia pilke silmäkulmassa valtuuston kahvijonossa ja piikiteltiin puhujapöntöstä. Nyt avaudutaan somessa. Eikä siinä mitään pahaa ole. Arvostelua on kestettävä, eikä sitä pidä päästää ihon alle, vaikka toisinaan saa kohdata ihan aitoa ilkeyttäkin. Silti pidän täysin ylimitoitettuna kunnan julistusta maalittamattomuudesta. Vedettiin hätäjarrusta ennen kuin juna nytkähti liikkeelle. Nostettiin esille ihan normaaleihin käytöstapoihin kuuluvia asioita. Haluttiinko vaientaa ikävältä kuulostavia mielipiteitä vai oliko kaiken takana kuitenkin pelkokerroin siitä, etteivät kuntalaiset enää niele tyytyväisenä kaikkea. Meidän luottamushenkilöiden pitää muistaa keitä me edustamme luottamustehtävissä. Me olemme kuntalaisten ääni. Viranhaltijoille kuntalaiset ovat palkanmaksajia ja työnantajia, joita on kohdeltava tasapuolisesti. Kunta on kuntalaisille!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nurmijärvi, kuntavaalit, some, perussuomalaiset

Kansa rakastaa, kilpailijat vihaavat. Mikä se on? PS

Perjantai 23.4.2021 - Maiju Tapiolinna

Sinikeltainen paku kurvaa parkkiin. Autosta nousevat kaksi perussuomalaista kipaisemaan kahvit huoltoaseman baarista. Hädin tuskin he ehtivät istumaan alas, kun jo vikkelä kuntalainen tulee jututtamaan heitä. Ensin vaihdetaan pari sanaa säästä, mutta sitten päästään jo asiaan.

Mikäs siinä on, että teitä persuja vihataan niin kovaa? Kun tuolla vähän joka puolueessa änkyröidään teistä, etsitään vikaa ja syytellään, pohdiskelee jututtamaan tullut kuntalainen. Olen minä tätä peliä jo pitkään seuraillut. Luulevat olevana niin nohevia ja mustamaalaavansa teitä. Tuolla somessa minä näitä juttuja olen lukenut ja kuului niitä samoja tuolla teltoilla ennen tätä koronaa, hän vielä jatkaa.

Kyseinen kuntalainen ei ollut ainutkertainen kysyjä. Tätä samaa pohtivat monet muutkin. Yhteisten asioitten hoitoon eivät Perussuomalaiset kelpaa, mutta pilkan kohteeksi kylläkin. Edellä kerrottu esimerkki oli nurmijärveläisen äänestäjän pohdintoja, mutta sopisi toki, minne tahansa kuntaan Suomessa. Vastaavanlaisia kysymyksiä, kun kuulee toistuvasti.

Vaaliaika on aina kiimaista menoa. Ääniä kalastetaan tempulla, jos toisella. Ihan tavalliset ja hyväkäytöksiset ehdokkaat muuttuvat toisiaan kohtaan rääväsuisiksi sanan miekalla hyökkääjiksi. Aiemmin sopuisasti heitetyistä herjoista tulee luoteja, jotka kohdistetaan yhteen maaliin. Some-kielellä tätä kutsutaan maalittamiseksi. Vastapuolen puolustautuessa hyökkäystä, on olemassa oma terminsä, uhriutuminen.

Tottahan on se, että Somessa on helppo heittää, mitä vain. Muutama nopea näppäimistön näpäytys ja enter. Sinne meni ja upposi vastustajan nahkaan kuin veitsi kuumaan voihin. Eipä näistä piikeistä ole vastuussa yksin poliittisen statuksen omaavat henkilöt, vaan sivalluksia tulee ihan tavan kansalaisilta, ja nekään eivät kohdistu pelkästään Perussuomalaisiin, vaan tasapuolisesti laidasta laitaan. Oman osansa saavat myös viranhaltijat, syystä tai syyttä. Kyseessä on tämän ajan ilmiö, joka vaatii kasvattamaan paksua nahkaa ja arvostelunsietokykyä tai sitten kannattaa pysyä somesta poissa.

Hyvänä ajatuksena on Nurmijärvellä heräillyt ajatus maalittamattomaksi kunnaksi julistautumiseksi. Tehtäisiin yhteiset pelisäännöt, miten toimitaan. Erittäin hyvä ajatus, jota kannatan lämpimästi, jos se kattaa niin viranhaltijat, luottamushenkilöt kuin ketkä tahansa kuntalaiset. Miten tätä sitten valvottaisiin ja millaisiin toimenpiteisiin pitäisi ryhtyä, kun sopiva veitsi taas uppoaa maaliin? Sanoisin, että tässä ollaan villakoiran ytimessä. Meillä ei ole olemassa lakia maalittamisesta. Mikä on maalittamista, kuka kokee minkäkin asian maalittamisena. Hyvin subjektiivisia lähtökohtia. Pystytetäänkö kunnantalon parkkipaikalle häpepaalu, jonne kaikkien sopimattomuuksia laukovien kuvat ripustetaan näkösälle? Maalittamaton kunta, hieno ajatus, mutta vaikea toteutus.

Jos sitten palataan takaisin tähän persuvihaan. Käytän muuten ihan sujuvasti sanaa persu kuvaamaan meitä perussuomalaisia, koska itselleni se on lähinnä hellittelysana, synonyymi sanalle perussuomalainen. Väittäisin, että viha kumpuaa uutta ja erilaista kohtaan. Se on pelkoa ja ahdistusta, joillekin jopa syvää inhoa erilaisuutta kohden. Erilaisuus sallitaan, jos se kohdistuu yleisesti hyväksyttyihin aatteisiin kuten sukupuoleen, ilmastonmuutokseen tai kansalaisuuteen, mutta perussuomalaisuutta ei sallita. Siinä on jotain niin syvällistä ja läpitunkevaa pahuutta.

Tuo edellä esittämäni oli hyvin karrikoitu esimerkki. Perussuomalaiset ovat tuoneet ja tuovat uutta ja erilaista poliittista ajattelutapaa. Populistista niin kuin yleensä heitetään. Jos populismia pohditaan terminä tarkemmin, on se puhtaasti jokaiseen poliittiseen puolueeseen kuuluvaa toimintaa. Sitä tulee niin oikealta, vasemmalta kuin keskeltäkin. Se voidaan kokea joko demokratiaa heikentävänä tai lisäävänä. Hyvin luonnollinen ilmiö poliittisessa päätöksenteossa. Vaaleja ajatellen perussuomalaisten äänekäs vastustaminen on myös tavallaan kansan kiihottamista puoluetta vastaan.

Pelko, ahdistus ja tuska nousee gallupeista. Kun perussuomalaisten kannatus nousee, niin meteli kovenee. Tässäkään perussuomalaiset eivät ole ainoita. Tämäkin kuuluu tyypilliseen vaalipropagandaan, jota harjoittaa joka ainokainen puolue. Itse en ota tätä metelöintiä pahana ilmiönä. Tärkeintä politiikassa on, että puolue jää äänestäjien muistiin. Tätä varmaankin voitaisiin kutsua ilmaiseksi mainonnaksi.

Yhteenvetona toteaisin lopuksi, että Nurmijärvellä kyetään tekemään hyvää yhteistyötä yli puoluerajojen, vaikka välillä räiskyykin. Vaalien jälkeen on puhallettava yhteen hiileen ja unohdettava vaalikirveet. Uudet valtuutetut istahtavat toivottavasti valtuustosalin penkkeihin ja ottavat ohjat käsiin kohti ilmiömäistä Nurmijärveä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nurmijärvi, kuntavaalit, some, perussuomalaiset

"Äärihallaaholaisuutta"

Maanantai 25.9.2017 klo 11.30 - Maiju Tapiolinna

Syvä huokaus! Matti Torviselta ovat aamulääkkeet jääneet väliin. Jos kannattajakorttien keruu ei onnistu, kenen on vika? Olisko niin, ettei Sininen tulevaisuus kuitenkaan ole niin houkutteleva vaihtoehto kuin luulivat? Eiköhän valtaosa suomalaisista osaa erottaa pehmoisen audin takapenkin ja opposition toisistaan.

Syvimmiltään tässä on kyse ollut alunperinkin siitä, ettei haluttu demokratian toteutuvan puolueessa. Puheenjohtajavaihdos oli väistämätön seuraus kentällä kasvaneesta tyytymättömyydestä ja puoluekokouksessa siitä äänestettiin täysin reilulla pelillä. Naurettavaa edes väittää, että puoluekokouksen kaltainen massa ihmisiä saataisiin masinoitua äänestämään halutulla tavalla. Äänestystulos kertoi muutostarpeesta perussuomalaisissa.

Torvinen syyttää nyt kannattajakorttien keräysvaikeuksista "äärihalla-aholaisia". Mielenkiintoinen termi sinällänsä! Mahtaneeko sinisten leirissä vallita "äärielolaisuus"? Puoluetoimistomme on myös Torvisen mukaan lobbareista koostuva porukka, joka käskyttää mustamaalaamaan sinistä tulevaisuutta. Torvisen kannattaisi varmaankin ottaa laput silmiltään ja vilkaista hieman sivuilleen. Ihmisiä ei kannata pitää tyhminä. Ei tarvita mitään lobbausliikettä tai organisoitua mustamaalausta. Kyllä siniset ovat hoitaneet hommansa ihan itse.

Linkki alkuperäiseen juttuun http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709242200414686_pi.shtml

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #perussuomalaiset #hallaaho

Puuttuva juuri korvataan titaanilla

Lauantai 2.9.2017 klo 0.10

Viikonlopun paikallislehdessä oli mainio pilakuva Nurmijärven Perussuomalaisten viime aikojen tapahtumista. Artisti oli kerrassaan taidokkaasti yhdistänyt sisäilmaongelmien vuoksi suljetun hammashoitolan ja Nurmijärven Perussuomalaisten valtuustoryhmästä omaan valtuustoryhmäänsä lähteneet kaksi valtuutettua sekä minut valtuustoryhmän puheenjohtajana. Arvon piirtäjälle on aivan pakko nostaa peruukkia, sillä hänellä on tilannekomiikka hallussaan.

Olen pari kertaa elämässäni joutunut käymään särkypäivystyksessä hammaskivun vuoksi. Ensimmäisellä kerralla selvittiin juurihoidolla, mutta toinen kierros vaatikin hampaanpoiston. Taitava hammaslääkäri hoiti kaluston kuntoon ilman suurempaa tuskaa.

Viime puoluekokous oli kuin särkypäivystys. Toisilla kipu yltyi niin kovaksi, ettei tehokkaasta hammashoidosta huolimatta hammasta voitu pelastaa. Oli myös niitä, jotka  juurihoidon jälkeen saivat säilytettyä  hampaansa. Tähän väkeen mahtui myös niitä, jotka eivät peruuttaneet varattua aikaa ja jäivät saapumatta vastaanotolle. Päätöksiin voi vaikuttaa vain äänestämällä ja se vaatii läsnäoloa puoluekokouksessa.

Hammaskivusta saatiin esimakua uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa. Lomamatkalleni kuulin kummallisia huhuja, jotka sitten eskaloituivat ennen paluutani. Valtuustoryhmämme oli kutistunut neljään kuuden sijasta. Hammassärky oli yltynyt  ja hampaanpoisto oli ollut ainoa vaihtoeto. Kuka sitten lienee ollut hammaslääkärinä, jäi hieman avoimeksi. Valelääkärit yleensä poimivat kermat kakun päältä puuduttamatta.

Nykyään hammashoito on kehittynyttä, eikä turhista koloista hammasrivistössä tarvitse kärsiä. Hammasimplantti on puuttuva juuri , joka korvataan titaanilla. Näin se on Nurmijärven Perussuomalaisillakin. Vanhan hampaan tilalle tulee uusi ja kaunis hammas, joka ei pienistä halkeile.

pilakuva.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #nurmijärven perussuomalaiset

Sopimattomat perussuomalaiset

Tiistai 13.6.2017 klo 0.12

Olen koettanut laskea kuinka monetta kierrosta haudassaan heittää Tony Halme. Perussuomalaisten puoluekokous on puhunut ja uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Jussi Halla-aho. Päätöksessä on kyse sisäisestä valinnasta, mutta tästä kehitelläänkin megaluokan hallituskriisi. En voi väittää, ettenkö olisi osanut odottaa tätä. Siksi taajaan ovat Sipilän ja Orpon bongorummut takoneet sanomaa yhteistyön loppumisesta, mikäli Brysselin nuiva erakko valittaisiin puheenjohtajaksi.

Sipilä ja Orpo ovat naamioineet epäonnistuneen hallitusohjelman Perussuomalaisen arvomaailman taakse. Nämä kaksi herraa hyväksikäyttävät Jussi Halla-ahon valintaa tyytymättömyytensä välikappaleena ja vetelevät marionettien naruja ylhäältä. Olemme keskellä hallituksen hajoamista, jonka ovat aiheuttaneet nämä lahjakkaat narunvetelijät, eikä suinkaan Perussuomalaisten puheenjohtajavalinta.

Tony Halme tunnettiin suorasukaisista ja lahjomattomista sutkautuksistaan. Eipälemättä nytkin viikingillä olisi tähän tilanteeseen alastonta sanottavaa.  Jussi Halla-aho on älykkö, joka harkitsee sanansa ja kertoo avoimesti mielipiteensä, kun kokee siihen olevan tarvetta. Halme ja Halla-aho ovat legendoja. Heillä molemmilla on valtaisa karisma, jossa korostuu peittelemättömästi oman kansan hyvinvointi. Toinen on poissa, mutta toinen vahvasti kiinni tavallisen kansan arjessa.

Älä anna pelolle valtaa! Näin hoetaan, kun jotain odottamatonta tapahtuu. Nyt on pelolle antautunut maamme presidentti, pääministeri ja valtiovarainministeri. Tosin, voi olla, että pelon sijaan määräävä tekijä onkin sopiva kauppahinta. Kuka hyötyy ja miten, perussuomalaisten pudottamisesta pannukakun laidalta? Saako Vaasa päivystysairaalansa? Kiristyykö alkoholipolitiikka? Aivan sama, mikä on kauppatavarana.Merkttävä tekijä on, kuka maksaa ja miten.

Sipilä levittää siipensä niiden suojaksi, jotka kokevat poliittisen kotinsa palaneen viikonlopun puoluekokouksessa. Tarjoaa suojaa kuten antaisi kotinsa laittomasti maahan tulleille. Ja mitä tekee presidentti?  Hän puuttuu häikäilemättömästi sisäpolitiikkaan sekä kiihottaa Kokoomuksen ja Keskustan Perussuomalaisia vastaan. Orpo suree lahjapaketiksi käärityn Soten perään tukien Niinistöä ja Sipilää hallituksen kaatamisessa.

Surkuhupaisat Robin Hoodit vailla vertaansa sillä erotuksella, että ottavat köyhiltä ja antavat rikkaille. Maailmaa syleilevä kolmikko vie köyhän kukkarosta vuoretkin. Ehkä Perussuomalaisille oppositio on parempi vaihtoehto kuin olla huijarikolmikon taluttimessa. Muistaa kannattaa, että Perussuomalaiset vielä nousevat kuin Fenix-lintu tuhkasta.

1 kommentti . Avainsanat: #hallituskriisi, #perussuomalaiset

Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

Maanantai 22.5.2017 klo 0.20 - Maiju Tapiolinna

Vihdoin ja viimein olen saanut muutamat velvollisuudet hoidetuksi ja pääsen keskittymään puoluesihteeriehdokkuuteen täydellä tarmolla. Kiertäisin mielelläni jokaisen piirin ja yhdistyksen jo ehdokasaikana, mutta en valitettavasti leipätyöni vuoksi siihen pysty. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö puoluesihteerinä kiiruhtaisi paikkakunnalta toiselle. Kolmivuorotyö sairaanhoitajana jää vasta sitten, kun nuija kopauttaa minut uudeksi puoluesihteeriksi. Seuraavan kolmen viikon ajan pyhitän kaiken vapaa-aikani tähän mittelöön ja tulen kutsumaan itseni kylään!

Esittelyvideoni on viimeistelyä vailla valmis ja muutakin materiaalia on tulossa ihan lähipäivinä. Tulevaan tehtävään vaaditaan pitkää poliittista kokemusta. Poliittinen ansioluetteloni löytyy kotisivuiltani. Se on varmasti tutustumisen arvoinen.

Menneissä kuntavaaleissa ideoin oman lehden sekä lehden paikallisyhdistyksellemme. Yhdistyslehden idea ja pohja kopioitiin pariin muuhunkin yhdistykseen menestyksellisesti. Hienoa, pyörää ei koskaan kannata keksiä kokonaan uudelleen. Toimin paikallisyhdistyksemme vaalipäällikkönä toista kertaa. Kunnallisvaaleissa 2012 saatiin Nurmijärven Perussuomalaisille viisi uutta valtuustopaikkaa kolmen entisen lisäksi. Kauden aikana tapahtui kaksi loikkaa toisiin puolueisiin. Nyt 2017 kuntavaaleissa onnistuimme säilyttämään kuusi valtuustopaikkaa ja kannatuksemme putosi ainoastaan himpun edellisestä ollen yli 4 % enemmän kuin valtakunnallinen perussuomalaisten kannatus. Voisin väittää, että vaalimenestyksen takana oli yhdistyksen ja ehdokkaiden saumaton yhteistyö, joka saatiin aikaiseksi delegoimalla tasaisesti tehtäviä kaikille.

Sain neljänneksi eniten ääniä Nurmijärvellä eli 557, jolla ylsin sijalle 20 puoluetasolla. Edellisissä vaaleissa sain 201 ääntä, joten äänten kasvu% edellisistä vaaleista oli 177 %. Huimaa sinällänsä, kun ajattelee, miten PS-kannatuksen ylipäätään kävi. Kannatuksen nostaminen vaikeassa tilanteessa vaatii valtaisaa työtä ja poliittista kokemusta. Pelkästään sormien napsauttaminen ei riitä. Vaalitulokseni kuntavaaleissa on yksi esimerkki siitä sisukkaasta työstä, jota puolueen eteen teen. Puoluesihteerinä jatkan samaa tiukkaa linjaa, jolla menestytään maakuntavaaleissa, presidentinvaaleissa sekä eduskuntavaaleissa.

Minulle politiikka on intohimo ja polttoaineena ovat haasteet! Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

1 kommentti . Avainsanat: #perussuomalaiset #puoluesihteeri

Poliittisen syyskauden avaus

Sunnuntai 14.8.2016 klo 17.35 - Maiju Tapiolinna

Nurmijärven PS avasi syksyn poliittisen kauden ja kuntavaalitaiston tänään Kirkonkylän markkinoilla. Aamun rankkasade ja kehno keli verotti kävijöitä, mutta ilma komistui ja väkeä kävi tasaisesti teltalla jutustelemassa. Galluppien perusteella olisi voinut odotella melkoista syöksyvirtausta teltalla, mutta tänään taas nähtiin, miten media ohjaa tuloksia.

Ihmisistä huokui yleinen tyytymättömyys hallituksen toimiin ja kyllästyneisyys tasaisesti kaikkiin puolueisiin. Toki muutama tomerakin kävijä joukossa oli, mutta tyytyväisenä poistuivat teltalta PS-lehti kainalossa. Ymmärrettävästi ikäihmiset kokivat asemansa kurjaksi terveyspalveluiden ja lääkekorvausten suhteen sekä kritisoivat kovasti YLE-veroa ja sen pakkomaksamista surkeasta ohjelmatarjonnasta huolimatta. Yhtenä keskeisenä teemana oli poliittisin mandaatein saatujen johtajapestien ikuisuus ja ylisuuret palkkiot. Nuhteita tuli Soinille lammasmaisuudesta, mutta toisaalta myös ymmärrettiin se, ettei yksi puolue tee hallitusta ja kompromisseihin on pyrittävä.

Hyvä fiilis jäi ja erityisen mukavaa oli tavata omia uskollisia äänestäjiä, joita kävi mukavasti teltalla tervehtimässä.  Juuri heidän ansiostaan tätä jaksaa tehdä vuodesta toiseen.

Kiitos taas meidän upealle PS-porukalle, jotka sadetta ja tuulta uhmaten kasasitte teltan sillä aikaa, kun nukuin yövuoron jälkeisiä unia. Päästessäni teltalle paistoi jo aurinko kirkkaalta taivaalta. Toin kuulemma auringon mukanani. Olette te pojat ihania!

Seuraavan kerran Nurmijärven PS telttailee Rajamäen kyläpäivillä 27.8. Valitettavasti osaltani tuo tapahtuma jää lomamatkan vuoksi väliin, mutta toivoa sopii, että periscopesta näen parhaat palat meidän teltalta. Jussi Niinistö vierailee entisessä kotikunnassa ottaen vastaan ilmoittautumisia uusilta kuntavaaliehdokkailta. Kekseliäät miehemme ovat kehittäneet ihan mahtavan ohjelmanumeron, jota et voi missata! Tule siis PS-teltalle aitoon tunnelmaan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #nurmijärvenps, #kirkonkylänmarkkinat, #perussuomalaiset

Maahantulo haltuun ? rajat väliaikaisesti kiinni

Perjantai 29.1.2016 klo 17.17

Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallituksen kannanotto 28.1.2016

JULKAISUVAPAA HETI

Maahantulo haltuun – rajat väliaikaisesti kiinni

-Suomen tulee väliaikaisesti irtautua toimimattomasta Schengen-sopimuksesta avoimien rajojen osalta ja päättää itse, millä ehdoilla Suomeen saavutaan. Turvallisista maista saapuvia turvapaikanhakijoita ei tule laskea maahan, Uudenmaan perussuomalaisten maahanmuuttotyöryhmän puheenjohtaja ja Uudenmaan perussuomalaisten piirihallituksen 1. varapuheenjohtaja Maiju Tapiolinna sanoo.

Poliisihallinnossa turvapaikanhakijoista vastuussa olevien henkilöiden on käytävä kertomassa turvapaikanhakijoille maamme lakien mukaisesta ikään ja sukupuoleen riippumattomasta henkilökohtaisesta koskemattomuudesta. Koskemattomuuden rikkomisesta seuraa rangaistus ja este turvapaikan saannille.

Suomesta ja Euroopasta kotimaihinsa palaneiden alueita tulee pitää turvallisina turvapaikkahakemuksia käsiteltäessä.

Vastaanottokeskusten toiminnalle on saatava hintakatto, jotta turvapaikanhakijoiden ympärillä pyörivä villi rahastus saadaan kuriin ja siitä valtiolle aiheutuvat kulut voidaan minimoida.

Ihmissalakuljettajien toiminta rajoillamme tulee tehokkaasti estää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #perussuomalaiset, #uusimaa, #schengen

Mäenpään pahapoika

Torstai 3.12.2015 klo 0.56 - Maiju Tapiolinna

Voi meitä suurisuisia perussuomalaisia! Taas on enteriä painettu ennen kuin sisältöä on tarkoin punnittu. Tällä kertaa ei kyseessä ole Immos-kohu, vaan asialla on ollut Ilmajokelainen varakansanedustaja Juha Mäenpää. Onhan se toki tahditonta sanoa, että rukouksiini on vastattu, kun joku on mennyt tuikkaamaan tuleen Niinisalon uudeksi vastaanottokeskukseksi tarkoitetun kerrostalon.

Juhan hyvin tuntien tiedän, että sormet syyhysivät näppäimistöllä ja teksti pamahti eetteriin ennen kuin harkinta ylitti julkaisukynnyksen. Ja aivan varmasti tiedän, ettei Juha todellakaan ole rukoillut vastaanottokeskuksen palamisen puolesta, vaan tämä oli Juhan hätähuuto Suomen kansan puolesta. Minä en tuomitse Juhaa sanomisistaan.

Suomessa pitäisi olla sananvapaus, joka on kansalaisen perusoikeuksiin kuuluva oikeus ilmaista julkisuudessa mielipiteitään joutumatta rangaistuksi. Laissa on rajoituksia sananvapaudelle, eikä se saa loukata toista oikeushyvää. Pohdittavaksi jää, rikkoiko Juhan sanomiset sananvapauden rajoituksia. Noussut kohu ei kuitenkaan ole suhteessa sanomisiin. Juha varmasti oppi tästä läksynsä ja seuraavan kerran lukee postauksensa pariin kertaan ennen julkaisua.

Olisi se monella muullakin paikallaan harkita sanomisiaan. Valitettavasti vain tämä turvapaikanhakijoiden ryntäys Suomeen sekä sen ympärillä pyörivä järjetön liiketoiminta on löysyttänyt monien kielenkannattimet sekä saanut ihmiset tekemään ajattelemattomuuksia. En häpeä sanoessani, että ymmärrän hyvin ihmisten tunteita, jotka tekojen takana ovat.

Tuomitsen väkivaltaisuudet ja tuhotyöt, koska ne eivät vie asiaa eteenpäin. En halua meidän kantasuomalaisten olevan samanlaisia barbaareja kuin naisia raiskaavat turvapaikanhakijat. Meillä on oikeus puolustaa omaa maatamme sanallisesti ja suojella sitä perintönä lapsillemme. Tämä on isänmaamme, jonka eteen sotiemme veteraanit ovat taistelleet.

1 kommentti . Avainsanat: #turvapaikanhakijat, #sananvapaus, #perussuomalaiset

Takki on saman värinen molemmin puolin

Torstai 8.10.2015 klo 14.53 - Maiju Tapiolinna

Perussuomalaiset sukeltaa, kannatus on romahtanut kirkuvat päivän pääotsikot. Luvut tulivat kuin vastauksena eiliseen blogiini äänestäjien sitouttamisen tärkeydestä ja aktiivisesta tiedottamisesta. Neljän kuukauden hallitustaival on aivan liian lyhyt todellisen kannatuksen arvioimiseksi, mutta se on vakavasti otettava varoitus äänestäjiltä.

Vaalivoittoa tärkeämpää on kentän sitouttaminen. Kannatuksen romahtamisessa on kyse ajantasaisen tiedon puutteesta. Odotukset Perussuomalaisten mahdollisuuksista vaikuttaa hallituksessa ovat olleet suuret ja pettymys näkyy nyt kannatusprosentin laskussa, joka on ihan luonnollista.

Tästä on turha maalailla puolueen hajoamista tai hallituksesta lähtöä. Perussuomalaiset ovat puolue, jota tarvitaan siinä missä muitakin, meillä ei ole syytä häpeään. Perussuomalaisten takki on saman värinen molemmin puolin. Sitä ei tarvitse kääntää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #puolueidenkannatus #perussuomalaiset

Tynkkysen lista

Keskiviikko 7.10.2015 klo 20.17 - Maiju Tapiolinna

Sebastian Tynkkynen nostatti melkoisen kohun vaatimalla Perussuomalaisten puoluevaltuuston, eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteistä kokousta. Tynkkynen haluaa yhteiskokouksen selkeän kannan hallitusohjelmaan jo tehdyistä kirjauksista hallitun maahanmuuton ja tukipaketittoman markkinatalouden puolesta. Mediassa yhteiskokouksen järjestäminen on  haluttu ymmärtää vaatimuksena hallituksesta lähtöön ja jopa epäilty sen ennakoivan puolueen kahtia jakautumista. Toimittajat odottavat uusia otsikoita ja Perussuomalaisten keskinäistä käsirysyä.

Syitä ja seurauksia on joskus hyvä pohtia. Sebastian Tynkkysellä ei varmasti ole pahat mielessä, vaan hän haluaa aidosti avointa keskustelua kentän ja puoluejohdon välille yhteisten näkemysten luomiseksi. Ihan samaa tapahtuu muissa puolueissa, mutta ne osaavat tapella suljettujen ovien takana ja ennen median eteen astumista ojennetaan nuttura ja väännetään irvistys hymyyn. Näinhän meidänkin pitäisi tehdä, eikä puida mediassa sisäisiä asioita, jotka johtuvat pitkälti tiedottamisesta tai oikeammin sen puutteesta.

Käsittääkseni Tynkkynen oli informoinut puoluejohtoa aikeistaan. Tuolloin olisi pitänyt molempien osapuolien ottaa kupposet kahvia ja pohtia tavasta hoitaa asia ilman mediaa. Jos keskusteluyrityksiä on ollut, eivät ne ainakaan ole kovin hedelmällisiä olleet. Vanha sanonta hyökkäys on paras puolustus, tuli sitten tässäkin toteen näytetyksi. Lauma vahingoniloisia hyeenoja odottelee kynät terävinä Perussuomalaisten kannalta mahdollisimman epäedullista ratkaisua.

Näen nyt kenttää hiertävän tilanteen pitkälti puutteellisen tiedottamisen ongelmaksi. Massiivisen vaalivoiton jälkeen äänestäjät olisi pitänyt tiukasti sitouttaa puolueeseen, joka onnistuu täsmällisellä ja suunnitellulla tiedottamisella. Kun kenttäväki ei tiedä mitä tapahtuu ja miksi tiettyjä päätöksiä tehdään, eivät he myöskään voi ratkaisuja äänestäjille perustella. Monien mukaan kenttä on elänyt iltapäivälehdistöltä saadun tiedon varassa ja vetänyt omia johtopäätöksiä hätiköidysti.

En toki syytä puoluejohtoa siitä, ettei mitään tietoa olisi tihkunut. Sitä vain on tullut liian harvoin. Kentän rauhoittamiseksi olisi riittänyt muutaman virkkeen lyhyet tiedonannot jäsenistölle sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa. Kaikki eivät käy lukemassa Suomen Uutisia tai hae tietoa päätöksistä eduskunnan sivuilta. Puolueen tehtävä on tarjoilla tietoa jäsenistölle mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Jäsenistön on ymmärrettävä se, ettemme pysty hallituksessa yksin toteuttamaan meidän tahtoamme ja joudumme tekemään kipeitäkin joustoja. On myös muistettava, että muiden puolueiden tekemät vaalilupaukset  ja hallituksen tekemät päätökset eivät kohtaa yhtään paremmin kuin meidänkään. Jos haluamme olla sylkykuppeina ja valtakunnan pelleinä, voimme politiikan sijaan riidellä julkisesti. Itse päätämme sylkykupin syvyyden.

Puoluejohdon vastuulla on ottaa tiedottaminen napakasti haltuun. Kaikkien vastuulla on typerän keskinäisen nokittelun lopettaminen. Uskon edelleen vahvasti Perussuomalaisten yhtenäisyyteen ja kasvukipujen helpottumiseen. Olemme juuri ja juuri murrosiän ylittänyt puolue ja meidän on aikuistuttava.  Ilman kentän täydellistä tukea ei puolueemme olisi tehnyt tuplajytkyä, emmekä olisi tällä hetkellä toisiksi suurimpia. Riitely mediassa on tyhjänpäiväistä ja sillä rikomme saavuttamamme vaalivoiton sekä teemme meistä naurettavia.

 

 

2 kommenttia . Avainsanat: #Perussuomalaiset, #SebastianTynkkynen

Perussuomalainen eduskunta

Perjantai 11.9.2015 klo 9.32 - Maiju Tapiolinna

Viime päivien uutisoinnin perusteella Suomen hallituksessa on 14 perussuomalaista ministeriä ja eduskunnassa on 200 perussuomalaista kansanedustajaa. Melkoinen jytky!

Hallituksen syntisäkin rooli on pudonnut perussuomalaisten niskaan, no luonnollisesti syystä, ettei eduskuntaan viime vaaleissa tullut valituksi kuin perussuomalaisia.

Ottamatta nyt kantaa hallituksen tekemiin päätöksiin, jotka kirskuvat edelleen takahampaissani, ei näiden päätösten takana ole pelkästään perussuomalaiset. Ei pelkästään Perussuomalaisten ovi käy ulos. Samassa tahdissa läpättää myös Keskustan ja Kokoomuksen ovi, mutta kahden viimeksi mainitun kohdalla media ei saisi lehteään myydyksi. Perussuomalaiset myy, väitteen perusteella milloin mitäkin.

Rapatessa roiskuu, olemme hallituspuolue, emme tee päätöksiä yksin ja se näkyy piikkeinä kannatuksessa. Oppositiosta on helppo huudella, sen me myös tiedämme. Ovi käy myös sisään ja uusia jäseniä tulee.

Valitettavaa on, että muutamia pitkän linjan perussuomalaisia on lähtenyt riveistämme. En usko, että hallituksen viime päivien tekemät päätökset ovat olleet ainoa syy lähtöpäätökseen ja toivoisin muilta eroa harkitsevilta malttia. Ikävät päätökset kuuluvat politiikkaan, hallituksen tekeleitä selittelee kenttäväki toreilla, mutta niinhän se on ollut aina.

Jos asiakas ostaa pilaantuneen kalan kaupasta, niin kassan vika se viime kädessä on. Hallitus on nyt kalatiski, leikkaukset pilaavat elintarvikkeen ja me perussuomalaiset olemme kaupan kassa, jolle asiakkaat purkavat ensimmäisen pettymyksensä epäonnistuneesta illallisesta.

Olimme mukana myös yli odotusten onnistuneella aterialla.  Kalatiski pullisteli pyyntituoretta saalista, eikä ovi käynyt kuin sisälle.

Vaalivoiton hetkellä riemuittiin, nyt kannetaan vastuuta. Ei ole olemassa puoluetta, jossa päivästä toiseen kilistellään maljoja. Nyt vaaditaan jaksamista. On hetkiä, jolloin ei ole kivaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #sipilänhallitus #leikkaukset #perussuomalaiset

Rekkajonoja ja kamikaze ohituksia taloudessa

Lauantai 10.8.2013 klo 11.10 - Maiju Tapiolinna

Niin se kesä taas meni melkein huomaamatta ja erityisesti kesäloma ansiotyöstä suorastaan vilahti vaihtuvina maisemina ohi! Loma kyllä oli yksi parhaista vuosiin.

Kesäloma alkoi komeasti Joensuun puoluekokouksella, jossa Jussi Niinistöstä tuli puolueemme uusi varapuheenjohtaja ja Riikka Slunga-Poutsalosta saimme erinomaisen puoluesihteerin. Erityisesti tätä kaksikkoa lähdin kannattamaan ja tukemaan, mutta muutkin kokouksen valinnat olivat erinomaisia!

Lomalla poikkesimme Tallinnassa, mutta varsinainen matkakohteemme oli Budapest Unkarissa, jonne kuljimme Eestin, Latvian, Liettuan, Puolan, Tsekin ja Slovakian halki nähden aitoa kurjuutta ja EU-varoin rakennettua ylellisyyttä. Mahtavia tauluja tienvarsilla, mitä milloinkin oli EU-rahalla rakennettu. Sinne ne meidän suomalaistenkin verorahat ovat uponneet lisäämään oman maan velkaantumista. Erityisesti ovat vielä uponneet kasvattamaan jo vauraiden varallisuutta ja lisäämään köyhien köyhyyttä.

Jokaisessa euro-maassa oli selkeästi kalliimmat hinnat kuin omaa valuuttaa käyttävissä. Erityisenä esimerkkinä Puola, josta pois lähtiessämme jouduimme todellakin tekemään töitä tuhlataksemme 200 zlotya seteleitä ja kolikoita eli noin 50 euroa! Sillä rahalla olisi paikallisesta marketista ostanut lähestulkoon kahden viikon ruuat nelihenkiselle perheelle. Keliaakikkona hämmästelin gluteenittoman leivän ja jauhojen hintaa. Suomessa pienikin gluteeniton leipä maksaa keskimäärin 4,5 €, mutta Puolassa samalla rahalla sai ostaa viisi isoa leipää. Olisikohan tuossa osaltaan vaikuttamassa arvonlisävero ja yritysten verotus sekä erityisesti polttoaineverotus! Kuljetuskustannukset ja verot näet löytyvät Suomessa suoraan kuluttajahinnoista!

Toukokuussa tehdessäni saman matkan edellisen kerran sain ihan todellakin huomata Euroopan kulkevan kumipyörillä. Katkeamattomat rekkajonot lipuivat mennen tullen molempiin suuntiin. Nyt heinäkuussa Euroopan aloitellessa lomat, oli huomattavasti rauhallisempaa jopa Puolassa, jonka liikennekulttuuri on välinpitämättömintä, mitä ikinä olen nähnyt! Kapealla tiellä neljä rekkaa rinnakkain ohitti toisensa tai täysin ohituskelvottomassa paikassa takaa tuleva henkilöauto teki kamikaze ohituksia. Ei ihme, että tienvarret olivat täynnä ristejä, kukkia ja kynttilöitä.

Syksy tulee olemaan kiireistä aikaa niin omassa työssä kuin politiikassakin. Edessä on vaikeita päätöksiä ja pitkiä työpäiviä. Säästettävä on kuntataloudessa kursien ja karsien jo tehtyjä päätöksiä ja uusia ennakoiden. Tulevan talousarvion suunnittelu on kuin liikenne Puolassa! Tasaisena virtana jyskyttävät rekat kuvaavat pakollisia menoja ja kamikaze ohittajat synkkiin talouslukuihin sopimattomia investointeja. Talouden tasapainottaminen, käyttötalouden karsinnat, mahdollinen veroprosentin tarkistus sekä tuleva investointiohjelma ja lainanoton hillitseminen vaatii omat ristinsä. Olemmeko valmiita hyväksymään sen tosiasian, että kukkaronpohja ammottaa tyhjyyttään!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nurmijärvi, investoinnit, kuntatalous, perussuomalaiset