Missä on avoin keskustelu maahanmuuton ongelmista?

Maanantai 7.1.2019 - Maiju Tapiolinna

Maahanmuuton ongelmista on pystyttävä keskustelemaan avoimesti. Lakaisukulttuuri maton alle pois näkyvistä ei voi enää jatkua. Avoin ja asiallinen keskustelu puuttuu poliitikoilta turvapaikanhakijoiden korkeasta rikollisuudesta, maahanmuuttajien heikosta työllistymisestä, kotoutumisen epäonnistumisesta ja siitä, mitä kaikki tämä lysti maksaa veronmaksajille.

Meille tuli kolme vuotta sitten 32 500 turvapaikanhakijaa. Miten se tapahtui? Heille tehtiin Suomi houkuteltavaksi maaksi saapua. Isoin syyllinen tähän oli pääministeri Juha Sipilä, joka tarjosi kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Sana levisi kuin kulovalkea ja rajat paukkuivat. Suomi on ihana ja suvaitsevainen maa. Tulkaa tänne ja kuluttakaa varallisuuttamme.

Turvapaikanhakijat ovat todellakin kuluttaneet kansalaisten veroeuroja ja silti halutaan työntää pää pensaaseen ja nähdä maahanmuutto ylevänä monikulttuurisena lahjana. Valtamedia on lyönyt vettä myllyyn ja aiheuttanut kansan jakautumista puolesta ja vastaan. Suomalaisten mitta alkaa olla täynnä. Kaupakeskuksissa roikkuu kotoutumatonta väkeä, jotka aiheuttavat kauppiaille asiakaskatoa, väkivaltaisia tilanteita ja jatkuvaa poliisin väliintuloa tarvitaan. Avoimesti ei uskalleta edes puhua siitä, miten valtaisia ongelmia maahanmuuttovoittoisten alueiden kouluissa on.

Ihmettelen edelleen, missä kuplassa osa ihmisistä asuu? Heille on edelleen tärkeää täyttää maa väellä, joka ei työllisty, jolla ei ole koulutusta ja joista useat syyllistyvät erilaisiin rikoksiin. Jopa meidän kulttuurimme halutaan vaihtaa tulijoiden kulttuuriin.

Suljen pois tästä kaikki ne asialliset maahanmuuttajat, jotka tekevät työtä Suomessa maksavat veronsa ja ovat omaksuneet maan tavat. He joutuvat kärsimään haittamaahanmuutosta ja heille lyödään väärä leima otsaan. Se on kohtuutonta heille.

Tulevat eduskuntavaalit ratkaisevat kohtalomme. Seuraava iso maahanmuuttoaalto on tulossa. Meillä ei ole siihen varaa. Nyt on uskalletteva puhua avoimesti ja lopetettava syyttely vihapuheesta ja rasismista.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #maahanmuutto

Vihapuhetta

Torstai 6.12.2018 klo 23:51 - Maiju Tapiolinna

"Sydäntä särkee se, miten tytön elämä on pilalla. Koskaan ei unohdu, miten iljettävä raiskaava sikajoukko on nöyryyttänyt nuoren tytön. Kesken aikuiseksi kasvun joutuu vielä lapsena sellaiseen, mitä ei edes moni aikuinen koen elämänsä aikana.

Olen myös tasan varma siitä, että nämä törkyperseäijät tekevät yhteistyötä tyydyttääkseen himonsa lasten kanssa. Jokainen raiskaustapaus on liikaa! Vaarassa ei ole pelkästään tytöt ja naiset Oulun seudulla, vaan kaikki ympäri Suomen.

Näiden eläimelliset himot omaavien joukko soluttautuu pitkin Suomea ja tuhoaa monen lapsen ja nuoren elämän. Jokainen elukka koneeseen ja palautukseen. Täällä ei ole tilaa tuolle alhaiselle sontajoukolle!"

Yllä olevan kirjoituksen julkaisin Facebookissa muutama päivä sitten. Onko Facebook lastenraiskaajien asialla, vai miksi sain kirjoituksesta vihapuhevaroituksen? Jokainen voi lukemalla päätellä, täyttääkö julkaisuni vihapuheen merkit? Kyseessä on kannanotto Oulun tapauksiin ja perustuu puhtaasti lehdistöstä saatuihin tietoihin. Ilmeisesti seuraajissani on henkilö tai henkilöitä, joihin kalikka kalahti. Surullista!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #vihapuhe #Oulu

Kotoutumisen arviointi ontuu Nurmijärvellä

Keskiviikko 14.11.2018 klo 13:33 - Maiju Tapiolinna

Kunnanhallitus on päättänyt esittää, että vuonna 2019 Nurmijärvi ottaisi 20 – 25 kiintiöpakolaista ja että heidän kotoutumistaan arvioitaisiin ennen seuraavien kiintiöpakolaisten vastaanottoa hyvissä ajoin ennen vuotta 2023.

Valtuusto linjasi vuonna 2014, että ensimmäisen vastaanottoerän jälkeen arvioidaan kotoutumisprosessin onnistumista sekä päätetään kanta tuleviin kiintiöihin hyvissä ajoin ennen vuotta 2019. Kotoutumisen arviointi aloitettiin keväällä 2018 lähettämällä arviointikysely 41 työntekijälle, jotka olivat työskennelleet kiintiöpakolaisten kanssa. Heistä 23 vastasi kyselyyn ja vastausten perusteella lähdettiin arvioimaan kotoutumispalveluita.

Kotoutumisen sijaan siis arvioitiin kotoutumispalveluita, eikä kunnollista arviota kiintiöpakolaisten kotoutumisesta kuntaan ole esitetty. Aidan sijasta puhuttiin seipäästä ja käännettiin fokus kotoutumispalveluiden onnistumiseen. Esitysmateriaalissa myös sanottiin, ettei kiintiöpakolaisilla ole tilivelvollisuutta tekemisistään. Varsin erikoista, sillä me veronmaksajat tarjoamme kaiken tulijoille.  Meillä on oikeus velvoittaa niin tulijoita kuin järjestelmää siihen, että kotoutuminen ja kaikki siihen liittyvä työllistymistä myöten onnistuisi. Ei ole olemassa ihmisoikeuksia ilman ihmisvelvollisuuksia!

Ihmettelen muutoinkin suuresti, miten pelkällä olankohautuksella voidaan ohittaa aiemmat valtuuston päätökset ja hyväksyä puutteelliset arviot. Jos kyseessä olisi ikäihmisten kipeästi tarvitsemat palvelut, niin ääni kellossa soisi ihan toisin. Kiintiöpakolaisten vastaanotosta on noussut teatraalinen inhimillisyyskysymys.  Missä on inhimillisyys, kun vanhus makaa omissa ulosteissaan kotona ilman apua? Kuinka moni kokee silloin vastaavaa myötätuntoa? On samantekevää, kuoleeko pakolaisleirillä nälkään tai kotiin ilman apua. En yksinkertaisesti ymmärrä sitä kaksinaismoralismia, joka velloo pakolaiskeskustelussa. Kuulisin mielelläni, miten omia vähäosaisia puolustettaisiin yhtä lujasti ja vaadittaisiin heille parhaat mahdolliset palvelut.

Koska luotettavaa tietoa kotoutumisen onnistumisesta ei ole, tulee noudattaa valtuuston aiempaa linjausta. Kotoutumisen tulee olla selkeästi mitattavissa, jotta kiintiöpakolaisia voidaan jatkossakin vastaanottaa. Nyt tehdyn arvion perusteella voidaan rivien välistä lukea, ettei edes arviointia toteuttaneet henkilöt olleet tietoisia siitä, mitä arvioivat.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajana esitin, ettei Nurmijärven kunta ota vastaan kiintiöpakolaisia vuonna 2019. Kunnan tulisi edelleen jatkaa aiemmin vastaanotettujen kiintiöpakolaisten kotouttamista ja arvioida selkeästi kotoutumisen onnistumista.

Valtuusto äänesti asiasta siten, että tekemäni esitys hävisi äänin 41-9, yksi vaiti.

1 kommentti . Avainsanat: #kiintiöpakolaiset

Lisää baanaa Helsinkiin

Maanantai 12.11.2018 klo 22:12 - Maiju Tapiolinna

Helsingin liikenne ruuhkautuu pahasti niinä aikoina, kun mennään töihin tai päästään töistä. Sisääntulo- ja ulosmenotiet eivät yksinkertaisesti vedä. Halutaan rakentaa kaupunkibulevardeja torppaamaan keskustaan suuntautuva liikenne kokonaan. Joukkoliikenteessä ei tähän ole tarpeeksi potkua, eikä liitäntäpysäköintipaikkoja.

On päivänselvää, että maalta tullaan kaupunkiin töihin autolla. Ensimmäinen pullonkaula ison kirkon suuntaan alkaa päivittäin olla muutama kilometri Nurmijärven Myllykukon liittymästä etelään. Liikennejumi johtuu siitä, etteivät kehätiet vedä tarpeeksi autoja.

Olen useana päivänä Helsinkiin ajaessa pohdiskellut, että miksi E12 tietä ei levennettäisi molemmin puolin vähintäänkin yhden kaistan verran. Tällöin saataisiin hitaalle liikenteelle oma kaistansa, eivätkä rekat hidastaisi liikennettä. Kehien ruuhkautumista se ei poista, vaan kehät tulisi myös vastaavasti leventää ruuhkaisimpien tieosuuksien kohdalta kolmikaistaisiksi. Tämän lisäksi nopeudet tulisi nostaa nykyisistä ja erityisesti talvinopeudet tulisi ottaa käyttöön vasta talven todella tullen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #helsinki, #autobaana, #moottoritie

Mikä on eduskunta?

Keskiviikko 17.10.2018 - Maiju Tapiolinna

On tässä tullut montaa mieleen, mutta yksi vain on kysymys! Mikä on eduskunta? Kenen asiaa se ajaa? Kenen lakeja se säätää? Keitä se ajattelee ja keiden elämää tahtoo tukea?

Eduskunta tuntuu olevan polkaisuautomaatti, joka potkii köyhää päähän ja voitelee rikasta. Demokraattinen elin se ei ole. Se saa, joka kovimpaa huutaa, kotimaa ei ole mitään ja suomalaisuudella ei ole mitään väliä. Vanhukset saavat nääntyä nälkään, lapsiperheet ovat rasite, köyhät häpeä ja asunnottomat hyödyttömin kasti.

Ken eduskunnan portaita käy, voi kaiken inhimillisyyden heittää. Meidän asioistamme päättävät ihmiset, joilla ei ole inhimillisyyttä. Jotka eivät tunne empatiaa. Joille oma napa on lähinnä.

Vain muutama eduskunnassa ajattelee, tuntee ja tekee toisin. Sellainen on eduskunta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #eduskunta, #inhimillisyys

Pölhöaktivismi on tuomittavaa

Perjantai 3.8.2018 klo 1:34 - Maiju Tapiolinna

Aikamme kettutyttö Aino Pennanen kuvittelee tehneensä suuren urotyön vastustaessaan pakkopalautuksia lentokoneessa. Melkein kollegoiksi voisi tituleerata kolmea kettutyttöä, jotka vuonna 1995 päästivät satoja kettuja irralleen turkistarhoilta luontoon. Heidät tuomittiin kolmesta törkeästä vahingonteosta, vahingonteosta sekä tarpeettoman kivun ja tuskan tuottamisesta eläimille. Vahingonkorvauksia he saivat maksettavakseen noin 800 000 markkaa, joka tuolloin oli melkoinen summa riihikuivaa rahaa.

Lait ovat tehty noudatettaviksi ja rikkomuksista seuraa rangaistus. Pölhöaktivismi on tuomittavaa. Lentokoneen myöhästyttäminen lapsellisella seison, enkä suostu istumaan tempuilla vaatii kunnon vahingonkorvaukset. Palautukset tapahtuvat Suomen lakien mukaisesti, eikä niihin ole nokan koputtamista, vaikka olisi miten Vihreä. Kaikki taloudelliset tappiot ovat kylmästi laitettava pölhöaktivistin maksettavaksi.Törkeää vahingontekoa, jonka vuoksi kanssamatkustajat pahimmillaan myöhästyvät vaihtolennoiltaan ja kyseisen koneen lentoaikataulu jää jälkeen useiden tuntien ajan.

Arvostuskyvyttömänä pidän puolueen puheenjohtajaa, joka pitää rikollista toimintaa hyväksyttävänä ja vieläpä kannustaa moiseen. Hänen mukaansa on kyse kansalaisrohkeudesta. Tonnin stiflat ja keppihevonen samassa varressa sekä keskenkasvuinen anarkisti kuvaa parhaiten moista ajattelumaailmaa. Vihreä vallankumous tarvitsee nyt tuotantoonsa rutkasti kasvinjalostusta, jotteivat rikkakasvit pääse rehottamaan valtoimenaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Pitäisikö suomalaisuus kiintiöidä?

Torstai 21.6.2018 klo 23:13 - Maiju Tapiolinna

Meillä pitää olla naiskiintiöt, mieskiintiöt, sukupuolettomat kiintiöt, kaikille omat kiintiönsä. Kiintiöt vasenkätisille, kiintiöt oikeakätisille. Kaikki pitää kiintiöidä! On pakolaiskiintiö, Sipilä-kiintiö...ei muualla Euroopassa kiintiöitä tarvita!

Onko naisen euro pienempi kuin miehen? On, voi olla, ehkä on tai ei ole. Euroopassa nainen on matriarkka. Perheen pää, äiti ja nainen. Hän ei tarvitse kiintiöitä. Meillä tarvitaan kiintiöt ihan kaikkeen. Mistä se juontaa juurensa? Feminismistä? Huonosta itsetunnosta?

Suomalaiset ovat kadonneet vuoteen 2070 mennessä. Sekoittuneet eri rotuihin, joita maahamme saapuu. Pitäisikö suomalaisuus kiintiöidä?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #suomalaisuus

Afrikka muuttaa Eurooppaan

Tiistai 5.6.2018 klo 1:32 - Maiju Tapiolinna

Itä-Euroopan maat eivät halua osallistua EU:n taakanjakoon pakolaisten vastaanottamisessa. Italiassa pelätään maan muuttuvan pakolaisleireiksi. Ranska, Sveitsi ja Itävalta ovat kiristäneet rajavalvontaansa. Unkariin ei edes kannata unelmoida. Rajat kiinni, Eurooppa eurooppalaisille, Suomi suomalaisille.

Nyt taistelemme pelkkiä lillukanvarsia vastaan ymmärtämättä sitä totuutta, ettei jatkuva some-raivo ja vihapuheet maahanmuutosta hyödytä ketään. Suurin ongelmamme ei ole Lähi-Idästä saapuvat turvapaikanhakijat.

Tällä hetkellä noin miljoona afrikkalaista suuntaa kohti Eurooppaa. He etsivät parempaa elämää ja työpaikkaa. Lähi vuosina tulijoiden määrä kasvaa kymmeniin miljooniin. Meillä ei ole vielä pienintäkään käsitystä siitä, kuinka mittavan ongelman kanssa tulemme olemaan tekemisissä.

Afrikan väestön on ennustettu kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä, jolloin siellä asuu 2,5 miljardia ihmistä. Afrikassa on asukkaita jo nyt viisi kertaa enemmän kuin Euroopassa. Kymmenen vuoden kuluttua Afrikan väestön keski-ikä on 21 vuotta, kun taas eurooppalaisten on 45 vuotta.

Kaikki voima tulisi kohdistaa Afrikan nuorisotyöttömyyteen ja hallitsemattomaan väestönkasvuun, jos haluamme säilyttää Euroopan väestön sellaisena kuin se nyt on. Fertiili-ikäisten afrikkalaisten muuttaessa Eurooppaan tapahtuu vääjäämätön rotujen sekoittuminen, joka hiljalleen johtaa valkoisen rodun katoamiseen.

2 kommenttia . Avainsanat: #afrikka, #väestönkasvu #turvapaikanhakijat

Ollaan toteemeja yhdessä

Sunnuntai 8.4.2018 klo 22:02

Olen saanut viestejä, joissa hoitajat kertovat saaneensa työnantajaltaan ikäviä kommentteja, että ovat tykänneet tai kommentoineet facebook postauksiani liittyen hoitotyön arvostukseen tai Erja Penttiin. Pidetään lippu korkealla ja yritetään yhdessä saada asioihin parannusta. Ollaan toteemeja yhdessä, jos niikseen on!

toteemi.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Sote-pomo tylyttää henkilökuntaa

Sunnuntai 1.4.2018 klo 21:33 - Maiju Tapiolinna

Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymän palvelujohtaja Erja Pentti tylyttää julkisen puolen työntekijöitä peräänkuuluttaen heille käytöstapoja ja asennemuutosta (Aamuposti 28.3.) Aamuposti uutisoi Pentin sanoneen Hyvinkään kaupunginvaltuuston kokouksessa seuraavasti: "Julkinen puoli ei tule pärjäämään sote-kisassa yksityisiä vastaan ilman asenteen muuttumista. Valitettavasti palveluote ja asenne eivät ole sellaisia kuin tänä päivänä pitäisi olla. On paljon työntekijöitä, jotka käyttäytyvät töissä kuin toteemit: ilmekään ei värähdä, kun ihminen tulee asiansa kanssa, Pentti sanoi. Käytös- ja tapakoulutus on edessä, jotta julkinen puoli pärjää tässä kisassa.”

Kuntayhtymän hallituksen jäsenenä tunnen syvää myötähäpeää Pentin sanomisista. Pääluottamusmiehenä koen tällaisen räikeän yleistämisen olevan suoran osoituksen arvostuksen puutteesta työntekijöitä kohtaan: eli epäluottamuslause heille, joiden palkka on pieni mutta vastuu suuri. He joustavat ja venyvät ylipitkiin työvuoroihin, kun sijaisia ei saada. He mukautuvat olosuhteisiin, joissa työn raskaus kuormittaa heidän omaa terveyttään, he joutuvat altistumaan epäasialliseen kohteluun ja jopa väkivallan uhkaan.

Työntekijöiltä ei heru ymmärrystä Pentin puheille. Useassa Keski-Uudenmaan kunnassa ollaan käynnistämässä yhteistoimintaneuvotteluja Sote-henkilöstön siirtymiseksi kuntayhtymän palvelukseen. Palvelujohtajan asenne tulevia alaisiaan kohtaan ei anna hyvää kuvaa uudesta työnantajasta.

Keski-Uudenmaan Sote tulee toteutuessaan olemaan yli 3 000 työntekijän työnantaja. Hyvin hoidettu henkilöstöpolitiikka takaa tyytyväiset työntekijät ja tyytyväiset asiakkaat. Puskista huutelulla työyhteisö voi huonosti ja työn laatu kärsii.

Pentin tulisi pohtia, millaisen työantajakuvan hän palvelujohtajana antaa kuntayhtymästä. Erityisesti hänen tulisi miettiä, millainen hän on itse ollut työantajana, sillä hänet on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa korvauksiin henkilökohtaisen avustajansa laittomasta irtisanomisesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: erja, pentti,

Saako synnyttää?

Sunnuntai 11.2.2018 klo 20:10 - Maiju Tapiolinna

Viime viikolla Nurmijärven paikallislehti uutisoi, miten klaukkalalainen äiti synnytti  valtaväylän varrella matkalla sairaalaan. Synnytys tapahtui ambulanssissa, joka ehti täpärästi paikalle, kun vauva päätti kiirehtiä maailmaan.

Tänään uutiset kertoivat, miten Valvira on tiukentanut määräyksiään ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuuluvassa Oulaskankaan sairaalassa synnytetään laittomasti.  Sairaala ei täytä vaadittua 1000 synnytystä vuodessa, vaan jää sadan verran alle. Valviran vaatimusten mukaisesti  sairaalaan on järjestetty anestesiapäivystystä, lasten tehohoitoa ja lastenlääkäripäivystystä. Sekään ei riitä.

Oulaskangas sijaitsee suurten lapsiperheiden alueella. Monisynnyttäjille tulee usein pikainen lähtö sairaalaan, eikä ambulanssikaan ehdi yhtä nopeasti paikalle kuin pääkaupunkiseudulla. Pelko matkasynnytyksistä on aiheellinen, sillä lähimmät synnytyssairaalat sijaitsevat Oulussa ja Kokkolassa, jonne matkaa on reilu 100 km molempiin.

Lyhyistä etäisyyksistä huolimatta matkasynnytyksiä tapahtuu eniten Etelä-Suomessa, jossa sairaalaverkko on tiheä. Vuoden 1991 jälkeen on Suomessa lakkautettu 20 synnytysosastoa. Soten myötä liipasimella tulee olemaan monen muun aluesairaalan synnytysosasto, joka ei määrällisesti tai laadullisesti täytä tulevaisuuden vaatimustasoa.

Ikävää sanoa, mutta keskittämällä synnytykset isoihin sairaaloihin vaarannetaan potilasturvallisuus lisäämällä matkasynnytyksiä. Lapsen synnyttäminen omassa autossa tai taksissa ei todellakaan ole turvallista. Harvalla isällä tai taksikuskilla on kätilökoulutusta takataskuammattina. Ambulanssi ei aina ole parin minuutin matkan päässä. Kuinka monta lasta pitää menehtyä tai vammautua vakavasti ennen kuin palataan takaisin entiseen? Entäpä sitten äitien turvallisuus?

Tulevassa Sotessa hehkutetaan valinnanvapautta. Onko sitä synnyttäjille? Saavatko äidit valita suurten sairaaloiden sijaan lähempänä kotiaan sijaitsevan pienemmän ja viihtyisemmän synnytyssairaalan? Valitettavasti eivät! Tulevaisuudessa vain suuri on kaunista ja keskittäminen tehokasta. Ihmishenki ei maksa mitään.

1 kommentti . Avainsanat: #sote, #synnytys, #matkasynnytykset

Pääluottamusmies - muurinaukossa?

Tiistai 28.11.2017 klo 19:30 - Maiju Tapiolinna

Eräs ystävä pyysi minua perustelemaan sen, miksi minä haluan pääluottamusmieheksi. Pohdin sopivaa kielikuvaa ja sitten mieleeni välähti ajatus siitä, että pääluottamusmies seisoo muurin aukossa.

Aikoinaan, kun linnoitettuja kaupunkeja piiritettiin, pyrki piirittäjä rikkomaan muurit jostain paikasta, että voisi rynnätä kaupunkiin avuttomien siviilien kimppuun. Kun muuri oli rikottu, seurasi totuuden hetki. Puolustajan oli tultava hyökkääjää vastaan tähän muurinaukkoon. Siihen ei mahtunut montaa, vaan ainoastaan yksi, jonka tukena sitten muut seisoivat. Tämän yhden rohkean oli otettava vastaan yksitellen hyökkäävä vihollinen, seisottava muiden kilpenä ja suojana.

Pääluottamusmiehen tehtävä on tällainen. Kun sopimukset murenevat ja toinen osapuoli ei enää kunnioita työntekijää, on pääluottamusmiehen pystyttävä puolustamaan omiaan. Se on hänen tärkein tehtävänsä. On tietenkin osattava neuvotella, ymmärrettävä vastapuolta ja pyrittävä ratkaisuihin, mutta pääluottamusmies on se lopullinen ankkuri, johon tämä ay-järjestelmä nojaa, niin ettei yksityinen työntekijä jää yksin.

Se ”muurilla seisoja” ei peräydy, ei pelkää, ei vapise eikä tingi perusasioista. Niistä tärkeimmistä periaatteista ei anneta periksi. Kun ajat kovenevat ja sopimukset romahtavat – silloin tarvitaan muurin aukolla seisojaa. Minä haluan olla juuri se henkilö. Sinun puolustajasi.

Kommentoi kirjoitusta.

Seksillä veroeuroja

Tiistai 24.10.2017 klo 11:25 - Maiju Tapiolinna

Suomi 100 vuoden edistysaskel olisi bordellitoiminnan laillistaminen Suomessa. Maassamme oltiin huomattavasti edistyksellisempiä 1860-luvulla, jolloin mm. Punavuoressa, Kampissa ja Hietalahdessa oli useita ilotaloja, joissa työskenteli ammattiprostituoidut. He olivat siveyspoliisin tarkastustoimiston kirjoissa ja sukupuolitautien ehkäisemiseksi heille oli järjestetty säännölliset lääkärintarkastukset. Tuolloin bordellitoiminta oli yhteiskunnallisesti säädeltyä ja seksipalveluiden tarjoaminen bordelleissa oli luvallista. Hieman ennen Suomen itsenäistymistä bordellit suljettiin.

Suomessa seksin myynti ja ostaminen on laillista. Rikoslaki kieltää parittamisen, seksin ostamisen ihmiskaupan uhrilta ja seksin mainostamisen. Maassamme arvioidaan vuositasolla olevan noin 8000 rakkauden ammattilaista, joista jotkut tekevät työtä ammattimaisesti ja toisilla kyseessä on tilapäinen kokeilu.

Seksin myynnin ja ostamisen kieltäminen vilahtelee ajoittain poliitikoilta. Suoraan sanottuna en ymmärrä miksi. Laillistetut bordellit poistaisivat alalta hämäräkaupan, saataisiin ammattiliitot ja työehtosopimukset, työterveyshuolto sekä valtion kassaan verotuloja. Toimintaa voitaisiin laajentaa jopa siten, että Kela korvaisi osan esim. vaikeavammaisten seksipalveluista. Bordellit saattaisivat jopa ehkäistä seksuaalirikoksia.

Kaikki me tiedämme, millä nimikkeillä seksiä Suomessa myydään tällä hetkellä. Turha naivistinen ajattelu ja kukkapipot joutavat kaappiin.  Jos rouvat pelkäävät puolisoidensa katoavan seksiammattilaisen matkaan, veikkaan sen olevan täysin turha pelko. Voihan rouvat itsekin käyttää bordellien palveluita haluamallaan tavalla. Laillistettuna jokaiselle sukupuolelle ja sukupuolettomalle löytyisi varmasti omat palvelunsa, joista nauttia. Ollaan rohkeita ja haudataan vanhat tabut! Laillistettu bordellitoiminta ei ole keneltäkään poissa!

 

1 kommentti . Avainsanat: #bordellit, #suomi100

Työtä vieroksuva hampuusi vai ideologinen ajattelija

Maanantai 16.10.2017 klo 12:21 - Maiju Tapiolinna

Ensireaktioni ideologiseen työttömään Ossi Nymaniin oli, että hän on hampuusi työn vieroksuja, joka elelee vain muiden rahoilla ja nauttii yhteiskunnan maksamasta pitkäkestoisesta lomasta. Helsingin Sanomien kirjoituksen kautta muodostui väkisinkin kuva loisesta, joka kehtaa vielä vaatia kansalaispalkkaa. Käsitykseni Ossi Nymanista muuttui kuitenkin radikaalisti katsottuani hänen haastattelun  Aamu-TV:stä. 

Negatiivisen ensireaktion jälkeen jäin kuitenkin pohtimaan samaa, minkä Nyman Aamu-TV:n haastattelussa sanoi. Maassamme on noin 200 000 työtöntä ja 36 000 vapaata työpaikkaa. Jonkun on oltava työtön joka tapauksessa. Miksi sitä ei voisi olla myös vapaaehtoisesti? On toki työtä, jota ei edes haluta tehdä, mutta jätän sen nyt huomiotta, koska se ei ole olennaista.

Periaatteessa yhteiskuntamme ei tapa ketään nälkään, eikä kenenkään pitäisi olla asunnoton. Tiedämme kuitenkin, että maassamme on lukemattomia täydellisessä köyhyydessä ja asunnottomuudessa eläviä kansalaisia. Kaikki heistä eivät ole ideolgisesti työttömiä, eikä työttömyys ole ollut heille edes oma valinta. Turha kerrata, miten työpaikat ovat kadonneet halvan työvoiman maihin jne. Totuus on kuitenkin se, että jokaisen suomalaisen pitäisi saada elää ihmisarvoista elämää.

Kansalaispalkka ei ehkä kuitenkaan ole se huonoin idea. Erilaisten tukien maksaminen ilman työtä eläville tulee kalliiksi. Tukien hakuprosessiin tarvitaan ohjausta sekä käsittelyyn ja maksatukseen lukuisia henkilötyövuosia valtakunnan tasolla. Väittäisin, että kansalaispalkka saattaisi tulla yhteiskunnalle jopa edullisemmaksi kuin nykyinen tukiviidakkojärjestelmä.

Mikään tukimuoto ei ole aukoton ja aina on niitä, jotka eivät osaa rahaa käsitellä, vaikka sitä kottikärryillä syydettäisiin ovesta sisälle. Mielenkiintoista olisi myös nähdä, poistaisiko kansalaispalkka AY-liikkeiden käärimät miljoonat vuokra-asuntojen osinkotuotoista? Ja mitä muita yhteiskunnallisia vaikutuksia sillä saataisiin.

Ossi Nyman on selkeästi ideologinen ajattelija ja nero. Voisiko parempaa mainoskampanjaa saada painotuoreelle kirjalleen. Veikkaan, että Ossin kirja tulee olemaan yksi myydyimmistä esikoisteoksista vuosiin. Hän on kirjailija, eikä koe itseään työttömäksi. Kirjansa myyntituotoista hän myös maksaa veroa ja osallistuu näin osaltaan yhteiskuntatalkoisiin.

1 kommentti . Avainsanat: #ossinyman, #hampuusi, #ideologinenajattelija

"Äärihallaaholaisuutta"

Maanantai 25.9.2017 klo 11:30 - Maiju Tapiolinna

Syvä huokaus! Matti Torviselta ovat aamulääkkeet jääneet väliin. Jos kannattajakorttien keruu ei onnistu, kenen on vika? Olisko niin, ettei Sininen tulevaisuus kuitenkaan ole niin houkutteleva vaihtoehto kuin luulivat? Eiköhän valtaosa suomalaisista osaa erottaa pehmoisen audin takapenkin ja opposition toisistaan.

Syvimmiltään tässä on kyse ollut alunperinkin siitä, ettei haluttu demokratian toteutuvan puolueessa. Puheenjohtajavaihdos oli väistämätön seuraus kentällä kasvaneesta tyytymättömyydestä ja puoluekokouksessa siitä äänestettiin täysin reilulla pelillä. Naurettavaa edes väittää, että puoluekokouksen kaltainen massa ihmisiä saataisiin masinoitua äänestämään halutulla tavalla. Äänestystulos kertoi muutostarpeesta perussuomalaisissa.

Torvinen syyttää nyt kannattajakorttien keräysvaikeuksista "äärihalla-aholaisia". Mielenkiintoinen termi sinällänsä! Mahtaneeko sinisten leirissä vallita "äärielolaisuus"? Puoluetoimistomme on myös Torvisen mukaan lobbareista koostuva porukka, joka käskyttää mustamaalaamaan sinistä tulevaisuutta. Torvisen kannattaisi varmaankin ottaa laput silmiltään ja vilkaista hieman sivuilleen. Ihmisiä ei kannata pitää tyhminä. Ei tarvita mitään lobbausliikettä tai organisoitua mustamaalausta. Kyllä siniset ovat hoitaneet hommansa ihan itse.

Linkki alkuperäiseen juttuun http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709242200414686_pi.shtml

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #perussuomalaiset #hallaaho

Kuka syö padastamme?

Maanantai 18.9.2017 klo 12:02 - Maiju Tapiolinna

Suomessa on yli 25 000 nuorta eläkkeensaajaa. Pääasiallisin syy eläkkeeseen on mielenterveysongelmat. Eläkettä ei heille ole myönnetty kevyin perustein, vaan taustalla on pitkä ja vakava sairaushistoria.

Useisiin nuorten mielenterveysongelmiin olisi varmasti voitu puuttua ajoissa, jos yhteiskuntamme suuntaisi rahavarat oikein. Syrjäytymisen ehkäisyyn ei panosteta riittävästi.

En voi taaskaan olla vertaamatta nuorten mielenterveystyötä ja laittomasti maahan tulevia elintasosurffareita. Meillä ollaan valmiita heittämään miljardit maatamme hyväksikäyttäville muukalaisille, mutta ei omille nuorille. Jotain on mätänä tässä yhteiskunnassa, kun omien arvostus on nolla.

Nuorissa on meidän tulevaisuus, ei parempaa elintasoa hakevissa eri uskontokunnan edustajissa. Heitä ei kiinnosta meidän hyvinvointi, vaan oma napa. Heille on yhdentekevää kuinka monta suomalaisnuorta joutuu eläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi. He syövät meidän yhteisestä padasta ja sylkevät päällemme.

Kommentoi kirjoitusta.

Some-kiusatut

Sunnuntai 17.9.2017 - Maiju Tapiolinna

Some-kiusaajat piinaavat poliitikkoja sekä heidän perheitään. Somesta on tullut kiusauskanava, jossa tavalliset ihmiset saavat lokaa niskaansa. Some on vapauttanut ihmisten sananvapauden ihan uudella tavalla. Ennen saattoi saada nimettömiä kirjeitä tai puhelinsoittoja tuntemattomasta numerosta. Nyt annetaan helposti täysi laidallinen omalla nimellä ja kuvalla tai sitten feikkiprofiililla. Oli miten oli, käytöstavat ovat unohtuneet ja toisten kunnioitus.

Erityisesti sontaa sataa niskaan, jos uskallat ottaa kantaa villinä rehottavaan maahanmuuttoon tai sen lieveilmiöihin, kuten raiskauksiin tai muuhun väkivaltaan. Joudut taatusti melkoisen sanallisen solvauksen kohteeksi, jossa kaikki mielipiteesi tuomitaan vääriksi, sinut haukutaan rasistiksi ja olet muutoinkin ahdasmielinen.

Meillä isoin otsikoin itkevät Orpo ja Marttila siitä, miten heitä kiusataan. On tullut ainakin kolme viestiä. Ja toki kaikki tutkitaan. Voisin mennä poliisin puheille saavillisen solvauksia kanssa ja niihin tuskin saisin edes olankohautusta. Kokeilinkin piruuttani vuosi sitten erään hörhön törkeyksien osalta. Lopputulos oli se, että poliitikkona minut katsotaan julkisuuden henkilöksi, jonka vain on kestettävä enemmän lokaa kuin tavan tallaajan. Ei siis aiheuta tarvetta syyteharkintaan. Mielenkiintoista nähdä, miten nämä korkeamman kulttuurin poliitikot saavat suojaa some-solvaajilta? Onko kohtelu heillä sama?


Kommentoi kirjoitusta.

Mitä islamisaatio tarkoittaa?

Lauantai 16.9.2017 klo 0:13 - Maiju Tapiolinna

Sisäministeri Risikon mukaan islamisaatio tarkoittaa sitä, että yhden puolueen taholta on otettu yksi uskontokunta luupin alle ja vastustetaan vain sitä! Puolesta ja vastaan ovat vain marginaaliryhmät.

Minun luuppini alla on kaikenlainen terrorismi ja sen vastustaminen olkoon sitten uskonto, mikä tahansa! Valitettavasti vain on nähtävissä, mikä uskontokunta syyllistyy pääosin terrorismiin!

Kommentoi kirjoitusta.

Reuters: Isis ilmoittautui Lontoon iskun tekijäksi

Perjantai 15.9.2017 - Maiju Tapiolinna

Ja mitään ongelmaa ei ole? Onpas! Me kaikki, jotka vastustamme terrorismia, olemme ongelma! Olemme vihapuhujia, rasisteja ja vastustamme maahamme laittomasti tulevia. Me olemme ongelma, jolla pyritään vaientamaan terroriteot. Kun meitä osoitetaan sormella, unohtuu todellisuus. Näinhän se menee? Eikö menekin!

Kommentoi kirjoitusta.

Irma on ilmastotappaja!

Lauantai 9.9.2017 klo 11:49 - Maiju Tapiolinna

Väitetään, että ilmastonmuutoksen myötä rajut hurrikaanit olisivat lisääntymässä. Jatkossa myös Suomeen saapuvissa myrskyissä voisi yhä useammin olla hurrikaanin rippeet mukana. Joudumme varautumaan meilläkin pidempään myrksykauteen kuin aiemmin. Nykyisillään pahin kausi on marras-joulukuussa, mutta jatkossa se voi olla jopa syys-helmikuu. Tämä tarkoittaa myös sademäärien lisääntymistä, lumipeiteajan lyhentymistä ja myrskytuhoilta puustoa suojaavan roudan vähentymistä.

Hurrikaanista peräisin ollut Mauri-myrsky aiheutti valtavaa tuhoa ja kaksi kuolonuhria Pohjois-Suomessa 1982. Tapanin myrskyn seurauksena 2011 kaatui paljon metsää ja sähkökatkokset olivat pitkiä. Tapanin myrskyn jälkipyykissä eduskunta sääti sähköyhtiöille uudet toimitusvarmuustavoitteet. Tämä tuntuu edelleen sähkölaskuissamme, kun ilmajohtoja on rakennettu toimitusvarmuuden lisäämiseksi maan alle.

Ilmastonmuutosmalleissa ollaan kahta mieltä myrskytuulien tuulennopeuksien kasvusta. Arvellaan kuitenkin myrskytuulten lisääntyvän Suomen merialueilla, rannikolla ja sisämaassakin. Voimistuvat myrskyt vaativat parempaa varautumista tuhoihin myös Suomessa. Meillä ei ole totuttu ennakoimaan muutaman päivän tarvetta veteen ja elintarvikkeisiin. Pitkät sähkökatkot ovat edelleen mahdollisia ja Suomen olosuhteissa tullaan tarvitsemaan sähkön lisäksi korvaavaa lämmitystä. Omakohtaisissa muistoissa on Janika-myrskyn pitkä sähkökatko vuonna 2001 ja Tapani-myrskyn trombi, joka kaatoi silmieni edessä lukemattoman määrän puita. Tuon trombin muistaa myös koiravanhukseni, joka ei suostu enää ulkoilemaan kovassa tuulessa.

Osaammeko kuvitella Irman valtaisaa tuhovoimaa?  Sen tuulennopeus on kolminkertainen Suomen kovimpiin tuuliin verrattuna. Puuskatuulet voivat pahimmillaan puhaltaa yli 100 metriä sekunnissa. Voi vain kuvitella, miten pienet rakennukset tuhoutuvat sekunneissa ja autot siirtyvät paikoiltaan. Ihmisiä jää kodittomiksi, epidemiat lisääntyvät ja kokonaiset infrastruktuurit katoavat kertaheitolla sen jäljiltä.

Kasvihuonepäästöt ovat yksi syy katastrofaalisten myrskyjen lisääntymiselle, joskin myös maapallon olosuhteiden luontaiset vaihtelut. Irma on ilmastotappaja, jonka edessä olemme aseettomia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #hirmumyrsky, #hurrikaani, #irma, #ilmastonmuutos

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »