Työtä vieroksuva hampuusi vai ideologinen ajattelija

Maanantai 16.10.2017 klo 12:21 - Maiju Tapiolinna

Ensireaktioni ideologiseen työttömään Ossi Nymaniin oli, että hän on hampuusi työn vieroksuja, joka elelee vain muiden rahoilla ja nauttii yhteiskunnan maksamasta pitkäkestoisesta lomasta. Helsingin Sanomien kirjoituksen kautta muodostui väkisinkin kuva loisesta, joka kehtaa vielä vaatia kansalaispalkkaa. Käsitykseni Ossi Nymanista muuttui kuitenkin radikaalisti katsottuani hänen haastattelun  Aamu-TV:stä. 

Negatiivisen ensireaktion jälkeen jäin kuitenkin pohtimaan samaa, minkä Nyman Aamu-TV:n haastattelussa sanoi. Maassamme on noin 200 000 työtöntä ja 36 000 vapaata työpaikkaa. Jonkun on oltava työtön joka tapauksessa. Miksi sitä ei voisi olla myös vapaaehtoisesti? On toki työtä, jota ei edes haluta tehdä, mutta jätän sen nyt huomiotta, koska se ei ole olennaista.

Periaatteessa yhteiskuntamme ei tapa ketään nälkään, eikä kenenkään pitäisi olla asunnoton. Tiedämme kuitenkin, että maassamme on lukemattomia täydellisessä köyhyydessä ja asunnottomuudessa eläviä kansalaisia. Kaikki heistä eivät ole ideolgisesti työttömiä, eikä työttömyys ole ollut heille edes oma valinta. Turha kerrata, miten työpaikat ovat kadonneet halvan työvoiman maihin jne. Totuus on kuitenkin se, että jokaisen suomalaisen pitäisi saada elää ihmisarvoista elämää.

Kansalaispalkka ei ehkä kuitenkaan ole se huonoin idea. Erilaisten tukien maksaminen ilman työtä eläville tulee kalliiksi. Tukien hakuprosessiin tarvitaan ohjausta sekä käsittelyyn ja maksatukseen lukuisia henkilötyövuosia valtakunnan tasolla. Väittäisin, että kansalaispalkka saattaisi tulla yhteiskunnalle jopa edullisemmaksi kuin nykyinen tukiviidakkojärjestelmä.

Mikään tukimuoto ei ole aukoton ja aina on niitä, jotka eivät osaa rahaa käsitellä, vaikka sitä kottikärryillä syydettäisiin ovesta sisälle. Mielenkiintoista olisi myös nähdä, poistaisiko kansalaispalkka AY-liikkeiden käärimät miljoonat vuokra-asuntojen osinkotuotoista? Ja mitä muita yhteiskunnallisia vaikutuksia sillä saataisiin.

Ossi Nyman on selkeästi ideologinen ajattelija ja nero. Voisiko parempaa mainoskampanjaa saada painotuoreelle kirjalleen. Veikkaan, että Ossin kirja tulee olemaan yksi myydyimmistä esikoisteoksista vuosiin. Hän on kirjailija, eikä koe itseään työttömäksi. Kirjansa myyntituotoista hän myös maksaa veroa ja osallistuu näin osaltaan yhteiskuntatalkoisiin.

1 kommentti . Avainsanat: #ossinyman, #hampuusi, #ideologinenajattelija

"Äärihallaaholaisuutta"

Maanantai 25.9.2017 klo 11:30 - Maiju Tapiolinna

Syvä huokaus! Matti Torviselta ovat aamulääkkeet jääneet väliin. Jos kannattajakorttien keruu ei onnistu, kenen on vika? Olisko niin, ettei Sininen tulevaisuus kuitenkaan ole niin houkutteleva vaihtoehto kuin luulivat? Eiköhän valtaosa suomalaisista osaa erottaa pehmoisen audin takapenkin ja opposition toisistaan.

Syvimmiltään tässä on kyse ollut alunperinkin siitä, ettei haluttu demokratian toteutuvan puolueessa. Puheenjohtajavaihdos oli väistämätön seuraus kentällä kasvaneesta tyytymättömyydestä ja puoluekokouksessa siitä äänestettiin täysin reilulla pelillä. Naurettavaa edes väittää, että puoluekokouksen kaltainen massa ihmisiä saataisiin masinoitua äänestämään halutulla tavalla. Äänestystulos kertoi muutostarpeesta perussuomalaisissa.

Torvinen syyttää nyt kannattajakorttien keräysvaikeuksista "äärihalla-aholaisia". Mielenkiintoinen termi sinällänsä! Mahtaneeko sinisten leirissä vallita "äärielolaisuus"? Puoluetoimistomme on myös Torvisen mukaan lobbareista koostuva porukka, joka käskyttää mustamaalaamaan sinistä tulevaisuutta. Torvisen kannattaisi varmaankin ottaa laput silmiltään ja vilkaista hieman sivuilleen. Ihmisiä ei kannata pitää tyhminä. Ei tarvita mitään lobbausliikettä tai organisoitua mustamaalausta. Kyllä siniset ovat hoitaneet hommansa ihan itse.

Linkki alkuperäiseen juttuun http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709242200414686_pi.shtml

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #perussuomalaiset #hallaaho

Kuka syö padastamme?

Maanantai 18.9.2017 klo 12:02 - Maiju Tapiolinna

Suomessa on yli 25 000 nuorta eläkkeensaajaa. Pääasiallisin syy eläkkeeseen on mielenterveysongelmat. Eläkettä ei heille ole myönnetty kevyin perustein, vaan taustalla on pitkä ja vakava sairaushistoria.

Useisiin nuorten mielenterveysongelmiin olisi varmasti voitu puuttua ajoissa, jos yhteiskuntamme suuntaisi rahavarat oikein. Syrjäytymisen ehkäisyyn ei panosteta riittävästi.

En voi taaskaan olla vertaamatta nuorten mielenterveystyötä ja laittomasti maahan tulevia elintasosurffareita. Meillä ollaan valmiita heittämään miljardit maatamme hyväksikäyttäville muukalaisille, mutta ei omille nuorille. Jotain on mätänä tässä yhteiskunnassa, kun omien arvostus on nolla.

Nuorissa on meidän tulevaisuus, ei parempaa elintasoa hakevissa eri uskontokunnan edustajissa. Heitä ei kiinnosta meidän hyvinvointi, vaan oma napa. Heille on yhdentekevää kuinka monta suomalaisnuorta joutuu eläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi. He syövät meidän yhteisestä padasta ja sylkevät päällemme.

Kommentoi kirjoitusta.

Some-kiusatut

Sunnuntai 17.9.2017 - Maiju Tapiolinna

Some-kiusaajat piinaavat poliitikkoja sekä heidän perheitään. Somesta on tullut kiusauskanava, jossa tavalliset ihmiset saavat lokaa niskaansa. Some on vapauttanut ihmisten sananvapauden ihan uudella tavalla. Ennen saattoi saada nimettömiä kirjeitä tai puhelinsoittoja tuntemattomasta numerosta. Nyt annetaan helposti täysi laidallinen omalla nimellä ja kuvalla tai sitten feikkiprofiililla. Oli miten oli, käytöstavat ovat unohtuneet ja toisten kunnioitus.

Erityisesti sontaa sataa niskaan, jos uskallat ottaa kantaa villinä rehottavaan maahanmuuttoon tai sen lieveilmiöihin, kuten raiskauksiin tai muuhun väkivaltaan. Joudut taatusti melkoisen sanallisen solvauksen kohteeksi, jossa kaikki mielipiteesi tuomitaan vääriksi, sinut haukutaan rasistiksi ja olet muutoinkin ahdasmielinen.

Meillä isoin otsikoin itkevät Orpo ja Marttila siitä, miten heitä kiusataan. On tullut ainakin kolme viestiä. Ja toki kaikki tutkitaan. Voisin mennä poliisin puheille saavillisen solvauksia kanssa ja niihin tuskin saisin edes olankohautusta. Kokeilinkin piruuttani vuosi sitten erään hörhön törkeyksien osalta. Lopputulos oli se, että poliitikkona minut katsotaan julkisuuden henkilöksi, jonka vain on kestettävä enemmän lokaa kuin tavan tallaajan. Ei siis aiheuta tarvetta syyteharkintaan. Mielenkiintoista nähdä, miten nämä korkeamman kulttuurin poliitikot saavat suojaa some-solvaajilta? Onko kohtelu heillä sama?


Kommentoi kirjoitusta.

Mitä islamisaatio tarkoittaa?

Lauantai 16.9.2017 klo 0:13 - Maiju Tapiolinna

Sisäministeri Risikon mukaan islamisaatio tarkoittaa sitä, että yhden puolueen taholta on otettu yksi uskontokunta luupin alle ja vastustetaan vain sitä! Puolesta ja vastaan ovat vain marginaaliryhmät.

Minun luuppini alla on kaikenlainen terrorismi ja sen vastustaminen olkoon sitten uskonto, mikä tahansa! Valitettavasti vain on nähtävissä, mikä uskontokunta syyllistyy pääosin terrorismiin!

Kommentoi kirjoitusta.

Reuters: Isis ilmoittautui Lontoon iskun tekijäksi

Perjantai 15.9.2017 - Maiju Tapiolinna

Ja mitään ongelmaa ei ole? Onpas! Me kaikki, jotka vastustamme terrorismia, olemme ongelma! Olemme vihapuhujia, rasisteja ja vastustamme maahamme laittomasti tulevia. Me olemme ongelma, jolla pyritään vaientamaan terroriteot. Kun meitä osoitetaan sormella, unohtuu todellisuus. Näinhän se menee? Eikö menekin!

Kommentoi kirjoitusta.

Irma on ilmastotappaja!

Lauantai 9.9.2017 klo 11:49 - Maiju Tapiolinna

Väitetään, että ilmastonmuutoksen myötä rajut hurrikaanit olisivat lisääntymässä. Jatkossa myös Suomeen saapuvissa myrskyissä voisi yhä useammin olla hurrikaanin rippeet mukana. Joudumme varautumaan meilläkin pidempään myrksykauteen kuin aiemmin. Nykyisillään pahin kausi on marras-joulukuussa, mutta jatkossa se voi olla jopa syys-helmikuu. Tämä tarkoittaa myös sademäärien lisääntymistä, lumipeiteajan lyhentymistä ja myrskytuhoilta puustoa suojaavan roudan vähentymistä.

Hurrikaanista peräisin ollut Mauri-myrsky aiheutti valtavaa tuhoa ja kaksi kuolonuhria Pohjois-Suomessa 1982. Tapanin myrskyn seurauksena 2011 kaatui paljon metsää ja sähkökatkokset olivat pitkiä. Tapanin myrskyn jälkipyykissä eduskunta sääti sähköyhtiöille uudet toimitusvarmuustavoitteet. Tämä tuntuu edelleen sähkölaskuissamme, kun ilmajohtoja on rakennettu toimitusvarmuuden lisäämiseksi maan alle.

Ilmastonmuutosmalleissa ollaan kahta mieltä myrskytuulien tuulennopeuksien kasvusta. Arvellaan kuitenkin myrskytuulten lisääntyvän Suomen merialueilla, rannikolla ja sisämaassakin. Voimistuvat myrskyt vaativat parempaa varautumista tuhoihin myös Suomessa. Meillä ei ole totuttu ennakoimaan muutaman päivän tarvetta veteen ja elintarvikkeisiin. Pitkät sähkökatkot ovat edelleen mahdollisia ja Suomen olosuhteissa tullaan tarvitsemaan sähkön lisäksi korvaavaa lämmitystä. Omakohtaisissa muistoissa on Janika-myrskyn pitkä sähkökatko vuonna 2001 ja Tapani-myrskyn trombi, joka kaatoi silmieni edessä lukemattoman määrän puita. Tuon trombin muistaa myös koiravanhukseni, joka ei suostu enää ulkoilemaan kovassa tuulessa.

Osaammeko kuvitella Irman valtaisaa tuhovoimaa?  Sen tuulennopeus on kolminkertainen Suomen kovimpiin tuuliin verrattuna. Puuskatuulet voivat pahimmillaan puhaltaa yli 100 metriä sekunnissa. Voi vain kuvitella, miten pienet rakennukset tuhoutuvat sekunneissa ja autot siirtyvät paikoiltaan. Ihmisiä jää kodittomiksi, epidemiat lisääntyvät ja kokonaiset infrastruktuurit katoavat kertaheitolla sen jäljiltä.

Kasvihuonepäästöt ovat yksi syy katastrofaalisten myrskyjen lisääntymiselle, joskin myös maapallon olosuhteiden luontaiset vaihtelut. Irma on ilmastotappaja, jonka edessä olemme aseettomia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #hirmumyrsky, #hurrikaani, #irma, #ilmastonmuutos

Puuttuva juuri korvataan titaanilla

Lauantai 2.9.2017 klo 0:10

Viikonlopun paikallislehdessä oli mainio pilakuva Nurmijärven Perussuomalaisten viime aikojen tapahtumista. Artisti oli kerrassaan taidokkaasti yhdistänyt sisäilmaongelmien vuoksi suljetun hammashoitolan ja Nurmijärven Perussuomalaisten valtuustoryhmästä omaan valtuustoryhmäänsä lähteneet kaksi valtuutettua sekä minut valtuustoryhmän puheenjohtajana. Arvon piirtäjälle on aivan pakko nostaa peruukkia, sillä hänellä on tilannekomiikka hallussaan.

Olen pari kertaa elämässäni joutunut käymään särkypäivystyksessä hammaskivun vuoksi. Ensimmäisellä kerralla selvittiin juurihoidolla, mutta toinen kierros vaatikin hampaanpoiston. Taitava hammaslääkäri hoiti kaluston kuntoon ilman suurempaa tuskaa.

Viime puoluekokous oli kuin särkypäivystys. Toisilla kipu yltyi niin kovaksi, ettei tehokkaasta hammashoidosta huolimatta hammasta voitu pelastaa. Oli myös niitä, jotka  juurihoidon jälkeen saivat säilytettyä  hampaansa. Tähän väkeen mahtui myös niitä, jotka eivät peruuttaneet varattua aikaa ja jäivät saapumatta vastaanotolle. Päätöksiin voi vaikuttaa vain äänestämällä ja se vaatii läsnäoloa puoluekokouksessa.

Hammaskivusta saatiin esimakua uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa. Lomamatkalleni kuulin kummallisia huhuja, jotka sitten eskaloituivat ennen paluutani. Valtuustoryhmämme oli kutistunut neljään kuuden sijasta. Hammassärky oli yltynyt  ja hampaanpoisto oli ollut ainoa vaihtoeto. Kuka sitten lienee ollut hammaslääkärinä, jäi hieman avoimeksi. Valelääkärit yleensä poimivat kermat kakun päältä puuduttamatta.

Nykyään hammashoito on kehittynyttä, eikä turhista koloista hammasrivistössä tarvitse kärsiä. Hammasimplantti on puuttuva juuri , joka korvataan titaanilla. Näin se on Nurmijärven Perussuomalaisillakin. Vanhan hampaan tilalle tulee uusi ja kaunis hammas, joka ei pienistä halkeile.

pilakuva.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #nurmijärven perussuomalaiset

Media on vastuussa vastakkainasettelun luomisessa

Keskiviikko 23.8.2017 klo 9:07

Turun joukkopuukotusta ei olisi ikinä pitänyt tapahtua. Se tapahtui kuitenkin, valitettavasti se oli odotettavissa. Tämä asia ei helpota yhtään kuolleiden läheisiä tai vammautuneita ja heidän lähipiiriään. Eikä niitä, jotka joutuivat omin silmin todistamaan tätä käsittämätöntä verilöylyä. 

Turun joukkopuukotus oli – tunnustetaan nyt tosiasiat – lottovoitto medialle. Saatiin ilmoille paljon uutisia, klikkauksia uutisiin ja mainostuloja. Johtaville poliitikoille puukotus oli varmasti kiusallinen, kun tämän vaalikauden hallituspuolueet ovat omin toimin, tai toimimatta jättämisineen, aiheuttaneet sen että nyt Suomessakin on ääriaineksia. Twitterissä on oltu shokissa ja ladeltu joitain mitään tarkoittamattomia latteuksia. Toiminta on hyvin härskiä, koska nämä päättävissä asemissa olevat ovat varmasti olleet tietoisia päätöksiensä seurauksista jo hyvin pitkän aikaa.

Palataan vielä valtamediaan. Valtamedialla on oma vastuunsa siinä, että kansa on jakautunut kahtia. Lieneekö tarkoituksellista vai psykologisen pelisilmän täydellisen puuttumisen tulosta, on valtamedia, toimittajat ja päätoimittajat vastuussa omalta osaltaan.

Otetaan esimerkiksi viime viikonlopun ja tämän viikon alkupuolen uutiset. Turun Sanomien allekirjoittamattomassa uutisessa nostettiin esille puukotuspaikalla ollut maahanmuuttaja nimen ja kuvan kera ja kerrottiin sankaritarina siitä kuinka hän auttoi loukkaantuneita. Iltapäivälehdissä jo viikonloppuna kerrottiin kuinka maahanmuuttajat auttoivat aktiivisesti loukkaantuneita ja yrittivät estää puukoksia kun taas kantasuomalaiset kaivoivat kännykkäkamerat esiin – hyvin asenteellista ja leimaavaa kirjoittelua, etenkin kun tilanne ei ainakaan kuvamateriaalin perusteella mennyt aivan niin. Mielenkiintoisia kysymyksiä herättää myös se, miten puukottajaa ajettiin joukolla takaa pesäpallomailojen kanssa. Ei ihan ensimmäisenä tulisi mieleen, että kun kaupungille lähdetään, niin otetaanpas pitkävartinen urheiluväline povitaskuun mukaan. 

Jotain hyvääkin median uutisoinnissa on ollut kokonaiskuvan rakentamisen kannalta. Torimyyjän haastattelun perusteella kävi ilmi, että myyntipöytien alla lienee normaalia pitää kättä pidempää. Tämä oli juuri tässä onnettomassa tilanteessa onni. Vain hullu lähtee paljain käsin puuttumaan pitkäteräisen veitsen kanssa tappotarkoituksella liikkuvan toimintaan, ja ilman näitä pesäpallomailoin varustautuneita torimyyjiä uhriluku varmasti olisi ollut suurempi.

Itsensä uhriuttanut Turun Sanomien toimittaja viittasi hyökkäyksessään esimerkiksi Jussi Halla-ahoa vastaan journalistiikan sääntöihin. En ole journalistiikan sääntöihin perehtynyt, mutta on eettisesti ja moraalisesti erittäin kyseenalaista alkaa haastattelemaan ihmisiä, jotka ovat todistaneet käsittämättömiä hirveyksiä ja ovat edelleen shokissa tapahtuneista. Onhan se varmasti hienoa saada ikuistettua sankaritarinoita ja niillä myös saa mahdollisuuden saada paljon klikkauksia, mutta oikeasti toimittaja tekee joko tietoisesti tai tiedostamattomasti hallaa näille ihmisille laittaessaan heitä valokeilaan heikkona hetkenä, kun mieli on edelleen shokissa. Niin kävi myös maahanmuuttajamiehelle, jonka tarinasta löytyi paikalla kuvatun materiaalin valossa aukkoja. Tai ehkä näin ei ollut, mutta mediassa esitettiin hänen tarinansa yhteydessä kuvia jotka asettivat miehen kertoman kyseenalaiseen valoon. Oli saatu hyviä kuvia kantasuomalaisesta miehestä joka oli toiminut oman henkisen hyvinvointinsa puolesta aivan oikein kieltäytyessään haastattelusta ja omien kasvojen ja nimen luovuttamisesta median käyttöön. Hyviä kuvia ei kuitenkaan jätetty käyttämättä vaan rajattiin ainoastaan kasvot pois ja haastateltiin sen sijaan maahanmuuttajamiestä joka haastatteluun suostui ja annettiin samalla ymmärtää että kuvat ja tarina olisivat samasta henkilöstä. Nyt toimittaja on huolissaan miehen turvallisuudesta, kun itse on vastuussa siitä, että hyvä ja myyvä juttu saadakseen altistettiin tietoisesti tämä kyseinen henkilö myös mahdolliselle negatiiviselle julkisuudelle. 

Median edustajilla on vakava itsensä tutkiskelun paikka. Ehkä omassa toiminnassa on jotain pahasti vialla? Voisiko tosiaan olla niin, että julkista sanaa käyttävät ovat itse vähintään pahentaneet Suomessa vallitsevaa vastakkainasettelua, elleivät peräti aiheuttaneet sen?

Kommentoi kirjoitusta.

Sopimattomat perussuomalaiset

Tiistai 13.6.2017 klo 0:12

Olen koettanut laskea kuinka monetta kierrosta haudassaan heittää Tony Halme. Perussuomalaisten puoluekokous on puhunut ja uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Jussi Halla-aho. Päätöksessä on kyse sisäisestä valinnasta, mutta tästä kehitelläänkin megaluokan hallituskriisi. En voi väittää, ettenkö olisi osanut odottaa tätä. Siksi taajaan ovat Sipilän ja Orpon bongorummut takoneet sanomaa yhteistyön loppumisesta, mikäli Brysselin nuiva erakko valittaisiin puheenjohtajaksi.

Sipilä ja Orpo ovat naamioineet epäonnistuneen hallitusohjelman Perussuomalaisen arvomaailman taakse. Nämä kaksi herraa hyväksikäyttävät Jussi Halla-ahon valintaa tyytymättömyytensä välikappaleena ja vetelevät marionettien naruja ylhäältä. Olemme keskellä hallituksen hajoamista, jonka ovat aiheuttaneet nämä lahjakkaat narunvetelijät, eikä suinkaan Perussuomalaisten puheenjohtajavalinta.

Tony Halme tunnettiin suorasukaisista ja lahjomattomista sutkautuksistaan. Eipälemättä nytkin viikingillä olisi tähän tilanteeseen alastonta sanottavaa.  Jussi Halla-aho on älykkö, joka harkitsee sanansa ja kertoo avoimesti mielipiteensä, kun kokee siihen olevan tarvetta. Halme ja Halla-aho ovat legendoja. Heillä molemmilla on valtaisa karisma, jossa korostuu peittelemättömästi oman kansan hyvinvointi. Toinen on poissa, mutta toinen vahvasti kiinni tavallisen kansan arjessa.

Älä anna pelolle valtaa! Näin hoetaan, kun jotain odottamatonta tapahtuu. Nyt on pelolle antautunut maamme presidentti, pääministeri ja valtiovarainministeri. Tosin, voi olla, että pelon sijaan määräävä tekijä onkin sopiva kauppahinta. Kuka hyötyy ja miten, perussuomalaisten pudottamisesta pannukakun laidalta? Saako Vaasa päivystysairaalansa? Kiristyykö alkoholipolitiikka? Aivan sama, mikä on kauppatavarana.Merkttävä tekijä on, kuka maksaa ja miten.

Sipilä levittää siipensä niiden suojaksi, jotka kokevat poliittisen kotinsa palaneen viikonlopun puoluekokouksessa. Tarjoaa suojaa kuten antaisi kotinsa laittomasti maahan tulleille. Ja mitä tekee presidentti?  Hän puuttuu häikäilemättömästi sisäpolitiikkaan sekä kiihottaa Kokoomuksen ja Keskustan Perussuomalaisia vastaan. Orpo suree lahjapaketiksi käärityn Soten perään tukien Niinistöä ja Sipilää hallituksen kaatamisessa.

Surkuhupaisat Robin Hoodit vailla vertaansa sillä erotuksella, että ottavat köyhiltä ja antavat rikkaille. Maailmaa syleilevä kolmikko vie köyhän kukkarosta vuoretkin. Ehkä Perussuomalaisille oppositio on parempi vaihtoehto kuin olla huijarikolmikon taluttimessa. Muistaa kannattaa, että Perussuomalaiset vielä nousevat kuin Fenix-lintu tuhkasta.

1 kommentti . Avainsanat: #hallituskriisi, #perussuomalaiset

Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

Maanantai 22.5.2017 klo 0:20 - Maiju Tapiolinna

Vihdoin ja viimein olen saanut muutamat velvollisuudet hoidetuksi ja pääsen keskittymään puoluesihteeriehdokkuuteen täydellä tarmolla. Kiertäisin mielelläni jokaisen piirin ja yhdistyksen jo ehdokasaikana, mutta en valitettavasti leipätyöni vuoksi siihen pysty. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö puoluesihteerinä kiiruhtaisi paikkakunnalta toiselle. Kolmivuorotyö sairaanhoitajana jää vasta sitten, kun nuija kopauttaa minut uudeksi puoluesihteeriksi. Seuraavan kolmen viikon ajan pyhitän kaiken vapaa-aikani tähän mittelöön ja tulen kutsumaan itseni kylään!

Esittelyvideoni on viimeistelyä vailla valmis ja muutakin materiaalia on tulossa ihan lähipäivinä. Tulevaan tehtävään vaaditaan pitkää poliittista kokemusta. Poliittinen ansioluetteloni löytyy kotisivuiltani. Se on varmasti tutustumisen arvoinen.

Menneissä kuntavaaleissa ideoin oman lehden sekä lehden paikallisyhdistyksellemme. Yhdistyslehden idea ja pohja kopioitiin pariin muuhunkin yhdistykseen menestyksellisesti. Hienoa, pyörää ei koskaan kannata keksiä kokonaan uudelleen. Toimin paikallisyhdistyksemme vaalipäällikkönä toista kertaa. Kunnallisvaaleissa 2012 saatiin Nurmijärven Perussuomalaisille viisi uutta valtuustopaikkaa kolmen entisen lisäksi. Kauden aikana tapahtui kaksi loikkaa toisiin puolueisiin. Nyt 2017 kuntavaaleissa onnistuimme säilyttämään kuusi valtuustopaikkaa ja kannatuksemme putosi ainoastaan himpun edellisestä ollen yli 4 % enemmän kuin valtakunnallinen perussuomalaisten kannatus. Voisin väittää, että vaalimenestyksen takana oli yhdistyksen ja ehdokkaiden saumaton yhteistyö, joka saatiin aikaiseksi delegoimalla tasaisesti tehtäviä kaikille.

Sain neljänneksi eniten ääniä Nurmijärvellä eli 557, jolla ylsin sijalle 20 puoluetasolla. Edellisissä vaaleissa sain 201 ääntä, joten äänten kasvu% edellisistä vaaleista oli 177 %. Huimaa sinällänsä, kun ajattelee, miten PS-kannatuksen ylipäätään kävi. Kannatuksen nostaminen vaikeassa tilanteessa vaatii valtaisaa työtä ja poliittista kokemusta. Pelkästään sormien napsauttaminen ei riitä. Vaalitulokseni kuntavaaleissa on yksi esimerkki siitä sisukkaasta työstä, jota puolueen eteen teen. Puoluesihteerinä jatkan samaa tiukkaa linjaa, jolla menestytään maakuntavaaleissa, presidentinvaaleissa sekä eduskuntavaaleissa.

Minulle politiikka on intohimo ja polttoaineena ovat haasteet! Tahdistetaan puolueen sydän iskukuntoon johdollani NYT!

1 kommentti . Avainsanat: #perussuomalaiset #puoluesihteeri

Plussaa 63,8 %

Tiistai 11.4.2017 klo 23:13 - Maiju Tapiolinna

Sydämellinen kiitos teille nurmijärveläiset! Kannatukseni kasvoi 63,8 % edellisiin kuntavaaleihin verrattuna, mikä on hämmentävä tulos. Se kertoo siitä, että perussuomalaisia arvoja kannatetaan Nurmijärvellä laajalti. Tästä on hyvä jatkaa perussuomalaista työtä uudessa valtuustossa. Tällä valtuutuksella käärin hihani ja ryhdyn jälleen töihin.

Kommentoi kirjoitusta.

Turvapaikanhakijolille riittää asuntoja

Torstai 6.4.2017 klo 15:23 - Maiju Tapiolinna

Nurmijärven viidakkorummussa vaalilehdessäni ollutta kirjoitusta väitettiin valheelliseksi. Kirjoitukseni pohjana kuitenkin on Nuvan toimitusjohtajalta saamani vastaus kysymykseeni.

Kysymys kuului: Mikä mahtanee olla tällä hetkellä vuokra-asuntojonon tilanne Nurmijärvellä? Kuinka paljon on jonossa ilman asuntoa olevia ja kuinka paljon asunnonvaihtajia? Onko varauduttu nopeasti sijoittamaan turvapaikan saaneita maahanmuuttajia?

Nuvan toimitusjohtajan vastaus oli: Vapaana ei ole huoneistoja.  Kun puhutaan turvapaikan hakijoista, niihin varaudutaan erikseen ja tällöin jätetään vapautuvia täyttämättä kun tiedetään että kunta on päätöksiä tehnyt ja vaatii tyttäriltä palveluja.

Tällä hetkellä asuntojonossa on keskimäärin 400 ruokakuntaa (noin 1500 henkilöä) joista asunnottomia joitakin ja samoin vaihtajia joitakin mutta näiden molempien ryhmien määrä on pienehkö.

Olemme saaneet kunnalta 3 pikkumökkiä vuokrattua ja peruskorjanneet niitä juurikin soten pyynnöstä korvamerkittynä turvapaikan hakijoille joten ne alkavat olla valmiit ja voidaan luovuttaa tulijoille helmikuun lopussa jos tarpeen.

Tästä tehkööt jokainen omat johtopäätöksensä!

vuokra-asunnot_matuille.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rikolliset kuntavaaliehdokkaat

Lauantai 1.4.2017 klo 17:44

Helsingin Sanomat uutisoi näyttävästi, miten Perussuomalaisissa kuntavaaliehdokkaissa on eniten rikollisia. Äkkiseltään jutusta sai sen vaikutelman, että parasta aikaa kuntien valtuustoihin on rynnimässä melkoinen rikollisliiga samaisesta puolueesta, jota itsekin edustan.

Noheva nurmijärveläinen valtuuston puheenjohtajakin jo ehti mainostaa facebookprofiilissaan tätä rikollistaustaisuutta ja rivien välistä oli nähtävissä kevyehkö sormen heilautus suuntaamme. Eipä vain kannattaisi kieltään lipsauttaa ennen kuin herkkupala on hollilla. Samaisesta tutkimuksesta näet kävi ilmi, että Nurmijärvellä ei ole nostettu yhtään syytettä perussuomalaisten ehdokkaita vastaan vuosina 2012–2017. Sen sijaan samaan aikaan puhtoisessa taustassa olisi ollut toivomisen varaa muutamassa muussa nurmijärveläisessä puolueessa. Syytteitä oli nostettu kahta (2) kokoomuslaista, yhtä (1) demaria, kahta (2) keskustalaista, yhtä (1) vasemmistolaista, kahta (2) vihreää, yhtä (1) Kristillisdemokraattia ja yhtä (1) Itsenäisyyspuolueen kuntavaaliehdokasta vastaan.

Meillä Suomessa on käytössä oikeusjärjestelmä, joka tuomitsee rikoksesta kerran ja sen jälkeinen kumuloituminen turpakäräjillä ei ole lainopillisesti sallittua. Arvoisa lehdistömme vain hyvin mielellään toimittaa tätä turpakäräjien syyttäjän virkaa ja antaa lisärangaistuksen lööppien muodossa. Tokihan tämä koskee kaikkia puolueita, mutta erityisesti Perussuomalaiset halutaan nostaa haarukan piikkiin ennen vaaleja.

Vaikka Nurmijärvellä komeilemme nollasaldolla, on koko maan tilastojen suhteen toivomisen varaa. Ehdokashaastattelussa tulee erittäin tarkoin selvittää ehdokkaiden taustat ja huomioida mahdollisten tuomioiden vaikutukset luottamustehtävien hoitoon sekä puolueen imagoon. Lähtökohtaisesti kerran rikollinen ei välttämättä ole aina rikollinen tuomion saatuaan ja rangaistuksen suoritettuaan. Tarinan opetus lienee se, ettei syyttävää sormea kannata nostaa ennen kuin on omat jauhot pengottu pohjia myöten.

Lähde: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005151817.html?share=667bbadc3fba32a6e88ba42c5d8563b1

Kommentoi kirjoitusta.

Satsataan omaishoitajiin - lyhytaikaiset vapaat ja kuntalisä käyttöön

Torstai 23.3.2017 klo 17:04 - Maiju Tapiolinna

VALTUUSTOALOITE
Nurmijärven kunta

Satsataan omaishoitajiin – lyhytaikaiset vapaat ja kuntalisä käyttöön

Omaishoitajat tekevät arvokasta työtä omaisensa hyväksi. Hyvän työn lisäksi he säästävät kunnalta isot rahat verrattuna siihen, että omaista hoidettaisi laitoksessa. 

Omaishoitolain mukaan kaikilla sopimuksen tehneillä omaishoitajilla on oikeus vähintään kahteen vapaavuorokauteen kalenterikuukaudessa. Sitovassa ja vaativassa omaishoitotilanteessa omaishoitajalla on oikeus vähintään kolmeen vapaavuorokauteen kalenterikuukaudessa.

Omaishoitajan on usein vaikea lähettää omaisensa tilapäiselle laitospaikalle oman lomansa ajaksi. Erityisesti muistisairaiden kohdalla tilapäinen siirto tutusta ympäristöstä uuteen aiheuttaa pelkoa ja sen kautta muutoksia käytökseen tilapäishoidossa ja jonkin aikaa kotiinpaluun jälkeen.  Tästä syystä omaishoitaja saattaa jättää vapaansa käyttämättä ja hoitaa omaistaan oman jaksamisensa kustannuksella.

Helpottaakseen omaishoitajan arkea kunnan tulisi järjestää omaishoitajille sijainen kotiin lomapäivien ajaksi omaishoitajan niin halutessa. Kunnan tulisi tukea omaishoitajien jaksamista ja hyvinvointia järjestämällä lakisääteisten vapaiden lisäksi lyhytaikaista muutaman tunnin mittaista vapaata hetkelliseen virkistäytymiseen hankkimalla hoitaja kotiin. 

Omaishoidon houkuttelevuuden lisäämiseksi Nurmijärven kunnan tulee ottaa käyttöön omaishoidon Nurmijärvi-lisä, jonka suuruus voisi olla 150 - 200 euroa kuukaudessa. Maksettu lisä tulee suoraan takaisin laitoshoidon kustannusten alentuessa. 

Nurmijärven tulee olla edelläkävijä omaishoitajien työn arvostuksen lisäämisessä ja sen kehittämisessä väestön ikääntyessä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #valtuustoaloite, #omaishoitajat, #muistisairaat

Asetun Perussuomalaisten puoluesihteeriehdokkaaksi

Torstai 16.3.2017 klo 0:05

LEHDISTÖTIEDOTE                                                                         15.3.2017

Julkaisuvapaa heti

 Puhutaan perussuomea isoimmin kirjaimin

Perussuomalaisten Uudenmaan piirijärjestön varapuheenjohtaja, Nurmijärven kunnanvaltuutettu Maiju Tapiolinna asettuu Perussuomalaisten puoluesihteeriehdokkaaksi.

-Perussuomalaisen puolueen jäsenet ja valtuutetut ovat joutuneet nykyisellä hallituskaudella jatkuvasti vastaamaan paikkakunnillaan ja bensisten baareissa isoihin kysymyksiin: miksi hallituksessa toimitaan, kuten toimitaan? Mitkä ovat päätösten perustelut ja mihin ne johtavat? Olemmeko syöneet sanamme ja miten perustelemme päätöksemme?

-Teemani puoluesihteerivaalissa on, että viestintää pitää roimasti tehostaa. Kentän ääntä on kuunneltava ja puoluetoimiston pitää olla huomattavasti aktiivisempi tiedottaja, Tapiolinna sanoo.

Maahanmuuttokriittisyyttä korostettava

Maahanmuuttokriittisyys on säilytettävä puolueen keskeisenä teemana.

Perussuomalaiset on vaihtoehto niille puolueille, jotka syleilevät perusteettomasti maahan tulleita.

-Korostan, että työperäinen maahanmuutto on myönteinen asia. Suomeen veronmaksajien elätettäväksi tuleminen sen sijaan ei.

 

Selkeä linja, perussuomeksi

Valitaan puolueen puheenjohtajaksi kuka tahansa, puoluetoimiston tehtävä on puoluesihteerin johdolla pitää yhteyttä jäseniin ja antaa voimakasta tukea perussuomalaisille paikallistasolla.

Puolueen perusviestin kiteyttäminen on puoluetoimiston tehtävä. Kenttää pitää kuunnella herkin korvin.

Kommentoi kirjoitusta.

Kunnan rahasäkki suuta myöten auki

Tiistai 17.1.2017 klo 20:55 - Maiju Tapiolinna

Se on taas kunnan rahasäkki suuta myöten auki, kun maahanmuuttajia olisi tulossa kuntaan.  ELY-keskus näet haluaa sijoittaa Nurmijärvelle yksin tulleita alaikäisiä turvapaikansaanneita nuoria, joilla useilla on traumaattinen tausta. Ajatus on sinällänsä hyvä, sillä kodinhan nämä vastaanottokeskuksissa oleilevat alaikäiset tarvitsevat. Heidät sijoitettaisiin Nukarille Kalliolan kannatusyhdistyksen ylläpitämään perhekotiin, mutta....

Mikä se mutta sitten on? No tietenkin se, että kunnanhallitukselle oli valmisteltu päätösesitys, jonka sosiaali- ja terveystoimenjohta Erja Pentti esitteli kunnanhallitukselle maanantaisessa kokouksessa. Päätösesityksen mukaisesti kunnanhallitus esittäisi valtuustolle, että kunta perustaisi ilman huoltajaa tulleiden oleskeluluvan saaneiden alaikäisten perheryhmäkotitoimintaan 14 väliaikaista paikkaa heti, kun kunnanhallituksen päätös saisi lainvoiman. Samalla tarkistettaisiin ELY-keskuksen ja Kalliolan Kannatusyhdistys ry:n kanssa tehdyt sopimukset vastaamaan perheryhmäkodin laajentumista sekä toiminnan vakinaistamista. Tähän päätökseen liittyen sosiaali- ja terveystoimiala voisi tarvittaessa rekrytoida oleskeluluvan saaneiden nuorten jälkihuollon järjestämistä varten yhden sosiaaliohjaajan 20 nuorta kohden kuntakorvauksen puitteissa. Perussuomeksi sanottuna tämä tarkoittaisi sitä, että kunnanhallitus tekisi päätöksensä näkemättä sopimusta, jossa määriteltäisiin mihin kunta sitoutuu, millä kustannuksilla ja kuinka pitkäksi aikaa. Toisin sanoen kunnanhallitus löisi leiman allekirjoituksineen tyhjään paperiin, jonka sisältö voitaisiin määritellä täysin vapaasti sen enempiä mutinoita.

En voinut hyväksyä tällaista avointa valtakirjaa, jolla kuntalaisia voitaisiin rahastaa vapaasti. Tämän vuoksi esitin kunnanhallitukselle asian palauttamista uudelleen valmisteluun. Ajatustani kannatti vielä tässä vaiheessa Kimmo Kakko PS, Olli Helminen SDP, Juhani Viljakainen Kesk ja Outi Mäkelä Kok. Käsittelyn jatkamista kannatti Kirsti Handolin Kesk, Leni Pispala Vihr, Marja-Leena Sandelin SDP, Markku Schildt Kok, Kallepekka Toivonen Kesk ja Petri Vaulamo Kok., joille hävisimme yhdellä äänellä. Käsittelyä siis jatkettiin ja keskustelun kuluessa Handolin esitti mm. Toivosen kannattamana päätösesitykseen seuraavaa: Kunnanhallitus edellyttää, että valtuuston kyselytunnilla jaetaan ELY-keskuksen ja kunnan välinen uusi sopimusluonnos, jossa on kerrottu turvapaikanhakijooiden lukumäärä, kustannukset sekä se, että sopimus on voimassa toistaiseksi.

Edelleenkin oltiin tilanteessa, jossa tehtäsiin sopimus ilman, että oltaisiin nähty sopimuksen sisältö päätöstä tehtäessä. Siis tyhjä paperi varustettuna kunnan leimalla, jossa tulijoiden lukumäärä, kustannukset ja sopimuksen kesto olisi vapaasti määriteltävissä. Koska en voinut tätäkään hyväksyä, esitin ettei kunta perusta ilman huoltajaa tulleiden ja oleskeluluvan saaneiden alaikäisten perheryhmäkotitoimintaan 14 väliaikaista paikkaa. Esitystäni kannatti Kimmo Kakko PS ja Juhani Viljakainen Kesk. Arvata sopii, että hävisimme äänestyksen Handolinin Kesk, Helmisen SDP, Pispalan Vihr, Sandelinin SDP, Schildtin Kok, Toivosen Kesk, Vaulamon Kok ja Mäkelän Kok ääniä vastaan.

Jätin kunnanhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen, koska kunnanhallitukselle ei ole voitu esittää selkeää sopimusta, josta kunta voi tietää, mihin sitoutuu, millä kustannuksella ja kuinka pitkäksi aikaa. Kunnanhallitus ei voi sitoutua päätökseen tai sopimukseen, jonka sisältöä ei ole etukäteen tiedossa. Lisäksi tämä on vastoin valtuuston edellistä päätöstä vastaanotettavien kiintiöpakolaisten ja turvapaikanhakijoiden lukumäärästä. Kanssani eriävään mielipiteeseen yhtyivät Kimmo Kakko PS ja Juhani Viljakainen Kesk.

Nyt jäämme jännityksellä odottamaan, mitä valtuusto päättää asiasta!

2 kommenttia . Avainsanat: #turvapaikanhakijat, #Nurmijärvi

Kaikki joukkomurhaajat eivät ole aseharrastajia, mutta kaikki aseharrastajat ovat joukkomurhaajia?

Keskiviikko 7.12.2016 klo 18:23 - Maiju Tapiolinna

On synkkää pölhöpopulismia kuvitella, että aselakia kiristämällä saataisiin joukkomurhat loppumaan. Suomessa on jo muutoinkin maailman tiukin aselaki ja aseenkantolupaa hakevan taustat syynätään tarkoin aina kitarisoja myöten. Helpoin perustein ei laillista asetta siis hankita.

Poliisin tietokannan mukaan maassamme on noin 1,5 milj. asetta tai niihin liittyvää luvanvaraista aseenosaa ja reilu 600 000 aseharrastajaa. Aseharrastus liittyy oleellisesti metsästykseen, aseurheiluun ja reserviläistoimintaan sekä asekeräilyyn. Pitääkö tästä siis vetää johtopäätös, että kaikki joukkomurhaajat eivät ole aseharrastajia, mutta kaikki aseharrastajat ovat joukkomurhaajia? Näin ainakin voisi väittää, mikäli ennaltaehkäisyn nimissä aselakia jälleen lähdetään kiristämään.

Totuushan on kuitenkin se, että sopivasti sekaisin oleva henkilö saa hankituksi aseen haltuunsa tavalla tai toisella. Euroopan rajat ovat auki ja aseet kulkevat jouhevasti maasta toiseen ilman sen kummempia tarkistuksia. Laittoman aseen hankinta on siis varsin yksinkertaista. Aselain kiristysperuste ei siis voi olla se, että aseharrastajilta voidaan anastaa laillinen ase laittomaan toimintaan.

Samalla periaatteella harrastekokkien ja ruokaa ammatikseen laittavien veitsenkäyttöoikeutta tulisi rajata. Onhan hyvin mahdollista, että veitsellä jolla fileerataan lihaa, fileerataan myös puoliso, tuttava tai satunnainen kadunkulkija. Veitset siis pois ellei vaadittavia lupia löydy ja luvanvaraiset lukkojen taakse veitsikaappiin. Näin tulisi toimia autoharrastajien sekä käsityöläisten kanssa ja asettaa kaikki vähänkin aseeksi sopivat välineet tiukkaan valvontaan ja lukkojen taakse. Autolla voi tappaa ja sukkapuikko on hengenvaarallinen väärissä käsissä.

En halua vähätellä Imatran ja Hyvinkään ampumistapausten tai Jokelan, Kauhajoen, Rauman ja Turun Puolalanmäen koulusurmien uhrien omaisten tuskaa, vaan herättää näkemään, että mikä tahansa esine on vaarallinen mieleltään järkkyneen käsissä. Turussahan aikoinaan surmavälineenä oli lapio ja siitä huolimatta lapion käyttö on sallittua ilman erillisiä lupia. Uhrien ja tekijöiden läheisten tuskaa ei voi millään mitata. He elävät näiden tekojen kanssa päivittäin loppuelämänsä ajan.

Panostaminen syrjäytymisen ehkäisyyn ja mielenterveysongelmaisten nopeaan hoitoon on ainoa oikea tapa puuttua joukkosurmien ja yksittäisten henkirikosten ehkäisyyn. Joukkosurmat saavat aina laajaa julkisuutta, mutta on muistettava, että lähemmäs 80 ihmistä kuolee Suomessa vuosittain henkirikoksen uhrina. Näistä varmasti valtaosa olisi ehkäistävissä sujuvilla mielenterveyspalveluilla.  Imatran tapauksessakin tekijällä oli mielenterveysongelmia ja aiempi väkivaltarikoshistoria. Läheiset olivat yrittäneet saada hänelle tuloksetta  apua.

En haluaisi verrata laitonta maahanmuuttoa ja syrjäytymistä keskenään, mutta valitettavasti joudun sen tekemään. Rahaa syölletään laittomasti maahamme tulevien elättämiseen ja kotouttamiseen sen sijaan, että satsattaisiin kotimaiseen mielenterveystyöhön ja syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn. Maahamme tulijoiden epämääräiset taustat ja traumaperäiset kokemukset kotimaissaan vielä lisäävät heidän tekemiensä väkivaltarikosten todennäköisyyttä, joka on jo nähtävissä.

Pohtia sopii myös internetin väkivaltaista materiaalia ja tietokonepelien osuutta joukkosurmiin. Tarvittaisiinko näihin myös lainsäädännön tiukentamista ja erillistä internetlukkoa? Toivottavast maamme hallitus nyt seisoo tiukasti kärkihankkeensa, syrjäytymisen ehkäisyn takana ja lopettaa pölhöpopulistisen aseharrastajien vainoamisen.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #joukkosurma, #aselaki, #kouluampumiset

PS saa kunnanhallituspaikkansa takaisin

Maanantai 17.10.2016 klo 22:07

§ 259 Luottamushenkilöiden toimikauden jatkuminen 31.5.2017 saakka kuntavaalien ajankohdan ja uuden valtuustokauden alkamisajankohdan siirtymisen vuoksi

Esittelijän tarkennusesitys esittelytekstiin: Poistetaan sanat ”tarvitse” ja ”voi”. Esittelyteksti kuuluu seuraavasti: Hallitusneuvos Eeva Mäenpäältä saadun tulkinnan mukaan siirtymäsäännöstä sovelletaan myös kahteen 2 vuoden jaksoon valittuihin toimielimiin, joten kunnanhallitusta ei valita tässä vaiheessa uudelleen, vaan kunnanhallitus jatkaa 31.5.2017 saakka ja edelleen siihen saakka, kunnes uusi kunnanhallitus on valittu. Tämä koskee myös kunnanhallituksen valitsemia toimielimiä. Kuntaliitto ohjeistaa kuntia jatkossa tällä samalla tavalla.

Esittelijän tarkennusesitys päätösesityksen ensimmäiseen lauseeseen: Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy luottamushenkilöiden toimikauden jatkumisesta seuraavaa:

Keskustelun kuluessa Tapiolinna Toivosen kannattamana esitti, että päätösesitykseen lisätään seuraavaa: Valtuusto suorittaa joulukuun 2016 kokouksessa kunnanhallituksen vaalin jäljellä olevaksi toimikaudeksi 1.1. – 31.5.2017 ja edelleen siihen saakka, kunnes heidän tilalleen on valittu uudet luottamushenkilöt. Vastaavasti kunnanhallitus valitsee kunnanhallituksen henkilöstöjaoston, vammais- ja vanhusneuvostot sekä veteraaniasiainneuvottelukunnan tammikuun 2017 kokouksessa.

Esittelijän esitystä kannattivat Helminen, Meros, Sandelin ja Mäkelä. Tapiolinnan esityksen kannalla Tapiolinnan lisäksi olivat Handolin, Schildt, Sivula, Toivonen ja Vaulamo, Manner oli poissa.

Päätös: Kunnanhallitus oli äänestyksen tuloksena äänin 4-6-1 (poissa) hyväksynyt Tapiolinnan esityksen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #Nurmijärvi, #PS, #kunnanhallitus

Koska mun ei ole pakko...

Keskiviikko 21.9.2016 klo 0:29 - Maiju Tapiolinna

Koska mun ei ole pakko, niin en edes aio ymmärtää valtakunnan median eli HS:en uutisia eli  mielipidekirjoittelua. Jos kyseinen sanomalehti edustaisi edes jonkinlaista totuudenmukaista informaatiota tuottavaa julkaisua, mutta ei! Kyseinen lehti tuntuu olevan ainakin puolillaan rasismiviittaan sonnustautuneita toimittajia, jotka pyrkivät parhaansa mukaan yhdistämään jokaikisen vähänkin väkivaltaisen tai laitonta maahanmuuttoa arvostelevan ryhmän Perussuomalaisiksi.

Surkeinta alatyyliä edustaa viime päivien tapahtumat, joissa hakemalla haetaan tapahtuneeseen rautatientorin kuolemantapaukseen lonkeroita Perussuomalaisiin. Kuinkahan moni näistä arvon toimittajista on pohtinut sitä, että he ovat osaltaan syyllisisä levottomuuksiin?

Ei tässä maassa voi sanoa mustakissa, joutumatta roviolle. Pikkuisenkin, jos vihjaat maahanmuuttajien mahdollisesta epärehellisyydestä, aletaan vilautella rasismikorttia. Edelleen tuntuu keltaisella lehdistöllä olevan terminologia hukassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: #hs #matu #rasismi

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »