Mikä on eduskunta?

Keskiviikko 17.10.2018 - Maiju Tapiolinna

On tässä tullut montaa mieleen, mutta yksi vain on kysymys! Mikä on eduskunta? Kenen asiaa se ajaa? Kenen lakeja se säätää? Keitä se ajattelee ja keiden elämää tahtoo tukea?

Eduskunta tuntuu olevan polkaisuautomaatti, joka potkii köyhää päähän ja voitelee rikasta. Demokraattinen elin se ei ole. Se saa, joka kovimpaa huutaa, kotimaa ei ole mitään ja suomalaisuudella ei ole mitään väliä. Vanhukset saavat nääntyä nälkään, lapsiperheet ovat rasite, köyhät häpeä ja asunnottomat hyödyttömin kasti.

Ken eduskunnan portaita käy, voi kaiken inhimillisyyden heittää. Meidän asioistamme päättävät ihmiset, joilla ei ole inhimillisyyttä. Jotka eivät tunne empatiaa. Joille oma napa on lähinnä.

Vain muutama eduskunnassa ajattelee, tuntee ja tekee toisin. Sellainen on eduskunta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #eduskunta, #inhimillisyys

Pölhöaktivismi on tuomittavaa

Perjantai 3.8.2018 klo 1:34 - Maiju Tapiolinna

Aikamme kettutyttö Aino Pennanen kuvittelee tehneensä suuren urotyön vastustaessaan pakkopalautuksia lentokoneessa. Melkein kollegoiksi voisi tituleerata kolmea kettutyttöä, jotka vuonna 1995 päästivät satoja kettuja irralleen turkistarhoilta luontoon. Heidät tuomittiin kolmesta törkeästä vahingonteosta, vahingonteosta sekä tarpeettoman kivun ja tuskan tuottamisesta eläimille. Vahingonkorvauksia he saivat maksettavakseen noin 800 000 markkaa, joka tuolloin oli melkoinen summa riihikuivaa rahaa.

Lait ovat tehty noudatettaviksi ja rikkomuksista seuraa rangaistus. Pölhöaktivismi on tuomittavaa. Lentokoneen myöhästyttäminen lapsellisella seison, enkä suostu istumaan tempuilla vaatii kunnon vahingonkorvaukset. Palautukset tapahtuvat Suomen lakien mukaisesti, eikä niihin ole nokan koputtamista, vaikka olisi miten Vihreä. Kaikki taloudelliset tappiot ovat kylmästi laitettava pölhöaktivistin maksettavaksi.Törkeää vahingontekoa, jonka vuoksi kanssamatkustajat pahimmillaan myöhästyvät vaihtolennoiltaan ja kyseisen koneen lentoaikataulu jää jälkeen useiden tuntien ajan.

Arvostuskyvyttömänä pidän puolueen puheenjohtajaa, joka pitää rikollista toimintaa hyväksyttävänä ja vieläpä kannustaa moiseen. Hänen mukaansa on kyse kansalaisrohkeudesta. Tonnin stiflat ja keppihevonen samassa varressa sekä keskenkasvuinen anarkisti kuvaa parhaiten moista ajattelumaailmaa. Vihreä vallankumous tarvitsee nyt tuotantoonsa rutkasti kasvinjalostusta, jotteivat rikkakasvit pääse rehottamaan valtoimenaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Pitäisikö suomalaisuus kiintiöidä?

Torstai 21.6.2018 klo 23:13 - Maiju Tapiolinna

Meillä pitää olla naiskiintiöt, mieskiintiöt, sukupuolettomat kiintiöt, kaikille omat kiintiönsä. Kiintiöt vasenkätisille, kiintiöt oikeakätisille. Kaikki pitää kiintiöidä! On pakolaiskiintiö, Sipilä-kiintiö...ei muualla Euroopassa kiintiöitä tarvita!

Onko naisen euro pienempi kuin miehen? On, voi olla, ehkä on tai ei ole. Euroopassa nainen on matriarkka. Perheen pää, äiti ja nainen. Hän ei tarvitse kiintiöitä. Meillä tarvitaan kiintiöt ihan kaikkeen. Mistä se juontaa juurensa? Feminismistä? Huonosta itsetunnosta?

Suomalaiset ovat kadonneet vuoteen 2070 mennessä. Sekoittuneet eri rotuihin, joita maahamme saapuu. Pitäisikö suomalaisuus kiintiöidä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #suomalaisuus

Afrikka muuttaa Eurooppaan

Tiistai 5.6.2018 klo 1:32 - Maiju Tapiolinna

Itä-Euroopan maat eivät halua osallistua EU:n taakanjakoon pakolaisten vastaanottamisessa. Italiassa pelätään maan muuttuvan pakolaisleireiksi. Ranska, Sveitsi ja Itävalta ovat kiristäneet rajavalvontaansa. Unkariin ei edes kannata unelmoida. Rajat kiinni, Eurooppa eurooppalaisille, Suomi suomalaisille.

Nyt taistelemme pelkkiä lillukanvarsia vastaan ymmärtämättä sitä totuutta, ettei jatkuva some-raivo ja vihapuheet maahanmuutosta hyödytä ketään. Suurin ongelmamme ei ole Lähi-Idästä saapuvat turvapaikanhakijat.

Tällä hetkellä noin miljoona afrikkalaista suuntaa kohti Eurooppaa. He etsivät parempaa elämää ja työpaikkaa. Lähi vuosina tulijoiden määrä kasvaa kymmeniin miljooniin. Meillä ei ole vielä pienintäkään käsitystä siitä, kuinka mittavan ongelman kanssa tulemme olemaan tekemisissä.

Afrikan väestön on ennustettu kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä, jolloin siellä asuu 2,5 miljardia ihmistä. Afrikassa on asukkaita jo nyt viisi kertaa enemmän kuin Euroopassa. Kymmenen vuoden kuluttua Afrikan väestön keski-ikä on 21 vuotta, kun taas eurooppalaisten on 45 vuotta.

Kaikki voima tulisi kohdistaa Afrikan nuorisotyöttömyyteen ja hallitsemattomaan väestönkasvuun, jos haluamme säilyttää Euroopan väestön sellaisena kuin se nyt on. Fertiili-ikäisten afrikkalaisten muuttaessa Eurooppaan tapahtuu vääjäämätön rotujen sekoittuminen, joka hiljalleen johtaa valkoisen rodun katoamiseen.

2 kommenttia . Avainsanat: #afrikka, #väestönkasvu #turvapaikanhakijat

Ollaan toteemeja yhdessä

Sunnuntai 8.4.2018 klo 22:02

Olen saanut viestejä, joissa hoitajat kertovat saaneensa työnantajaltaan ikäviä kommentteja, että ovat tykänneet tai kommentoineet facebook postauksiani liittyen hoitotyön arvostukseen tai Erja Penttiin. Pidetään lippu korkealla ja yritetään yhdessä saada asioihin parannusta. Ollaan toteemeja yhdessä, jos niikseen on!

toteemi.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Sote-pomo tylyttää henkilökuntaa

Sunnuntai 1.4.2018 klo 21:33 - Maiju Tapiolinna

Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymän palvelujohtaja Erja Pentti tylyttää julkisen puolen työntekijöitä peräänkuuluttaen heille käytöstapoja ja asennemuutosta (Aamuposti 28.3.) Aamuposti uutisoi Pentin sanoneen Hyvinkään kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavasti: "Julkinen puoli ei tule pärjäämään sote-kisassa yksityisiä vastaan ilman asenteen muuttumista. Valitettavasti palveluote ja asenne eivät ole sellaisia kuin tänä päivänä pitäisi olla. On paljon työntekijöitä, jotka käyttäytyvät töissä kuin toteemit: ilmekään ei värähdä, kun ihminen tulee asiansa kanssa, Pentti sanoi. Käytös- ja tapakoulutus on edessä, jotta julkinen puoli pärjää tässä kisassa.”

Kuntayhtymän hallituksen jäsenenä tunnen syvää myötähäpeää Pentin sanomisista. Pääluottamusmiehenä koen tällaisen räikeän yleistämisen olevan suoran osoituksen arvostuksen puutteesta työntekijöitä kohtaan: eli epäluottamuslause heille, joiden palkka on pieni mutta vastuu suuri. He joustavat ja venyvät ylipitkiin työvuoroihin, kun sijaisia ei saada. He mukautuvat olosuhteisiin, joissa työn raskaus kuormittaa heidän omaa terveyttään, he joutuvat altistumaan epäasialliseen kohteluun ja jopa väkivallan uhkaan.

Työntekijöiltä ei heru ymmärrystä Pentin puheille. Useassa Keski-Uudenmaan kunnassa ollaan käynnistämässä yhteistoimintaneuvotteluja Sote-henkilöstön siirtymiseksi kuntayhtymän palvelukseen. Palvelujohtajan asenne tulevia alaisiaan kohtaan ei anna hyvää kuvaa uudesta työnantajasta.

Keski-Uudenmaan Sote tulee toteutuessaan olemaan yli 3 000 työntekijän työnantaja. Hyvin hoidettu henkilöstöpolitiikka takaa tyytyväiset työntekijät ja tyytyväiset asiakkaat. Puskista huutelulla työyhteisö voi huonosti ja työn laatu kärsii.

Pentin tulisi pohtia, millaisen työantajakuvan hän palvelujohtajana antaa kuntayhtymästä. Erityisesti hänen tulisi miettiä, millainen hän on itse ollut työantajana, sillä hänet on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa korvauksiin henkilökohtaisen avustajansa laittomasta irtisanomisesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: erja, pentti,

Saako synnyttää?

Sunnuntai 11.2.2018 klo 20:10 - Maiju Tapiolinna

Viime viikolla Nurmijärven paikallislehti uutisoi, miten klaukkalalainen äiti synnytti  valtaväylän varrella matkalla sairaalaan. Synnytys tapahtui ambulanssissa, joka ehti täpärästi paikalle, kun vauva päätti kiirehtiä maailmaan.

Tänään uutiset kertoivat, miten Valvira on tiukentanut määräyksiään ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuuluvassa Oulaskankaan sairaalassa synnytetään laittomasti.  Sairaala ei täytä vaadittua 1000 synnytystä vuodessa, vaan jää sadan verran alle. Valviran vaatimusten mukaisesti  sairaalaan on järjestetty anestesiapäivystystä, lasten tehohoitoa ja lastenlääkäripäivystystä. Sekään ei riitä.

Oulaskangas sijaitsee suurten lapsiperheiden alueella. Monisynnyttäjille tulee usein pikainen lähtö sairaalaan, eikä ambulanssikaan ehdi yhtä nopeasti paikalle kuin pääkaupunkiseudulla. Pelko matkasynnytyksistä on aiheellinen, sillä lähimmät synnytyssairaalat sijaitsevat Oulussa ja Kokkolassa, jonne matkaa on reilu 100 km molempiin.

Lyhyistä etäisyyksistä huolimatta matkasynnytyksiä tapahtuu eniten Etelä-Suomessa, jossa sairaalaverkko on tiheä. Vuoden 1991 jälkeen on Suomessa lakkautettu 20 synnytysosastoa. Soten myötä liipasimella tulee olemaan monen muun aluesairaalan synnytysosasto, joka ei määrällisesti tai laadullisesti täytä tulevaisuuden vaatimustasoa.

Ikävää sanoa, mutta keskittämällä synnytykset isoihin sairaaloihin vaarannetaan potilasturvallisuus lisäämällä matkasynnytyksiä. Lapsen synnyttäminen omassa autossa tai taksissa ei todellakaan ole turvallista. Harvalla isällä tai taksikuskilla on kätilökoulutusta takataskuammattina. Ambulanssi ei aina ole parin minuutin matkan päässä. Kuinka monta lasta pitää menehtyä tai vammautua vakavasti ennen kuin palataan takaisin entiseen? Entäpä sitten äitien turvallisuus?

Tulevassa Sotessa hehkutetaan valinnanvapautta. Onko sitä synnyttäjille? Saavatko äidit valita suurten sairaaloiden sijaan lähempänä kotiaan sijaitsevan pienemmän ja viihtyisemmän synnytyssairaalan? Valitettavasti eivät! Tulevaisuudessa vain suuri on kaunista ja keskittäminen tehokasta. Ihmishenki ei maksa mitään.

1 kommentti . Avainsanat: #sote, #synnytys, #matkasynnytykset

Pääluottamusmies - muurinaukossa?

Tiistai 28.11.2017 klo 19:30 - Maiju Tapiolinna

Eräs ystävä pyysi minua perustelemaan sen, miksi minä haluan pääluottamusmieheksi. Pohdin sopivaa kielikuvaa ja sitten mieleeni välähti ajatus siitä, että pääluottamusmies seisoo muurin aukossa.

Aikoinaan, kun linnoitettuja kaupunkeja piiritettiin, pyrki piirittäjä rikkomaan muurit jostain paikasta, että voisi rynnätä kaupunkiin avuttomien siviilien kimppuun. Kun muuri oli rikottu, seurasi totuuden hetki. Puolustajan oli tultava hyökkääjää vastaan tähän muurinaukkoon. Siihen ei mahtunut montaa, vaan ainoastaan yksi, jonka tukena sitten muut seisoivat. Tämän yhden rohkean oli otettava vastaan yksitellen hyökkäävä vihollinen, seisottava muiden kilpenä ja suojana.

Pääluottamusmiehen tehtävä on tällainen. Kun sopimukset murenevat ja toinen osapuoli ei enää kunnioita työntekijää, on pääluottamusmiehen pystyttävä puolustamaan omiaan. Se on hänen tärkein tehtävänsä. On tietenkin osattava neuvotella, ymmärrettävä vastapuolta ja pyrittävä ratkaisuihin, mutta pääluottamusmies on se lopullinen ankkuri, johon tämä ay-järjestelmä nojaa, niin ettei yksityinen työntekijä jää yksin.

Se ”muurilla seisoja” ei peräydy, ei pelkää, ei vapise eikä tingi perusasioista. Niistä tärkeimmistä periaatteista ei anneta periksi. Kun ajat kovenevat ja sopimukset romahtavat – silloin tarvitaan muurin aukolla seisojaa. Minä haluan olla juuri se henkilö. Sinun puolustajasi.

Kommentoi kirjoitusta.

Seksillä veroeuroja

Tiistai 24.10.2017 klo 11:25 - Maiju Tapiolinna

Suomi 100 vuoden edistysaskel olisi bordellitoiminnan laillistaminen Suomessa. Maassamme oltiin huomattavasti edistyksellisempiä 1860-luvulla, jolloin mm. Punavuoressa, Kampissa ja Hietalahdessa oli useita ilotaloja, joissa työskenteli ammattiprostituoidut. He olivat siveyspoliisin tarkastustoimiston kirjoissa ja sukupuolitautien ehkäisemiseksi heille oli järjestetty säännölliset lääkärintarkastukset. Tuolloin bordellitoiminta oli yhteiskunnallisesti säädeltyä ja seksipalveluiden tarjoaminen bordelleissa oli luvallista. Hieman ennen Suomen itsenäistymistä bordellit suljettiin.

Suomessa seksin myynti ja ostaminen on laillista. Rikoslaki kieltää parittamisen, seksin ostamisen ihmiskaupan uhrilta ja seksin mainostamisen. Maassamme arvioidaan vuositasolla olevan noin 8000 rakkauden ammattilaista, joista jotkut tekevät työtä ammattimaisesti ja toisilla kyseessä on tilapäinen kokeilu.

Seksin myynnin ja ostamisen kieltäminen vilahtelee ajoittain poliitikoilta. Suoraan sanottuna en ymmärrä miksi. Laillistetut bordellit poistaisivat alalta hämäräkaupan, saataisiin ammattiliitot ja työehtosopimukset, työterveyshuolto sekä valtion kassaan verotuloja. Toimintaa voitaisiin laajentaa jopa siten, että Kela korvaisi osan esim. vaikeavammaisten seksipalveluista. Bordellit saattaisivat jopa ehkäistä seksuaalirikoksia.

Kaikki me tiedämme, millä nimikkeillä seksiä Suomessa myydään tällä hetkellä. Turha naivistinen ajattelu ja kukkapipot joutavat kaappiin.  Jos rouvat pelkäävät puolisoidensa katoavan seksiammattilaisen matkaan, veikkaan sen olevan täysin turha pelko. Voihan rouvat itsekin käyttää bordellien palveluita haluamallaan tavalla. Laillistettuna jokaiselle sukupuolelle ja sukupuolettomalle löytyisi varmasti omat palvelunsa, joista nauttia. Ollaan rohkeita ja haudataan vanhat tabut! Laillistettu bordellitoiminta ei ole keneltäkään poissa!

 

1 kommentti . Avainsanat: #bordellit, #suomi100

Työtä vieroksuva hampuusi vai ideologinen ajattelija

Maanantai 16.10.2017 klo 12:21 - Maiju Tapiolinna

Ensireaktioni ideologiseen työttömään Ossi Nymaniin oli, että hän on hampuusi työn vieroksuja, joka elelee vain muiden rahoilla ja nauttii yhteiskunnan maksamasta pitkäkestoisesta lomasta. Helsingin Sanomien kirjoituksen kautta muodostui väkisinkin kuva loisesta, joka kehtaa vielä vaatia kansalaispalkkaa. Käsitykseni Ossi Nymanista muuttui kuitenkin radikaalisti katsottuani hänen haastattelun  Aamu-TV:stä. 

Negatiivisen ensireaktion jälkeen jäin kuitenkin pohtimaan samaa, minkä Nyman Aamu-TV:n haastattelussa sanoi. Maassamme on noin 200 000 työtöntä ja 36 000 vapaata työpaikkaa. Jonkun on oltava työtön joka tapauksessa. Miksi sitä ei voisi olla myös vapaaehtoisesti? On toki työtä, jota ei edes haluta tehdä, mutta jätän sen nyt huomiotta, koska se ei ole olennaista.

Periaatteessa yhteiskuntamme ei tapa ketään nälkään, eikä kenenkään pitäisi olla asunnoton. Tiedämme kuitenkin, että maassamme on lukemattomia täydellisessä köyhyydessä ja asunnottomuudessa eläviä kansalaisia. Kaikki heistä eivät ole ideolgisesti työttömiä, eikä työttömyys ole ollut heille edes oma valinta. Turha kerrata, miten työpaikat ovat kadonneet halvan työvoiman maihin jne. Totuus on kuitenkin se, että jokaisen suomalaisen pitäisi saada elää ihmisarvoista elämää.

Kansalaispalkka ei ehkä kuitenkaan ole se huonoin idea. Erilaisten tukien maksaminen ilman työtä eläville tulee kalliiksi. Tukien hakuprosessiin tarvitaan ohjausta sekä käsittelyyn ja maksatukseen lukuisia henkilötyövuosia valtakunnan tasolla. Väittäisin, että kansalaispalkka saattaisi tulla yhteiskunnalle jopa edullisemmaksi kuin nykyinen tukiviidakkojärjestelmä.

Mikään tukimuoto ei ole aukoton ja aina on niitä, jotka eivät osaa rahaa käsitellä, vaikka sitä kottikärryillä syydettäisiin ovesta sisälle. Mielenkiintoista olisi myös nähdä, poistaisiko kansalaispalkka AY-liikkeiden käärimät miljoonat vuokra-asuntojen osinkotuotoista? Ja mitä muita yhteiskunnallisia vaikutuksia sillä saataisiin.

Ossi Nyman on selkeästi ideologinen ajattelija ja nero. Voisiko parempaa mainoskampanjaa saada painotuoreelle kirjalleen. Veikkaan, että Ossin kirja tulee olemaan yksi myydyimmistä esikoisteoksista vuosiin. Hän on kirjailija, eikä koe itseään työttömäksi. Kirjansa myyntituotoista hän myös maksaa veroa ja osallistuu näin osaltaan yhteiskuntatalkoisiin.

1 kommentti . Avainsanat: #ossinyman, #hampuusi, #ideologinenajattelija

"Äärihallaaholaisuutta"

Maanantai 25.9.2017 klo 11:30 - Maiju Tapiolinna

Syvä huokaus! Matti Torviselta ovat aamulääkkeet jääneet väliin. Jos kannattajakorttien keruu ei onnistu, kenen on vika? Olisko niin, ettei Sininen tulevaisuus kuitenkaan ole niin houkutteleva vaihtoehto kuin luulivat? Eiköhän valtaosa suomalaisista osaa erottaa pehmoisen audin takapenkin ja opposition toisistaan.

Syvimmiltään tässä on kyse ollut alunperinkin siitä, ettei haluttu demokratian toteutuvan puolueessa. Puheenjohtajavaihdos oli väistämätön seuraus kentällä kasvaneesta tyytymättömyydestä ja puoluekokouksessa siitä äänestettiin täysin reilulla pelillä. Naurettavaa edes väittää, että puoluekokouksen kaltainen massa ihmisiä saataisiin masinoitua äänestämään halutulla tavalla. Äänestystulos kertoi muutostarpeesta perussuomalaisissa.

Torvinen syyttää nyt kannattajakorttien keräysvaikeuksista "äärihalla-aholaisia". Mielenkiintoinen termi sinällänsä! Mahtaneeko sinisten leirissä vallita "äärielolaisuus"? Puoluetoimistomme on myös Torvisen mukaan lobbareista koostuva porukka, joka käskyttää mustamaalaamaan sinistä tulevaisuutta. Torvisen kannattaisi varmaankin ottaa laput silmiltään ja vilkaista hieman sivuilleen. Ihmisiä ei kannata pitää tyhminä. Ei tarvita mitään lobbausliikettä tai organisoitua mustamaalausta. Kyllä siniset ovat hoitaneet hommansa ihan itse.

Linkki alkuperäiseen juttuun http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709242200414686_pi.shtml

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #perussuomalaiset #hallaaho

Kuka syö padastamme?

Maanantai 18.9.2017 klo 12:02 - Maiju Tapiolinna

Suomessa on yli 25 000 nuorta eläkkeensaajaa. Pääasiallisin syy eläkkeeseen on mielenterveysongelmat. Eläkettä ei heille ole myönnetty kevyin perustein, vaan taustalla on pitkä ja vakava sairaushistoria.

Useisiin nuorten mielenterveysongelmiin olisi varmasti voitu puuttua ajoissa, jos yhteiskuntamme suuntaisi rahavarat oikein. Syrjäytymisen ehkäisyyn ei panosteta riittävästi.

En voi taaskaan olla vertaamatta nuorten mielenterveystyötä ja laittomasti maahan tulevia elintasosurffareita. Meillä ollaan valmiita heittämään miljardit maatamme hyväksikäyttäville muukalaisille, mutta ei omille nuorille. Jotain on mätänä tässä yhteiskunnassa, kun omien arvostus on nolla.

Nuorissa on meidän tulevaisuus, ei parempaa elintasoa hakevissa eri uskontokunnan edustajissa. Heitä ei kiinnosta meidän hyvinvointi, vaan oma napa. Heille on yhdentekevää kuinka monta suomalaisnuorta joutuu eläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi. He syövät meidän yhteisestä padasta ja sylkevät päällemme.

Kommentoi kirjoitusta.

Some-kiusatut

Sunnuntai 17.9.2017 - Maiju Tapiolinna

Some-kiusaajat piinaavat poliitikkoja sekä heidän perheitään. Somesta on tullut kiusauskanava, jossa tavalliset ihmiset saavat lokaa niskaansa. Some on vapauttanut ihmisten sananvapauden ihan uudella tavalla. Ennen saattoi saada nimettömiä kirjeitä tai puhelinsoittoja tuntemattomasta numerosta. Nyt annetaan helposti täysi laidallinen omalla nimellä ja kuvalla tai sitten feikkiprofiililla. Oli miten oli, käytöstavat ovat unohtuneet ja toisten kunnioitus.

Erityisesti sontaa sataa niskaan, jos uskallat ottaa kantaa villinä rehottavaan maahanmuuttoon tai sen lieveilmiöihin, kuten raiskauksiin tai muuhun väkivaltaan. Joudut taatusti melkoisen sanallisen solvauksen kohteeksi, jossa kaikki mielipiteesi tuomitaan vääriksi, sinut haukutaan rasistiksi ja olet muutoinkin ahdasmielinen.

Meillä isoin otsikoin itkevät Orpo ja Marttila siitä, miten heitä kiusataan. On tullut ainakin kolme viestiä. Ja toki kaikki tutkitaan. Voisin mennä poliisin puheille saavillisen solvauksia kanssa ja niihin tuskin saisin edes olankohautusta. Kokeilinkin piruuttani vuosi sitten erään hörhön törkeyksien osalta. Lopputulos oli se, että poliitikkona minut katsotaan julkisuuden henkilöksi, jonka vain on kestettävä enemmän lokaa kuin tavan tallaajan. Ei siis aiheuta tarvetta syyteharkintaan. Mielenkiintoista nähdä, miten nämä korkeamman kulttuurin poliitikot saavat suojaa some-solvaajilta? Onko kohtelu heillä sama?


Kommentoi kirjoitusta.

Mitä islamisaatio tarkoittaa?

Lauantai 16.9.2017 klo 0:13 - Maiju Tapiolinna

Sisäministeri Risikon mukaan islamisaatio tarkoittaa sitä, että yhden puolueen taholta on otettu yksi uskontokunta luupin alle ja vastustetaan vain sitä! Puolesta ja vastaan ovat vain marginaaliryhmät.

Minun luuppini alla on kaikenlainen terrorismi ja sen vastustaminen olkoon sitten uskonto, mikä tahansa! Valitettavasti vain on nähtävissä, mikä uskontokunta syyllistyy pääosin terrorismiin!

Kommentoi kirjoitusta.

Reuters: Isis ilmoittautui Lontoon iskun tekijäksi

Perjantai 15.9.2017 - Maiju Tapiolinna

Ja mitään ongelmaa ei ole? Onpas! Me kaikki, jotka vastustamme terrorismia, olemme ongelma! Olemme vihapuhujia, rasisteja ja vastustamme maahamme laittomasti tulevia. Me olemme ongelma, jolla pyritään vaientamaan terroriteot. Kun meitä osoitetaan sormella, unohtuu todellisuus. Näinhän se menee? Eikö menekin!

Kommentoi kirjoitusta.

Irma on ilmastotappaja!

Lauantai 9.9.2017 klo 11:49 - Maiju Tapiolinna

Väitetään, että ilmastonmuutoksen myötä rajut hurrikaanit olisivat lisääntymässä. Jatkossa myös Suomeen saapuvissa myrskyissä voisi yhä useammin olla hurrikaanin rippeet mukana. Joudumme varautumaan meilläkin pidempään myrksykauteen kuin aiemmin. Nykyisillään pahin kausi on marras-joulukuussa, mutta jatkossa se voi olla jopa syys-helmikuu. Tämä tarkoittaa myös sademäärien lisääntymistä, lumipeiteajan lyhentymistä ja myrskytuhoilta puustoa suojaavan roudan vähentymistä.

Hurrikaanista peräisin ollut Mauri-myrsky aiheutti valtavaa tuhoa ja kaksi kuolonuhria Pohjois-Suomessa 1982. Tapanin myrskyn seurauksena 2011 kaatui paljon metsää ja sähkökatkokset olivat pitkiä. Tapanin myrskyn jälkipyykissä eduskunta sääti sähköyhtiöille uudet toimitusvarmuustavoitteet. Tämä tuntuu edelleen sähkölaskuissamme, kun ilmajohtoja on rakennettu toimitusvarmuuden lisäämiseksi maan alle.

Ilmastonmuutosmalleissa ollaan kahta mieltä myrskytuulien tuulennopeuksien kasvusta. Arvellaan kuitenkin myrskytuulten lisääntyvän Suomen merialueilla, rannikolla ja sisämaassakin. Voimistuvat myrskyt vaativat parempaa varautumista tuhoihin myös Suomessa. Meillä ei ole totuttu ennakoimaan muutaman päivän tarvetta veteen ja elintarvikkeisiin. Pitkät sähkökatkot ovat edelleen mahdollisia ja Suomen olosuhteissa tullaan tarvitsemaan sähkön lisäksi korvaavaa lämmitystä. Omakohtaisissa muistoissa on Janika-myrskyn pitkä sähkökatko vuonna 2001 ja Tapani-myrskyn trombi, joka kaatoi silmieni edessä lukemattoman määrän puita. Tuon trombin muistaa myös koiravanhukseni, joka ei suostu enää ulkoilemaan kovassa tuulessa.

Osaammeko kuvitella Irman valtaisaa tuhovoimaa?  Sen tuulennopeus on kolminkertainen Suomen kovimpiin tuuliin verrattuna. Puuskatuulet voivat pahimmillaan puhaltaa yli 100 metriä sekunnissa. Voi vain kuvitella, miten pienet rakennukset tuhoutuvat sekunneissa ja autot siirtyvät paikoiltaan. Ihmisiä jää kodittomiksi, epidemiat lisääntyvät ja kokonaiset infrastruktuurit katoavat kertaheitolla sen jäljiltä.

Kasvihuonepäästöt ovat yksi syy katastrofaalisten myrskyjen lisääntymiselle, joskin myös maapallon olosuhteiden luontaiset vaihtelut. Irma on ilmastotappaja, jonka edessä olemme aseettomia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #hirmumyrsky, #hurrikaani, #irma, #ilmastonmuutos

Puuttuva juuri korvataan titaanilla

Lauantai 2.9.2017 klo 0:10

Viikonlopun paikallislehdessä oli mainio pilakuva Nurmijärven Perussuomalaisten viime aikojen tapahtumista. Artisti oli kerrassaan taidokkaasti yhdistänyt sisäilmaongelmien vuoksi suljetun hammashoitolan ja Nurmijärven Perussuomalaisten valtuustoryhmästä omaan valtuustoryhmäänsä lähteneet kaksi valtuutettua sekä minut valtuustoryhmän puheenjohtajana. Arvon piirtäjälle on aivan pakko nostaa peruukkia, sillä hänellä on tilannekomiikka hallussaan.

Olen pari kertaa elämässäni joutunut käymään särkypäivystyksessä hammaskivun vuoksi. Ensimmäisellä kerralla selvittiin juurihoidolla, mutta toinen kierros vaatikin hampaanpoiston. Taitava hammaslääkäri hoiti kaluston kuntoon ilman suurempaa tuskaa.

Viime puoluekokous oli kuin särkypäivystys. Toisilla kipu yltyi niin kovaksi, ettei tehokkaasta hammashoidosta huolimatta hammasta voitu pelastaa. Oli myös niitä, jotka  juurihoidon jälkeen saivat säilytettyä  hampaansa. Tähän väkeen mahtui myös niitä, jotka eivät peruuttaneet varattua aikaa ja jäivät saapumatta vastaanotolle. Päätöksiin voi vaikuttaa vain äänestämällä ja se vaatii läsnäoloa puoluekokouksessa.

Hammaskivusta saatiin esimakua uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa. Lomamatkalleni kuulin kummallisia huhuja, jotka sitten eskaloituivat ennen paluutani. Valtuustoryhmämme oli kutistunut neljään kuuden sijasta. Hammassärky oli yltynyt  ja hampaanpoisto oli ollut ainoa vaihtoeto. Kuka sitten lienee ollut hammaslääkärinä, jäi hieman avoimeksi. Valelääkärit yleensä poimivat kermat kakun päältä puuduttamatta.

Nykyään hammashoito on kehittynyttä, eikä turhista koloista hammasrivistössä tarvitse kärsiä. Hammasimplantti on puuttuva juuri , joka korvataan titaanilla. Näin se on Nurmijärven Perussuomalaisillakin. Vanhan hampaan tilalle tulee uusi ja kaunis hammas, joka ei pienistä halkeile.

pilakuva.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #nurmijärven perussuomalaiset

Media on vastuussa vastakkainasettelun luomisessa

Keskiviikko 23.8.2017 klo 9:07

Turun joukkopuukotusta ei olisi ikinä pitänyt tapahtua. Se tapahtui kuitenkin, valitettavasti se oli odotettavissa. Tämä asia ei helpota yhtään kuolleiden läheisiä tai vammautuneita ja heidän lähipiiriään. Eikä niitä, jotka joutuivat omin silmin todistamaan tätä käsittämätöntä verilöylyä. 

Turun joukkopuukotus oli – tunnustetaan nyt tosiasiat – lottovoitto medialle. Saatiin ilmoille paljon uutisia, klikkauksia uutisiin ja mainostuloja. Johtaville poliitikoille puukotus oli varmasti kiusallinen, kun tämän vaalikauden hallituspuolueet ovat omin toimin, tai toimimatta jättämisineen, aiheuttaneet sen että nyt Suomessakin on ääriaineksia. Twitterissä on oltu shokissa ja ladeltu joitain mitään tarkoittamattomia latteuksia. Toiminta on hyvin härskiä, koska nämä päättävissä asemissa olevat ovat varmasti olleet tietoisia päätöksiensä seurauksista jo hyvin pitkän aikaa.

Palataan vielä valtamediaan. Valtamedialla on oma vastuunsa siinä, että kansa on jakautunut kahtia. Lieneekö tarkoituksellista vai psykologisen pelisilmän täydellisen puuttumisen tulosta, on valtamedia, toimittajat ja päätoimittajat vastuussa omalta osaltaan.

Otetaan esimerkiksi viime viikonlopun ja tämän viikon alkupuolen uutiset. Turun Sanomien allekirjoittamattomassa uutisessa nostettiin esille puukotuspaikalla ollut maahanmuuttaja nimen ja kuvan kera ja kerrottiin sankaritarina siitä kuinka hän auttoi loukkaantuneita. Iltapäivälehdissä jo viikonloppuna kerrottiin kuinka maahanmuuttajat auttoivat aktiivisesti loukkaantuneita ja yrittivät estää puukoksia kun taas kantasuomalaiset kaivoivat kännykkäkamerat esiin – hyvin asenteellista ja leimaavaa kirjoittelua, etenkin kun tilanne ei ainakaan kuvamateriaalin perusteella mennyt aivan niin. Mielenkiintoisia kysymyksiä herättää myös se, miten puukottajaa ajettiin joukolla takaa pesäpallomailojen kanssa. Ei ihan ensimmäisenä tulisi mieleen, että kun kaupungille lähdetään, niin otetaanpas pitkävartinen urheiluväline povitaskuun mukaan. 

Jotain hyvääkin median uutisoinnissa on ollut kokonaiskuvan rakentamisen kannalta. Torimyyjän haastattelun perusteella kävi ilmi, että myyntipöytien alla lienee normaalia pitää kättä pidempää. Tämä oli juuri tässä onnettomassa tilanteessa onni. Vain hullu lähtee paljain käsin puuttumaan pitkäteräisen veitsen kanssa tappotarkoituksella liikkuvan toimintaan, ja ilman näitä pesäpallomailoin varustautuneita torimyyjiä uhriluku varmasti olisi ollut suurempi.

Itsensä uhriuttanut Turun Sanomien toimittaja viittasi hyökkäyksessään esimerkiksi Jussi Halla-ahoa vastaan journalistiikan sääntöihin. En ole journalistiikan sääntöihin perehtynyt, mutta on eettisesti ja moraalisesti erittäin kyseenalaista alkaa haastattelemaan ihmisiä, jotka ovat todistaneet käsittämättömiä hirveyksiä ja ovat edelleen shokissa tapahtuneista. Onhan se varmasti hienoa saada ikuistettua sankaritarinoita ja niillä myös saa mahdollisuuden saada paljon klikkauksia, mutta oikeasti toimittaja tekee joko tietoisesti tai tiedostamattomasti hallaa näille ihmisille laittaessaan heitä valokeilaan heikkona hetkenä, kun mieli on edelleen shokissa. Niin kävi myös maahanmuuttajamiehelle, jonka tarinasta löytyi paikalla kuvatun materiaalin valossa aukkoja. Tai ehkä näin ei ollut, mutta mediassa esitettiin hänen tarinansa yhteydessä kuvia jotka asettivat miehen kertoman kyseenalaiseen valoon. Oli saatu hyviä kuvia kantasuomalaisesta miehestä joka oli toiminut oman henkisen hyvinvointinsa puolesta aivan oikein kieltäytyessään haastattelusta ja omien kasvojen ja nimen luovuttamisesta median käyttöön. Hyviä kuvia ei kuitenkaan jätetty käyttämättä vaan rajattiin ainoastaan kasvot pois ja haastateltiin sen sijaan maahanmuuttajamiestä joka haastatteluun suostui ja annettiin samalla ymmärtää että kuvat ja tarina olisivat samasta henkilöstä. Nyt toimittaja on huolissaan miehen turvallisuudesta, kun itse on vastuussa siitä, että hyvä ja myyvä juttu saadakseen altistettiin tietoisesti tämä kyseinen henkilö myös mahdolliselle negatiiviselle julkisuudelle. 

Median edustajilla on vakava itsensä tutkiskelun paikka. Ehkä omassa toiminnassa on jotain pahasti vialla? Voisiko tosiaan olla niin, että julkista sanaa käyttävät ovat itse vähintään pahentaneet Suomessa vallitsevaa vastakkainasettelua, elleivät peräti aiheuttaneet sen?

Kommentoi kirjoitusta.

Sopimattomat perussuomalaiset

Tiistai 13.6.2017 klo 0:12

Olen koettanut laskea kuinka monetta kierrosta haudassaan heittää Tony Halme. Perussuomalaisten puoluekokous on puhunut ja uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Jussi Halla-aho. Päätöksessä on kyse sisäisestä valinnasta, mutta tästä kehitelläänkin megaluokan hallituskriisi. En voi väittää, ettenkö olisi osanut odottaa tätä. Siksi taajaan ovat Sipilän ja Orpon bongorummut takoneet sanomaa yhteistyön loppumisesta, mikäli Brysselin nuiva erakko valittaisiin puheenjohtajaksi.

Sipilä ja Orpo ovat naamioineet epäonnistuneen hallitusohjelman Perussuomalaisen arvomaailman taakse. Nämä kaksi herraa hyväksikäyttävät Jussi Halla-ahon valintaa tyytymättömyytensä välikappaleena ja vetelevät marionettien naruja ylhäältä. Olemme keskellä hallituksen hajoamista, jonka ovat aiheuttaneet nämä lahjakkaat narunvetelijät, eikä suinkaan Perussuomalaisten puheenjohtajavalinta.

Tony Halme tunnettiin suorasukaisista ja lahjomattomista sutkautuksistaan. Eipälemättä nytkin viikingillä olisi tähän tilanteeseen alastonta sanottavaa.  Jussi Halla-aho on älykkö, joka harkitsee sanansa ja kertoo avoimesti mielipiteensä, kun kokee siihen olevan tarvetta. Halme ja Halla-aho ovat legendoja. Heillä molemmilla on valtaisa karisma, jossa korostuu peittelemättömästi oman kansan hyvinvointi. Toinen on poissa, mutta toinen vahvasti kiinni tavallisen kansan arjessa.

Älä anna pelolle valtaa! Näin hoetaan, kun jotain odottamatonta tapahtuu. Nyt on pelolle antautunut maamme presidentti, pääministeri ja valtiovarainministeri. Tosin, voi olla, että pelon sijaan määräävä tekijä onkin sopiva kauppahinta. Kuka hyötyy ja miten, perussuomalaisten pudottamisesta pannukakun laidalta? Saako Vaasa päivystysairaalansa? Kiristyykö alkoholipolitiikka? Aivan sama, mikä on kauppatavarana.Merkttävä tekijä on, kuka maksaa ja miten.

Sipilä levittää siipensä niiden suojaksi, jotka kokevat poliittisen kotinsa palaneen viikonlopun puoluekokouksessa. Tarjoaa suojaa kuten antaisi kotinsa laittomasti maahan tulleille. Ja mitä tekee presidentti?  Hän puuttuu häikäilemättömästi sisäpolitiikkaan sekä kiihottaa Kokoomuksen ja Keskustan Perussuomalaisia vastaan. Orpo suree lahjapaketiksi käärityn Soten perään tukien Niinistöä ja Sipilää hallituksen kaatamisessa.

Surkuhupaisat Robin Hoodit vailla vertaansa sillä erotuksella, että ottavat köyhiltä ja antavat rikkaille. Maailmaa syleilevä kolmikko vie köyhän kukkarosta vuoretkin. Ehkä Perussuomalaisille oppositio on parempi vaihtoehto kuin olla huijarikolmikon taluttimessa. Muistaa kannattaa, että Perussuomalaiset vielä nousevat kuin Fenix-lintu tuhkasta.

1 kommentti . Avainsanat: #hallituskriisi, #perussuomalaiset

Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

Maanantai 22.5.2017 klo 0:20 - Maiju Tapiolinna

Vihdoin ja viimein olen saanut muutamat velvollisuudet hoidetuksi ja pääsen keskittymään puoluesihteeriehdokkuuteen täydellä tarmolla. Kiertäisin mielelläni jokaisen piirin ja yhdistyksen jo ehdokasaikana, mutta en valitettavasti leipätyöni vuoksi siihen pysty. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö puoluesihteerinä kiiruhtaisi paikkakunnalta toiselle. Kolmivuorotyö sairaanhoitajana jää vasta sitten, kun nuija kopauttaa minut uudeksi puoluesihteeriksi. Seuraavan kolmen viikon ajan pyhitän kaiken vapaa-aikani tähän mittelöön ja tulen kutsumaan itseni kylään!

Esittelyvideoni on viimeistelyä vailla valmis ja muutakin materiaalia on tulossa ihan lähipäivinä. Tulevaan tehtävään vaaditaan pitkää poliittista kokemusta. Poliittinen ansioluetteloni löytyy kotisivuiltani. Se on varmasti tutustumisen arvoinen.

Menneissä kuntavaaleissa ideoin oman lehden sekä lehden paikallisyhdistyksellemme. Yhdistyslehden idea ja pohja kopioitiin pariin muuhunkin yhdistykseen menestyksellisesti. Hienoa, pyörää ei koskaan kannata keksiä kokonaan uudelleen. Toimin paikallisyhdistyksemme vaalipäällikkönä toista kertaa. Kunnallisvaaleissa 2012 saatiin Nurmijärven Perussuomalaisille viisi uutta valtuustopaikkaa kolmen entisen lisäksi. Kauden aikana tapahtui kaksi loikkaa toisiin puolueisiin. Nyt 2017 kuntavaaleissa onnistuimme säilyttämään kuusi valtuustopaikkaa ja kannatuksemme putosi ainoastaan himpun edellisestä ollen yli 4 % enemmän kuin valtakunnallinen perussuomalaisten kannatus. Voisin väittää, että vaalimenestyksen takana oli yhdistyksen ja ehdokkaiden saumaton yhteistyö, joka saatiin aikaiseksi delegoimalla tasaisesti tehtäviä kaikille.

Sain neljänneksi eniten ääniä Nurmijärvellä eli 557, jolla ylsin sijalle 20 puoluetasolla. Edellisissä vaaleissa sain 201 ääntä, joten äänten kasvu% edellisistä vaaleista oli 177 %. Huimaa sinällänsä, kun ajattelee, miten PS-kannatuksen ylipäätään kävi. Kannatuksen nostaminen vaikeassa tilanteessa vaatii valtaisaa työtä ja poliittista kokemusta. Pelkästään sormien napsauttaminen ei riitä. Vaalitulokseni kuntavaaleissa on yksi esimerkki siitä sisukkaasta työstä, jota puolueen eteen teen. Puoluesihteerinä jatkan samaa tiukkaa linjaa, jolla menestytään maakuntavaaleissa, presidentinvaaleissa sekä eduskuntavaaleissa.

Minulle politiikka on intohimo ja polttoaineena ovat haasteet! Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

1 kommentti . Avainsanat: #perussuomalaiset #puoluesihteeri

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »